Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Την κουτάλα, σύντροφοι….»!

Θέσεις - Απόψεις

   Κανείς φαύλος πολιτικός δεν μας είπε, ακόμη, τι θα γίνει μ’ αυτό το γαϊτανάκι των συνεχών δανεισμών και του δημοσίου χρέους που χορεύει η χώρα.
   Το αυτιστικό παιδί κάτι διαβάζει, μπουρδουκλωνόμενο, υποστηρίζοντας ότι θα μας «σώζει» συνεχώς κι εξακολουθητικώς, (σε ετήσια βάση), και ο επιστρατευθείς ρήτορας της φούσκας υπόσχεται να το κάνει, παίρνοντας συνεχώς «απαιτούμενα» μέτρα!
   Επί τέλους, πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία; Ας μας πει κάποιος, αν, πότε και πώς θα σταματήσει αυτό το βιολί!
   Πόσα χρόνια, τι προσπάθειες, πόσες θυσίες και ποιές προϋποθέσεις απαιτούνται γιά να ορθοποδήσει, επί τέλους, αυτή η χώρα. Και πόσες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν γιά κάθε εκδοχή!
   Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει αρχίσει τις καλλιεπείς λεκτικές του φιοριτούρες κάνοντας συνεχώς μεγαλοπρεπείς τρύπες στο νερό, στα πλαίσια της γνωστής πασοκικής πρακτικής.

   Η στήλη κάνει ειδική μνεία στους «λεβέντες-αντάρτες» του γλυκού νερού, που αυτόκλητα ξεφύτρωσαν σαν ραπανάκια , ύψωσαν λάβαρο αμφισβήτησης, έκαναν το κομμάτι τους στους ψηφοφόρους της εκλογικής τους περιφέρειας, «κουνιστοί» γιά λίγο στο γυαλί, εξασφαλίζοντας λίγη διασημότητα πανελληνίου εμβέλειας και στο τέλος, στοιχισμένοι,ζυγισμένοι, με το κεφάλι κάτω και την ουρά στα σκέλια, θα ψηφίσουν μονοκούκι το «μεσοπρόθεσμο» και ό,τι άλλο τους ζητηθεί! Αντιρρησίες συνείδησης της πλάκας και του κ…ου!
   Άγνωστοι και ασήμαντοι, έξω από την περιφέρεια τους, έλαμψαν γιά λίγο σαν κομήτες στο πολιτικό στερέωμα, έκαναν τη φιγούρα τους κι …… αυτό είναι όλο!

   Η στήλη δεν τους κακίζει επειδή θα υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και ό,τι άλλο απαιτήσει η κομματική πειθαρχεία, αλλά τους λοιδορεί, ως τζάμπα μάγκες, γιατί ξεκίνησαν κάτι που δεν είχαν τα κότσια να φέρουν σε πέρας. Και καταλήγουν να γλείφουν ό,τι έφτυναν! Άνθρωποι μικροί, κατώτεροι των περιστάσεων!
   Άκουσα την επιχειρηματολογία κωλοτούμπας κάποιου λαντζέρη-αντάρτη της πλάκας, με Δημοσθένεια ρητορεία και έπαθα! Όπως και τα μασημένα λόγια κάποιου άλλου διάττοντα αστέρα και ογκόλιθου του πολιτικού λειτουργήματος. Όλοι ρόμπες και ρομπόπουλα!

   Αν υπάρχουν κάποιοι που, πράγματι, η συνείδησή τους δεν επιτρέπει να συνταχθούν με το μεσοπρόθεσμο, θα φανεί την τελευταία στιγμή στην κάλπη. Τώρα «λουφάζουν» γιατί θέλουν ν’ αποφύγουν την αφόρητη πίεση που, αναντίρρητα, θα τους ασκηθεί γιά ν’ «αλλαξοπιστήσουν»!
   Πάντως η στήλη θα εκπλαγεί αν υπάρξει έστω και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δεν θα υπερψηφίσει ό,τι του προτείνει η κυβερνητική προπαγάνδα!
   Το διακύβευμα της καρέκλας και της κουτάλας λειτουργεί πάντα συσπειρωτικά στον «πράσινο» χώρο, δεν απεμπολείται και δεν εγκαταλείπεται με τίποτα! Όπως και το ό,τι κανείς δεν αυταπατάται περί αυτού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου