Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Ένα μύθο θα σας πωωωωωωωωω…..»!

Θέσεις - Απόψεις

   Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, όπως κατ’ επανάληψη διατείνεται, πέρυσι έσωσε τη χώρα (ξεσκίζοντας το λαό στη λιτότητα!) από την καταστροφή, στο χείλος της οποίας την είχε φέρει η παλιά, κακή, κυβέρνηση.
   Ένα χρόνο μετά, ισχυρίζεται ότι με το «μεσοπρόθεσμο» σχέδιο και το νέο δάνειο που το συνοδεύει, θα την ξανασώσει, (!) από την καταστροφή, στο χείλος της οποίας την έχει φέρει πάλι, η …. προηγούμενη κυβέρνηση! Και ξεχνά ότι αυτής της «προηγούμενης» ηγείτο ο… ίδιος!! Και έπεται συνέχεια σωσμών,… σε ετήσια βάση!
   Πιθανόν, στον χαοτικό κόσμο του Υπερπέραν που ζει και κινείται, να το πιστεύει κι όλας! Η νοητική του ικανότης, σίγουρα, τον κάνει να αισθάνεται «σωτήρας» της χώρας, όμως οι νοητικές του διαδρομές δεν διασταυρώνουν το γεγονός πως τώρα μας σώζει από τον… εαυτό του!
   Μία φάρσα που επαναλαμβάνεται συνεχώς και με ομοιόμορφο τρόπο, καταντά στο τέλος αφόρητη κρυάδα και, εν προκειμένω, καταψυκτική γιά τη χώρα και τον λαό!

   Γιά τελευταία φορά, επαναλαμβάνω ένα παράδειγμα που αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση, το πού είμαστε και πού πάμε. Ελπίζω να γίνει κατανοητό.
  
   - Έστω μία οικογένεια που οφείλει σε τράπεζα 1000 ευρώ και πρέπει σήμερα να πληρώσει ληξιπρόθεσμη δόση 300 ε, τα οποία δεν έχει. Αναγκάζεται, λοιπόν, να δανειστεί τα 300 ε, επωμιζόμενη, λόγω τόκων, ποσόν, π.χ. 350 ε.
   Άρα από τα 1000 ε χρέους αφαιρούνται 300 αλλά προστίθενται 350, οπότε αυτό γίνεται 1050 ε!
   Τον επόμενο χρόνο, με τον ίδιο τρόπο, βγάζοντας 300 και προσθέτοντας 350 το χρέος θα γίνει 1100, και …. πάει λέγοντας! Δηλαδή, η οικογένεια αυτή δανειζόμενη συνεχώς, αντί να λιγοστεύει το χρέος της, το μεγαλώνει! Οπότε, που πάει το πράγμα; Που θα καταλήξει;

   Ας το καταλάβουμε, πλέον, όλοι. Αυτό το βιολί με συνεχή μέτρα και συνεχή δάνεια δεν οδηγεί πουθενά! Τελεία και παύλα! Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική η χώρα θα βουλιάζει συνέχεια, χωρίς έξοδο από τον φαύλο κύκλο! Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!
   Αυτό οι κυβερνώντες το γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά! Όπως γνωρίζουν και το ότι ο λαός θα στενάζει συνέχεια, μέχρι να «κλατάρει» τελείως! Δεν τους ενδιαφέρει όμως και τεντώνουν το σχοινί συνεχώς κι όσο αντέξει! Το μόνο που νοιάζονται είναι η «αγορά» χρόνου, καθένας κατά τις βλέψεις και τους στόχους του!
   Π.χ., ο Παπανδρέου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, γενόμενος πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος βλέπει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία κοντύτερα και άρχισε το ακαταλαβίστικο, παραπλανητικό, αλλά κομψό, μπλα, μπλα, παίρνοντας τη σκυτάλη του «δουλέματος» από το αυτιστικό αφεντικό του. Οι διάφοροι Παπακωνσταντίνοι και σία, ερχόμενοι από το πουθενά, ζεσταίνουν καρέκλες, έστω γιά λίγο, και ο απίθανος συρφετός βουλευτών, γραμματέων, φαρισαίων και λοιπόν παρατρεχάμενων, «κολλούν ένσημα» σε παχυλούς μισθούς, οφίτσια, πολυσυλλεκτικές συντάξεις και ικανοποιούν τους, Κύριος οίδε, τι μύχιους πόθους έχει έκαστος. Μέχρι κι η απίθανη Μπιρμπίλη, με τα σπορτέξ και το σακούλι στη πλάτη, το «έπαιξε» υπουργίνα, γιά κοντά 2 χρόνια!
   Το εγκληματικό της υπόθεσης είναι ότι όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν ότι η παρτίδα είναι, από χέρι, χαμένη και κάθε προσπάθεια μάταια!

   Ίσως, με τον καιρό, να μας προκύψει ότι η εντιμότερη, πολιτικά, στάση ήταν αυτή του Καραμανλή, ο οποίος συναισθανόμενος το φορτίο βαρύτερο από όσο άντεχαν οι ώμοι του, προτίμησε την αποχώρηση από την μάταιη και ανέντιμη εξαπάτηση του λαού, αρνούμενος να υποστεί τον ορυμαγδό των λαϊκών αντιδράσεων που θα ακολουθούσαν τη όποια λήψη απαιτούμενων, αλλά φοβερών μέτρων, όταν απέναντί του θα είχε το γνωστό λαϊκίστικο, δημαγωγικό και φαύλο ΠΑΣΟΚ του «λεφτά υπάρχουν» και την άμυαλη αριστερά!
   Ίσως και διά της σιωπής του, που ενίοτε είναι πιο εύγλωττη από 1000 λόγους, να αφήνει τον λαό να διαπιστώσει, μόνος του και στην πράξη, την ουσία, την υφή, το μέγεθος και τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος. Και μαζί ν’ αφήνει να ξεμπροστιαστούν τελείως, αυτοί που κορόϊδεψαν κι εξακολουθούν να «φουμάρουν» τον αφελή λαό με κούφια λόγια, απύθμενη θρασύτητα και φρούδες ελπίδες.
   Ακόμη και το κουτοπόνηρο, αγράμματο παπαγαλάκι με τα «χαζογλειφτικά» λόγια προς όλους και τα μεγάλα……. αυτιά, κάθε πρωί «παίζει» στην εκπομπή του τις προεκλογικές αρλούμπες με τα απίθανα ψεύδη της αυτιστικής «ατσίδας του θριάμβου», σε μιά καταπληκτική παράσταση φαυλότητος κι υποκρισίας! Αξίζει τον κόπο να φρεσκάρουν κάποιοι τη μνήμη τους, παρακολουθώντας την.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου