Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Όλα τα θαύματα, τρεις ημέρες…..!

Θέσεις - Απόψεις

   Η τακτική είναι γνωστή, παλιά και δοκιμασμένη. Αφαιρούμε λίγο από δω, κόβουμε λίγο από κει, αλλά προσθέτουμε αυτά που κόψαμε, κάπου αλλού, κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι κάτι κάναμε και του ελαφρύναμε τα βάρη! Ζήτω και δοξάστε μας!
   Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε το γνωστό αυτό έργο του πασοκικού θιάσου με τον νέο σκηνοθέτη κ. Βενιζέλο. Το μόνο που θ’ αλλάξει είναι ο τρόπος του σερβιρίσματος. Τον ξύλινο, σχεδόν μιλιταριστικό λόγο, θα τον αντικαταστήσει κάποιος «ψυχοπονιάρικος», (στυλ Ξανθόπουλου σε παλιά ελληνική ταινία), πιό κατανοητός, πιό απολογητικός και οπωσδήποτε πιό ανθρώπινος, που θα στοχεύει στο συναίσθημα και όχι…. στο μικρότερο ξαλάφρωμα της τσέπης! Γιά το άδειασμά της φρόντισε, ήδη, τελεσίδικα ο κ. Παπακωνσταντίνου.

   Στο ζήτημα των προϋποθέσεων γιά το επόμενο δάνειο, αυτές που βαφτίστηκαν «μεσοπρόθεσμο», υπάρχουν όροι σαφείς και κατηγορηματικοί, σχετικά με το ύψος των περικοπών στις παροχές και την επιβολή πρόσθετων φόρων που πρέπει να ισχύσουν άμεσα, προκειμένου να μας δοθεί η 5η δόση του πρώτου δανείου και να εγκριθεί το δεύτερο πακέτο… σωτηρίας, (μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για το τρίτο, τέταρτο, κ.ο.κ)!
   Οι ξένοι εταίροι δανειστές - κηδεμόνες μας, (όρος ελεύθερης επιλογής), επί του θέματος είναι ξεκάθαροι.
   -No money, no honey!
   Άρα ο ζόφος της περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσης παραμένει και κάθε σχετική αισιοδοξία, έστω συγκρατημένη, περιττεύει. Πολύ περισσότερο οι πανηγυρισμοί.

   Πραγματική και ουσιαστική αλλαγή θα μπορούσε να υπάρξει αν ακούγαμε, λ.χ. ότι οι δανειστές-αφέντες μας (επιλογή όρου, ελεύθερη) δέχτηκαν να κατεβάσουν το ποσόν των απαιτουμένων πρόσθετων εσόδων, που βάζουν ως απαίτηση και προϋπόθεση γιά κάθε περαιτέρω βοήθεια, δανεισμό, επιχορήγηση ή όπως θέλετε πείτε την! Αν δεν λεχθεί κάτι τέτοιο, τζάμπα ελπίζετε. Δεν υπάρχει πλοίο γιά μας και άνθρακες ο θησαυρός! Το πικρό ποτήρι θα το πιούμε μέχρι τελευταίας σταγόνας! Και θα είναι το ίδιο πικρό!

   Έτσι το μόνο που παραμένει είναι το κυβερνητικό δούλεμα, η διασπορά τεχνητής ανακούφισης και η καλλιέργεια άρσης της ασφυξίας από τα εξώνητα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
   Σε λίγο θ’ αρχίσουν να μας μοιράζουν χάντρες, καθρεφτάκια και λοιπά μπιχλιμπίδια, όπως έκανε ο Κολόμβος στους ιθαγενείς του Νέου Κόσμου, γιά να τους θαμπώσει και ξεγελάσει!

   Ή μας περνάν γιά κάφρους, ή τελικά είμαστε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου