Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έρχεται....Δημοψήφισμα

Επικαιρότης

   Από αρκετού χρόνου, κατά την παγία πασοκική τακτική, κυκλοφορεί με συνεχώς εντεινόμενο ρυθμό η φήμη περί προσεχούς διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Έτσι ώστε, όταν αυτό ανακοινωθεί και επίσημα, ο κόσμος, κατά τη γνωστή μιθριδατική διαδικασία, να είναι έτοιμος και ώριμος!
   Τονίζεται μάλιστα ιδιαιτέρως η προτίμηση του κ. πρωθυπουργεύοντος σ’ αυτού του είδους τις εκλογικές καντρίλιες.
   Ο τρόπος, ο χρόνος αλλά και το διακύβευμα του διαγραφόμενου δημοψηφίσματος δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, απορίες αλλά και εικασίες.

   - Ποιό, άραγε, θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό; Ποιά η σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος και ποιά τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας; Δηλαδή τι θα σημαίνει το «ναι» και τι το «όχι»! Καθ’ όσον είναι γνωστή η πανουργία του πασοκικού συστήματος. Σε μπουρδουκλώνει με πολύ μπούγιο, πολύ μπλα, μπλα, σε ζαλίζει με ακατανόητη αερολογία και στο τέλος ξύνεις το κεφάλι και ψάχνεις να βρείς «τί θέλει να πει ο ποιητής»! (Θυμίζω το περίφημο «είμαι ένας πρωθυπουργός-αντιεξουσιαστής»)!

   Η στρατιά των πρωθυπουργικών συμβούλων, γιά να δικαιολογήσει τις παχυλές αποδοχές της, πετάει κατά καιρούς διάφορες κοτσάνες (άξιος ο μισθός!), όπως π.χ., το τελευταίο διαφημιστικό σποτάκι, που μόνο ο μεγάλος Φρόυντ θα μπορούσε, αν ζούσε, να αναλύσει. Έτσι και τώρα, προφανώς κάποιος, σκαρφίστηκε και το δημοψήφισμα, αφού θεωρείται αδύνατον οι νοητικές δυνατότητες του κ. Γιώργου να φτάνουν μέχρις εκεί! Γιά να λύσει το μυστήριο, η στήλη επιστράτευσε τις ασφαλείς και έγκυρες πηγές που διαθέτει εντός των τειχών του Μαξίμου και σπεύδει, πρώτη από όλα τα ΜΜΕ, να ανακοινώσει στους αναγνώστες της τις μύχιες σκέψεις, τον προβληματισμό και, τέλος, την απόφαση του κ. Παπανδρέου.

   Από ετών ήσαν γνωστές οι προοδευτικές απόψεις του γιά τα μαλακά ναρκωτικά και η ανοχή του σε ιδιωτικές καλλιέργειες σε γλάστρες στα μπαλκόνια. Όπως, επίσης, είναι γνωστή η τελευταίως αποφασισθείσα αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών. Δηλώνεις «χρήστης» και… καθάρισες!

   Τελικά μετά από πολλή σκέψη, συνεχείς ταλαντεύσεις, εμβριθείς αναλύσεις και ενδελεχείς μελέτες, η μπίλια έκατσε στο εξής ερώτημα-διακύβευμα του προσεχούς δημοψηφίσματος:

   - Μαριχουάνα ή χασίς;

   Τέτοια σοβαρά ερωτήματα δεν είναι δυνατόν να πλανώνται επί μακρόν στον αέρα και να καθυστερούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Ιδίως τέτοιες εποχές που ο λαός ψάχνει απελπισμένα τρόπους γιά να «φεύγει» από τα προβλήματά του! 
Οπότε, αντί ν' αρχίσει να... βαράει ενέσεις, πράγμα τελείως καταστροφικό, πρέπει να στραφεί επειγόντως σε μαλακότερες λύσεις.  
   Είπαμε: «Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου