Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Το στρίβειν διά του… Δημοψηφίσματος»! Ένα σενάριο εφιαλτικό!

Επικαιρότης

   Ξαφνικά και πάρα πολύ όψιμα, άνοιξε θέμα δημοψηφίσματος! Πολύ απότομα γιά να θεωρείται, ως γεγονός, «ανύποπτο». Οι πονηροί καιροί μας κάνουν, κατ’ ανάγκην, φιλύποπτους. Γι’ αυτό πιστεύω πως δρομολογήθηκε και αρχίζει να ξετυλίγεται το κάτωθι σενάριο.

   Το χρέος της Ελλάδος είναι ανυπόφορο. Μέχρι κι ο κ. Παπανδρέου το κατάλαβε! Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ό,τι μέτρο κι αν πάρθηκε, αποδείχθηκε λανθασμένη συνταγή, ή, στην καλύτερη περίπτωση, νερό στον πίθο των Δαναΐδων! Η παρτίδα (και η πατρίδα) δεν σώζεται, αφού τα νούμερα είναι αμείλικτα και λένε, πάντα, την αλήθεια, τελείως αντίστροφα από πολιτικούς και πολιτικάντηδες!
   Ασπιρίνη vs Καρκίνος = 2! Σε κάθε περίπτωση, η χώρα βουλιάζει νομοτελειακά παρασύροντας και όλη την ευρωζώνη. Ένα ξέφτι στην κουρελού που απειλεί να την ξηλώσει ολόκληρη. Η Ευρώπη κινδυνεύει και, δικαίως, αμύνεται.
   Στο παρασκήνιο είναι όλα γνωστά, όλα μελετημένα και όλα αποφασισμένα. Το βαρίδι που λέγεται «Ελλάδα» θα πρέπει, πάση θυσία, να πεταχτεί στη θάλασσα γιά να μην μπατάρει το σκάφος που λέγεται ευρωζώνη και, κατ’ επέκταση, η Ε.Ε!
Φαίνεται, πως το πράγμα συμφωνήθηκε και άρχισε το στήσιμο της «μηχανής» εφαρμογής!
   Το «σερβίρισμα» τους προβληματίζει μόνο και η κομψότης του. Να μας πετάξουν αυθαίρετα απ’ τη βάρκα δεν γίνεται, θα πρέπει να στέρξουμε κι εμείς, λόγω των όρων των συμβάσεων. Και εκεί παίχτηκε το παιχνίδι.
   Άγνωστο, βέβαια, τι υποσχέθηκαν γιά να διαλέξουμε την οικειοθελή έξοδο ( το τυρί) και ν’ αγνοήσουμε τη καταστροφή που συνεπάγεται (η φάκα) μιά τέτοια ενέργεια!
   Σίγουρα, προκειμένου να γλιτώσουν από το «άχθος αρούρης» που λέγεται Ελλάδα θα μας τάξανε λαγούς με πετραχήλια, αν καθίσουμε φρόνιμα να…. σφαχτούμε! Στη λογική του «φύγε τώρα εσύ και μετά…. βλέπουμε»!

   Και η παράσταση αρχίζει με σκόρπιες διαρροές γιά το…. δημοψήφισμα, όπου θα μεθοδευτεί η συναίνεση του ελληνικού λαού γιά έξοδο από το ευρώ και το καταραμένο μνημόνιο! Με χρυσωμένο το χάπι της εξαθλίωσης

   Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό και μεγάλη φιλοσοφία γιά να γίνει αντιληπτό ότι μιά τέτοια έκβαση θα σημάνει τεράστια οπισθοχώρηση της χώρας και καθίζηση του βιοτικού επιπέδου του λαού! Μόνο όσοι ζούσαν τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όπου αγοράζαμε το ψωμί με το δελτίο, καταλαβαίνουν και φρικιούν! Γιά τις μετέπειτα γενιές το σοκ θα είναι ασύλληπτο, μαζί με τη δυστυχία που θ’ αντιμετωπίσουν.

   Η επιστροφή σε κάποιο νέο εθνικό νόμισμα θα σημάνει, ακαριαία, την υποτίμησή του έναντι του ευρώ, σε πολύ χειρότερη ισοτιμία από αυτήν της εισόδου.
   Άμεσο αποτέλεσμα η φαλκίδευση των καταθέσεων, αφού θα μετατραπούν από ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα με την «επίσημη» ισοδυναμία και αμέσως, λόγω της υποτίμησης που θ’ ακολουθήσει θα υποτιμηθεί, αναλόγως, και η αγοραστική τους αξία.
   Αυτομάτως, το χρέος που υπολογίζεται σε ευρώ θα ανατιμηθεί αντίστροφα, κατά το ποσόν της υποτίμησης (π.χ. υποδιπλασιασμός νομίσματος = διπλασιασμός του χρέους!) και η πληρωμή του, τελεσίδικα πλέον, θα καταστεί αδύνατη, οπότε μοιραία θα δηλώσουμε αδυναμία πληρωμής, άρα πτώχευση!
   Συνέπεια, η αφερεγγυότης των Ελλήνων εισαγωγέων και το ό,τι θα μπαίνει στη χώρα θα πρέπει να προπληρώνεται σε συνάλλαγμα! Τρέχα γύρευε!
   Και άντε ν’ αγοράσεις ξανά μήλα Χιλής, κάστανα Κίνας και πατάτες Αιγύπτου! Χώρια τα καύσιμα! Η χώρα θα υποχρεωθεί να ζήσει με ό,τι παράγει, να πετά με τα δικά της φτερά!

   Το αρχικό σοκ θα το ακολουθήσει το δέος, το μούδιασμα, η παράλυση! Η πλήρης ανέχεια, η πείνα, η εξαθλίωση. Όμως η ζωή θα συνεχιστεί! Όπως συνεχίστηκε και το 1945. Μόνη ελπίδα η αναγκαστική προσαρμογή.

   Οι δυό τρεις πρώτες γενιές θα δυστυχήσουν, όντως, αλλά θ’ αναγκαστούν να προσαρμοστούν και οι περισσότεροι θα επιζήσουν. Όπως όταν βουλιάζει ένα σκάφος και ρίχνονται άνθρωποι, μεσοπέλαγα, στη θάλασσα. Κάποιοι θα πνιγούν σίγουρα, όμως οι πολλοί θα κολυμπήσουν και θα διασωθούν! Το ελληνικό καράβι βούλιαξε και δεν γίνεται αλλιώς.
   Τέρμα η καλομάθεια, τα «κεκτημένα» και οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και διεκδικήσεις των κηφήνων «συνδικαλισταρέων» που φέρουν κορυφαία ευθύνη γιά το σημερινό χάλι! Το κοντέρ της Ελλάδας μηδενίζεται και όλα αρχίζουν από την αρχή!

   Η γη θα ξανακαλλιεργηθεί με τα ελληνικά χέρια και τον ελληνικό ιδρώτα, αφού τα θηριώδη τρακτέρ θα σκουριάζουν αχρησιμοποίητα χωρίς καύσιμα και οι Αλβανοί, Αφγανοί, Πακιστανοί και λοιποί απρόσκλητοι μουσαφιρέοι θα φύγουν μόνοι τους από τη χώρα, καθώς δεν θα βρίσκουν δουλειά ενώ θα μπορούν να μεταπηδήσουν ανενόχλητοι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθ’ όσον δεν θα δεσμευόμαστε να τους ξαναδεχτούμε.
   Οι καρποί θα συλλέγονται και δεν θα περιμένουν σαπισμένοι στα δέντρα, την επιδότηση και τα χωράφια θα προσέχονται ως κόρη οφθαλμού.
   Τα χειρονακτικά επαγγέλματα, σιγά σιγά, θα ξανατραβήξουν τους ξιπασμένους νεαρούς βλαστούς, εραστές της εύκολης ζωής, που προτιμούσαν τις καφετέριες της Άμφισσας, σπουδαστές, τάχα, κάποιας σχολής της πλάκας, ενός χαβαλεδιάρικου άχρηστου ΤΕΙ, με τελικό στόχο ένα βόλεμα στο αργοκίνητο Δημόσιο, αντί της πένσας, του μυστριού, του κατσαβιδιού.
   Και δεν θα είναι καθόλου υποτιμητικό πλέον, (πίφ, τσοκαρίες!) το να καθαρίζει μιά «τίμια ελληνοπούλα» σκάλες ή να προσέχει γέροντες! Οι Ουκρανές, Γεωργιανές, Βουλγάρες, Ρωσίδες που το κάνουν, είναι άνθρωποι δευτέρας κατηγορίας;
   Αυτά που ξέραμε να τα ξεχάσουμε! Αφού κακοδιαχειριστήκαμε το παρελθόν μας, θα την πληρώσει το μέλλον μας!
 
   Έχοντας πιάσει τον πάτο, διατηρώ την αισιοδοξία πως, αφού δεν πάει άλλο κάτω, μόνη δυνατή πορεία είναι η ανοδική! Εκτός εκείνων, των απροσάρμοστων, που θα μείνουν εκεί και θα πνιγούν.
   Αν επαληθευτεί το σενάριο, που χίλιες φορές απεύχομαι, και αν σε λίγο καιρό βλέπετε στις καφετέριες αραχτούς φραπεδάκηδες, να μου τρυπήσετε τη μύτη!

   Η φωτιά μαίνεται και σε λίγο θα μείνει μόνο η στάχτη. Η ώρα του φοίνικα έφτασε….

   ΥΓ.  Η στήλη προσεύχεται θερμά στον Θεό, που βαθύτατα πιστεύει, όλα αυτά τα εφιαλτικά να αποτελούν ένα κακό όνειρο και μία ακόμη κρυόμπλαστρη μπλόφα του μικρόνοος πρωθυπουργεύοντος. Και όχι βολιδοσκόπηση γιά κάτι που έρχεται να βάλλει την ταφόπλακα πάνω στο λαό και τη χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου