Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Αγανακτισμένοι» vs «Κουκουλοφόροι» = 0 – 1 (Ένα ακόμη στημένο παιχνίδι!).

Επικαιρότης

   Γιά να ερμηνεύσει κάποιος ένα γεγονός, όπου πολλά ανακατεύονται, πολλά μπερδεύονται και πολλές ερμηνείες δίδονται, (π.χ, προβοκάτσια), ένα μόνο, απλό, χρειάζεται να κάνει. Να βρει ποιός ωφελείται από το αποτέλεσμα! Ε’, αυτός και το προκαλεί!
   Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από το μικρό, σχετικά, πλήθος των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων υπάρχει ιθύνων νους. Υπάρχει μεθόδευση στην οργάνωση, τον συντονισμό και τη δράση τους. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.
   Παρατηρώντας στην TV προσεκτικά τις τελευταίες εικόνες καταστροφής, φαίνεται καθαρά η αργή, μεθοδευμένη, ψύχραιμη, συντονισμένη και ανενόχλητη εκτέλεση του έργου συντριβής των μαρμάρων, στα κτίρια γύρω από το Σύνταγμα!

   Είναι επίσης πασίγνωστο ότι από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, το 1981, άρχισε μία πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά της χώρας οργάνωση και εκτέλεση ενός σχεδιασμού, ο οποίος σαν γιγαντιαίο χταπόδι άπλωσε τα πλοκάμια του σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, σε όλη την κοινωνία. Από δω οι «δικοί» μας, από κει οι «άλλοι». Κλαδικές, σημειώματα προσλήψεων, απολύσεις ή περιθωριοποίηση μη αρεστών, φατριασμοί, καταργήσεις επιθεωρητών, αναξιοκρατία, κατάλυση ιεραρχίας, συνδικαλισμοί παντού (από τα νηπιαγωγεία!) και παράδοση του κράτους στα «δημοκρατικά», κατά Πάγκαλο, χέρια των πάσης φύσεως αμόρφωτων μουσάτων των κραταιών «ημέτερων» συντεχνιών! Μέσα σ’ αυτό το πανδαιμόνιο κομματικοποιήσεως των πάντων, σιγά μην άφηναν απ’ έξω την άμυνά τους! Τότε δημιουργήθηκε ο πρώτος παρακρατικός πυρήνας των μετέπειτα εξελιχθέντων σε κουκουλοφόρα τάγματα βίας και καταστροφής.
   Με τον καιρό, δοθέντος του καλού παραδείγματος και τα υπόλοιπα κόμματα, (κυρίως τα ακραία), ανέπτυξαν αντίστοιχους «στρατούς» και, βεβαίως, ξεφύτρωσαν και οι αυθεντικοί «μπαχαλάκηδες», αναρχοαυτόνομοι και παντός καιρού, οι αναρχικοί, οι οποίοι, ως οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι, πρωτοστατούν με κάθε ευκαιρία «τζέρτζελου», σαν απαραίτητος μαϊντανός και καθοριστικός «μπαλαντέρ»! Εννοείται ότι μεταξύ των ομάδων αυτών υπάρχουν υπόγειες γραμμές επαφής, σύμπραξης και συνεργασίας, που λειτουργεί θαυμάσια όταν χρειαστεί!
   Σε εποχές κεντροδεξιάς διακυβέρνησης η συσπείρωση όλων αυτών είναι απόλυτη,
η δράση συντονισμένη και το αποτέλεσμα μέγιστο!

   Το κίνημα των «αγανακτισμένων» ξεκίνησε ως μία δικαιολογημένη και αυθόρμητη αντίδραση απελπισμένων πολιτών, ενάντια στη σαρωτική λαίλαπα μέτρων της κυβέρνησης που στοχεύουν στην ακαριαία υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων, τουλάχιστον κατά 40%, συν τα όποια συνακόλουθα αποτελέσματα (απολύσεις, λουκέτα, ανεργία, αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων, κ.α.) που οδηγούν μαθηματικά στην εξαθλίωση. Ένα κίνημα πηγαίο, καθολικό και ακαπέλωτο από πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικούς φορείς, γι’ αυτό και αγνό!
   Ακριβώς λόγω του ανεξάρτητου χαρακτήρα του κινήματος, τα κόμματα το υποτίμησαν και κάποια το λοιδορούσαν κιόλας, περιμένοντας τον σύντομο εκφυλισμό του! Γι’ αυτό και στην αρχή οι «αγανακτισμένοι», έφτιαξαν ολόκληρη κατάσταση ήρεμης, καθολικής, ανεξάρτητης και πολιτισμένης διαμαρτυρίας. Όταν όμως οι κυβερνώντες αντελήφθησαν το μέγεθος του προβλήματος που διαφαινόταν εις βάρος τους με την συρροή στο Σύνταγμα εκατοντάδων χιλιάδων λαού, αφυπνίστηκαν και έθεσαν σ’ εφαρμογή το σχέδιο αποσυναρμολόγησης και διάλυσης του κινήματος. Η μέθοδος απλή!

   Επιστρατεύεται ο παρακρατικός πασοκικός μηχανισμός των «δικών» μας κουκουλοφόρων, υποθαλπόμενος και υποβοηθούμενος από «ημέτερα» μυημένα τμήματα ΜΑΤ, τις τάξεις των οποίων πυκνώνουν αμέσως οι παντός καιρού αναρχικοί «συνάδελφοι- μπαχαλάκηδες», (όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη!), πέφτει η πρώτη «μολότωφ», ως εναρκτήριο λάκτισμα και…. το ματς αρχίζει!
   Τα ΜΑΤ απαντούν, όπως είναι αναμενόμενο, κάνοντας χρήση χημικών, με τους μυημένους «δικούς» μας ιδιαίτερα δραστήριους και «υπερβολικούς» και σε λίγο ο πόλεμος ανάβει!
   Η πλατεία γίνεται κόλαση στο άψε σβήσε! Οι «οβίδες» σφυρίζουν και πέφτουν επί δικαίων και αδίκων, η ατμόσφαιρα γίνεται ασφυκτική, τα μάτια κλαίνε, η ανάσα δυσκολεύει, τα πνευμόνια καίγονται μαζί με κάδους, ομπρέλες, φορτηγάκια τηλεπικοινωνίας, περίπτερα….. Χαμός! Οπότε, βεβαίως, οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι διαδηλωτές παίρνουν τα παιδιά τους, έντρομοι, και φεύγουν! Το πανηγύρι σχόλασε, πριν, καν, αρχίσει και ο στόχος επιτυγχάνεται! Απλά πράγματα!

   Αν τυχόν, κάποιος αμφιβάλει γιά το ποιός «έστησε» αυτό το ματς να σφυρίξει κλέφτικα. Σίγουρα, όχι ο Μπέος!



1 σχόλιο: