Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η υπόθεση Στρος-Καν. Ο μύθος και η αλήθεια!

Επικαιρότης

   Είναι γνωστόν πως ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο κ. Στρος-Καν, γνωστός Γαλλοεβραίος σοσιαλιστής και φιλέλλην, έχει δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη. Συγγενικούς, οικονομικούς και ιστορικούς. Λέγεται, μάλιστα, ότι η εβραϊκής καταγωγής οικογένειά του διέθετε εκεί μεγάλη ακίνητη περιουσία.
   Όταν με τους κατοχικούς διωγμούς των ναζί στην πόλη οι άνθρωποι χάθηκαν, η περιουσία εγκαταλελειμμένη κι ακυβέρνητη ρήμαξε. Ήδη, με σχετικές διεκδικητικές αγωγές τα εναπομείναντα μέλη της οικογένειας την διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο.
   Αυτά, λίγο πολύ, είναι γνωστά. Εκείνο που δεν είναι γνωστό, και η στήλη σε παγκόσμια αποκλειστικότητα αποκαλύπτει σήμερα, (πρώτη και καλύτερη), είναι τα εξής.

   Πρώτον, ο κ. Στρος-Καν λατρεύει το ελληνικό σουβλάκι (κομπλέ, με κρεμμύδι και τζατζίκι), όπως άλλωστε φάνηκε στο σχετικό βίντεο όπου, προετοιμάζοντας ένα, φάνηκε καθαρά να ψήνει το κρέας και, δεύτερον, τυγχάνει φανατικός οπαδός του «Ηρακλή» Θεσσαλονίκης!

   Όταν, λοιπόν, πρόσφατα κινδύνεψε πάλι να υποβιβαστεί ο «Γηραιός» λόγω χρεών, (το «υπόγειο» που αναφέρεται στο σχετικό βίντεο υπονοεί την Β’ Εθνική!), ο κ. Στρος-Καν έσπευσε και, με δική του πρωτοβουλία και παρέμβαση, παρέσχε «τεχνική βοήθεια», μέσω του ομοϊδεάτου και φίλου του, πρωθυπουργεύοντος της Ελλάδος κ. Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να σωθεί ο αγαπημένος του «Γηραιός»! Όπως και έγινε!
    Όπως γνωρίζετε, σήμερα που ο Ηρακλής αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, το θέμα ανακινείται και πάλι ( αυτή τη φορά, μάλλον από το διοικητικό συμβούλιο του Ηρακλή), με την εμφάνιση του παλιού βίντεο, προκειμένου να γίνει τζέρτζελο και να παραμείνει η ομάδα στην Α’ κατηγορία!
   Άλλωστε, αυτό υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς, το παχουλό-τσακάλι που καλιγώνει, (πεταλώνει) ψύλλους, αλλά δεσμεύεται να αποκαλύψει φόρα παρτίδα τα πραγματικά γεγονότα, προκειμένου να μην εκθέσει τον κ. Στρος-Καν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη, με το να τον εμφανίσει ως μεροληπτούντα υπέρ του Ηρακλή!

   Τέτοιες συμπάθειες και παρεμβάσεις, όταν εμφανίζονται δημοσίως, βλάπτουν την εικόνα ενός σπουδαίου δημοσίου προσώπου! Δεν είναι κομψό, δεν στέκει! 
   Άλλωστε πλησιάζουν οι γαλλικές εκλογές, όπου ο κ. Στρος-Καν κατεβαίνει υποψήφιος γιά τη γαλλική προεδρία και έτσι, εκτός από το απαιτούμενο σε τέτοια θέματα «τακτ», φοβάται μήπως αντιμετωπίσει και το μποϋκοτάζ, π.χ., του Ζαγοράκη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου