Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η «ατσίς» του θριάμβου και στο βάθος ..... το Ληξιπρόθεσμο!

Σχολιασμοί

   Μετά τα 110 δις του περυσινού Μνημονίου, που δεν τα εισπράξαμε ακόμη όλα, με τα οποία η κυβέρνηση ήλπιζε πως θα συμμάζευε τα ασυμμάζευτα κι η χώρα θα έβγαινε το 2012 στις αγορές (γιά να… ξαναδανειστεί!) και να συνεχίσει το ίδιο βιολί του «βερεσέ βιώνοντες»!
   Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει τρις, δηλαδή πριν κλείσει καλά, καλά χρόνος, από την επώδυνη εγχείρηση σωτηρίας, με την εφαρμογή του θαυματουργού Μνημονίου, διαπιστώνεται η ανεπάρκεια της θεραπείας! Γιά χίλιους δυό λόγους.
   Ανεπάρκεια, ατολμία, ανικανότητα, ασυνεννοησία και μύρια όσα αρχίζουν από το -α- το στερητικό!
Και όλα στην πλάτη του εμβρόντητου λαού που παίζει ρόλο ζωντανού πειραματόζωου σε τραπέζι πρωτοετών φοιτητών, στο μάθημα της ανατομίας!
  
   Το πρώτο μνημόνιο απέτυχε!
   - Κύριοι δανειστές, φέρτε κι άλλα λεφτά. Ας πούμε 65 δις και βλέπουμε!
   Και τη νέα τονωτική ένεση την βαφτίσαμε κομψά «Μεσοπρόθεσμο»!
   Άλλο που δεν θέλουν όλοι οι διεθνείς «σαράφηδες» που μυρίζονται «γερό ψητό»!
   - Πάρε παιδί μου, να κάνεις τη δουλειά σου, όμως……
   Κι αυτό το ΟΜΩΣ σημαίνει ισχυρή «διασφάλιση», σημαίνει ξεπούλημα εθνικών πόρων, σημαίνει φτώχεια και δυστυχία, σημαίνει διάλυση κοινωνικού ιστού, σημαίνει υποθήκευση εθνικής γης και μνημείων, σημαίνει φαλκίδευση εθνικής κυριαρχίας, σημαίνει εθνική ταπείνωση και ντροπή, σημαίνει δέσιμο χεροπόδαρα του ελληνικού λαού! Σημαίνει «κάτσε» και «σκάσε»!
   Και καθ’ οδόν βλέπουμε. Ό,τι ήθελεν προκύψει! Γιά να βγούμε, λέει, στις αγορές το 2014!

   Κανείς, από τα σοφά, οικονομικά και άλλα, κεφάλια δεν βγαίνει να πει ευθαρσώς και καθαρά ότι αφού με την ίδια συνταγή και παρ’ όλο το συνεχές ξεζούμισμα του λαού τα πράγματα αντί να πάνε στο καλύτερο χειροτερεύουν, τα ελλείμματα παραμένουν, το χρέος μεγαλώνει, η επιχειρηματικότητα συντρίβεται, η παραγωγή μηδενίζεται, πώς διάβολο η συνταγή αυτή που δεν απέδωσε πριν, θα αποδώσει τώρα που οι συνθήκες «θεραπείας» είναι χειρότερες κι ο ασθενής, τέζα, πνέει τα λοίσθια! Η έξοδος στις αγορές (γιά να... ξαναδανειστούμε, εννοείται !) το 2014 αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός!
   Κατά συνέπειαν, το φιλόδοξο Μεσοπρόθεσμο το περιμένει κάποιο Μακροπρόθεσμο! Και στο βάθος, αφού θα έχει αποτύχει κι αυτό, θα έχουν ξεπουληθεί τα πάντα κι εξαθλιωθεί οι πάντες, παραμονεύει το…. Ληξιπρόθεσμο! Τετέλεσται!

   Με μιά πρόχειρη αναδρομή στα τελευταία τριάντα χρόνια θα δούμε ότι καμία από τις βασικές επιλογές και τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε σωστή και δεν υλοποιήθηκε! Καμία!
   Με ποιά, λοιπόν, λογική θα βγεί κι ετούτη; Γιά όσους ξέχασαν, ή δεν ζούσαν τότε, θυμίζω.
  
   «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, ίδιο συνδικάτο», «Έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων», «Βυθίσατε το Χόρα», «Όχι στο ξεπούλημα του ΟΤΕ», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής», «Όχι στην αναθεώρηση του Συντάγματος για ιδιωτικά πανεπιστήμια», «Όχι στην COSCO», (και οι σοσιαλιστικές κόνξες της κ. Κατσέλη), «Όχι στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», «Όχι στην αγορά από την Εθνική της τουρκικής τράπεζας», «Όχι, όχι, όχι……», αφού «Λεφτά υπάρχουν»!

   Δεν υπάρχει πιό εξευτελιστικό πράγμα, αν έχεις φιλότιμο, από το να σε υποχρεώνουν να γλύψεις εκεί που έφτυνες. Να αναδιπλώνεσαι από θέσεις που υποστήριζες νωρίτερα με πάθος, να απαρνιέσαι ιδέες και απόψεις και να ρεζιλεύεσαι γιά χάρη της «καρέκλας», υβριζόμενος και προπηλακιζόμενος, «επί τη εμφανίσει». Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο θράσος από το να τολμάς να μιλάς γιά… αξιοπιστία και σοβαρότητα, οχυρομένος στην «παχυδερμία» σου! (πραγματική ή μεταφορική)
   Από τέτοιους ανθρώπους προσδοκούμε, οι αφελείς, σωτηρία;
  
   Με κερασάκι στην τούρτα, ως πρωθυπουργό, τον κ. Γιωργάκη! Η «ατσίς» του θριάμβου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου