Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Δύσκολοι γρίφοι γιά δυνατούς λύτες!

Επικαιρότης

   Ακούσαμε από στόματος , έστω και μισού, του υπουργού των Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, για πρώτη φορά καθαρά και ξάστερα, πως, μοιραία, θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
   Ταυτόχρονα, την ίδια σχεδόν στιγμή, είδαμε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση να διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από το Δημόσιο!
   Παρά την τραγικότητα των ημερών δεν μπορεί κανείς να μην χαμογελάσει πικρά με τα δρώμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή από τον τραγελαφικό κυβερνητικό θίασο, που επιμένει να παρουσιάζει, με επιτυχία, έργα του κωμικοτραγικού (bourlesque) ρεπερτορίου!
   Η υπόθεση, από πλευράς σκέψης και αντιμετώπισης υπό της κυβέρνησης, (όπως, άλλωστε, και πλήθος άλλων θεμάτων) ξεπερνάει τα πλαίσια της κλασσικής, συμβατικής ανθρώπινης λογικής και προχωρεί σε άλλους χώρους! Απόκοσμους, υπερβατικούς και πολύ προχωρημένους!
    Ασύλληπτους από τον λεγόμενο «κοινό νου».

   Η κυβερνητική πολιτική, αρχίζοντας από το προπέρσινο, κλασσικό πλέον, «λεφτά υπάρχουν» και προχωρώντας με υπέροχους, «τσίφτικους» ελιγμούς και πανέξυπνες μπλόφες του Έλληνα Λούκυ Λουκ-πρωθυπουργού, («το περίστροφο στο τραπέζι») και περνώντας, διαδοχικά, από διάφορα αισιόδοξα, («αποφύγαμε τη χρεοκοπία», «περάσαμε τα δύσκολα», «αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας», «το 2012 θα βγούμε στις αγορές», «η συντριπτική πλειοψηφία του λαού στηρίζει τα μέτρα», κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ…), έχει περάσει πλέον σε γαλαξιακές σφαίρες καπατσοσύνης στη σκέψη και ατσιδοσύνης στους χειρισμούς!

   Η στήλη, πρωτοπορούσα, όπως πάντα βέβαια, κατάφερε να σπάσει τους κώδικες του κυβερνητικού λογισμικού, να αποκρυπτογραφήσει τον εγκέφαλο αυτών που σχεδιάζουν τις αποφάσεις, τις οποίες πλασάρουν ανώδυνα, γλυκά και παραπειστικά και να εισχωρήσει στα άδυτα της αστρικής τους λογικής!
   Έτσι επέλυσε και το μυστήριο της φαινομενικής αντίφασης των λεγομένων των δύο διαπρεπών υπουργών και ανακάλυψε ότι, στην ουσία, δεν υπάρχει καμία αντίφαση!

   Η κυβέρνηση ούτε θα απολύσει, ούτε θα διατηρήσει τους πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους. Απλώς θα τους εξαερώσει!
   Λιγότερο κράτος, λιγότεροι μισθοί. Γλυτώνει συντάξεις και αποφεύγει αύξηση ανεργίας!  Σχέδιο απλούστατο, σαφές και σοφόν! Σχεδόν μεγαλοφυές!
  
   Αυτή τη στιγμή, τα συναρμόδια υπουργεία, συνεργαζόμενα άψογα, ως συνήθως, επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, (είναι και  τα μπάνια του λαού, βλέπεις)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου