Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η παρατήρηση των ασημάντων και τα απαρατήρητα σημαντικά.

Σχολιασμοί

   Α)    Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό στους πολλούς, κάτι πολύ χαρακτηριστικό γιά τον άνθρωπο και πολύ σημαντικό γιά τον λαό και τη χώρα. Και, βεβαίως, γιά όποιον παρατηρεί τα γεγονότα και προβληματίζεται απ’ αυτά.
  
   Στη Βουλή εκφωνούνται λόγοι και γίνονται λεκτικοί διαξιφισμοί. Πολύ φυσικό!
   Έχω παρατηρήσει τους πολιτικούς αρχηγούς, (π.χ Τσίπρα, Καρατζαφέρη, Σαμαρά), στους διάφορους απ’ ευθείας διαλόγους, μεταξύ τους ή με τον πρωθυπουργό, να ομιλούν πάντα από στήθους. Ελεύθερα, αβίαστα και χωρίς να χρησιμοποιούν χειρόγραφα. Ο πρωθυπουργός, όμως, ακόμη και την παραμικρή απάντηση την δίνει πάντοτε διαβάζοντας χαρτιά! Προσέξτε το!
   Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο επιτελείο παρακολουθεί από τα παρασκήνια τις συζητήσεις και, σε χρόνο μηδέν, συντάσσει απαντήσεις που πασάρουν στον κ. Παπανδρέου για να «παπαγαλίσει». Ακόμη και οι ατάκες του διαβάζονται από γραπτό κείμενο, ποτέ αυθόρμητα!
   Δεν ξέρω αυτό τι σημαίνει γιά σας, όμως σε μένα λέει πολλά! Η γνωστή στρατιά των αόρατων  συμβούλων, που λέγαμε! Το κουκλοθέατρο, ο Φασουλής, ο Περικλέτος και οι λοιπές μαριονέττες!

   Β)    Από την όλη υπόθεση του διαπρεπούς γαμίκουλα που ταρακουνάει, ποικιλλοτρόπως, τον Πλανήτη κρατώ δύο πράγματα.

   -Την αλαζονεία του «ανθρώπου» που θεωρούσε ότι μπορεί να «επιβαίνει» ατιμωρητί του οιουδήποτε, οποτεδήποτε του κάνει κέφι, ικανοποιώντας τα βίτσια του, λόγω της οικονομικής πορφύρας με την οποία βρέθηκε περιστασιακά περιβεβλημένος, σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο «τσαμπουκά» του αμερικανικού κράτους, που βρήκε μιά καταπληκτική ευκαιρία γιά να δείξει στην υφήλιο ποιός, τελικά, έχει το πάνω χέρι. Και μάλιστα όντας σε απόλυτη ευθυγράμμιση με νόμους, ιδέες, ηθικές που σε άλλες περιπτώσεις το ίδιο, όχι μόνο καταπατά αλλά, κυριολεκτικά, "καταξεσκίζει"! Η περίπτωση, όμως, τους ήρθε «κουτί»!
   Τελικά, το γνωστό γνωμικό  ("το μ.... σέρνει καράβι") είναι απόλυτα λανθασμένο! Αλλά προς τα κάτω, υποτιμημένο και πολύ λίγο, αφού απεδείχθη ότι μπορεί να σύρει όχι μόνο καράβι αλλά την οικονομία όλης της Γης!

   -Την απίστευτου θράσους παρέμβαση γνωστού «καθηγητού», όψιμου αντιρρησία συνειδήσεως στο θέμα του μνημονίου, γνωστού από την τακτική του διπλού «περάσματος», (του γραπτού και του…. ξαπλωτού!), κάθε φοιτήτριας που του γυάλιζε! Στη γραμμή του «όλα ή τίποτα»!
   Ο κύριος αυτός, αμύντωρ της ηθικής τάξης και της συνταγματικής νομιμότητος μίλησε γιά το τεκμήριο της ….αθωότητος του αξιότιμου διευθυντού του ΔΝΤ! 
   Κόρακας κοράκου….., ή, με άλλα λόγια, η αλληλεγγύη των κοράκων! Η σουπιά!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου