Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Άξιον τέκνον αξίου πατρός ή "Ωδινεν όρος και έτεκε μυν"!

Επικαιρότης

   Η χθεσινή πολιτική παράσταση, που τελικά κατέληξε σε φιάσκο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία επανάληψη του γνωστού πασοκικού «έργου» σε νέα version!
   Πολύς ντόρος, μυστήριο, σασπένς, αγωνία, πολύ δημοσιογραφικό μπλα, μπλά. Πολύ λάδι , αλλά από …. τηγανίτα, τίποτα! Μία ακόμη παπανδρεϊκή… «κούφια», στα πλαίσια της γνωστής «πολιτικής της μπλόφας» (λεφτά υπάρχουν, πρωθυπουργός-αντιεξουσιαστής, περίστροφο στο τραπέζι, κ.λπ. κρυάδες).
   Ίσα γιά εντυπωσιασμό, αποπροσανατολισμό, παραπληροφόρηση! Το έργο γνωστό, χιλιοπαιγμένο από την ανδρεϊκή εποχή. Με φινάλε την αναγγελία… σαρωτικού ανασχηματισμού και, στο τέλος,  εμφάνισης «μίας από τα ίδια»! Εκτόνωση, ουφ!!!
   Άλλη μιά κακοστημένη μπλόφα προκειμένου να συσπειρωθεί η χαλαρωμένη κοινοβουλευτική ομάδα, που άλλο που δεν θέλει παρά ν' αρπαχτεί από κάπου, αφού η διατήρηση της εξουσίας-κουτάλας αποτελεί γιά το πασοκικό «σύστημα» τον υπέρτατο νόμο!


   Τελευταία παιζόταν (κακοπαιζόταν), στο θέατρο του παραλόγου το κακόγουστο μονόπρακτο «Η συναίνεση»! Αλλά, τι σημαίνει, τελικά, αυτή η νεοείσακτη λέξη όπου, κατά την πασοκική λογική, πάει να πλασάρει στους χαχόλους το μήνυμα πως την εξουσία, άρα και τις ευθύνες,  δεν την ασκεί η κάθε κυβέρνηση, αλλά …. η αντιπολίτευση! Η οποία, βεβαίως, φταίει γιά όλα!


   - Γιά τους Ευρωπαίους δανειστές αποτελεί εξασφάλιση πως σε κάθε περίπτωση θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, ακόμη και σε πιθανότητα αλλαγής κυβερνητικού σχήματος. Σου λένε, άμα μπει στο κόλπο της αποδοχής των όρων και η πιθανή νέα κυβέρνηση, η αναγνώριση της δανειακής σύμβασης εξασφαλίζεται πλήρως. Και το επιζητούν, αφού τα λεφτά είναι πολλά και η υπόθεση δεν σηκώνει ρίσκο! Σκεπτικό πολύ λογικό, από τη σκοπιά τους.
   - Γιά την αντιπολίτευση, «συναίνεση» σημαίνει συμμετοχή στον μηχανισμό διαβούλευσης, δηλαδή συμμετοχή στα παζάρια και τις αποφάσεις των μνημονίων, άρα και στις ευθύνες.
   - Γιά τον κ. Γ. Παπανδρέου, «συναίνεση» σημαίνει. «Ελάτε όλοι μαζί, στοιχηθείτε πίσω μου, γιά …. ν’ αποφασίζω εγώ και σεις να αποδέχεστε»!
   Δηλαδή στη νίκη και το «ζήτω» εγώ και στην ήττα και το … γιαούρτωμα, όλοι! Και όποιος δεν βάζει πλάτη γιά να… δοξαστεί ο Γιώργος, τορπιλίζει τη «συναίνεση»!
   Η πασίγνωστη ανδρεϊκή τακτική σε μοντέρνα έκδοση. (Εγώ απλώς προεδρεύω!)


   Με λίγα λόγια , ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει πασαλείψει με ψαρόκολλα την καρέκλα, που με τόση μανία επεδίωξε να κατακτήσει και δεν πρόκειται να την αποχωριστεί εύκολα!
   Οι στρατιές των συμβούλων του όλο και θα βγάζουν καινούργιους «λαγούς» από το καπέλο και όλο θα σκαρφίζονται μπλόφες, τερτίπια και προβοκάτσιες (παρακρατικοί και κουκουλοφόροι κατά «αγανακτισμένων») καθώς και κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσον προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωση του «συστήματος» στην εξουσία! Και ο λαός ας πάει να……
   Ακόμη και οι «δήθεν» εσωτερικές τριβές, οι επιστολές, οι απειλές καταψήφισης και όλες οι «αντιστασιακές» παπαρδέλες τύπου «τράβα με κι ας κλαίω», αποτελούν στάχτη στα μάτια των αφελών ψηφοφόρων τους. Το ΠΑΣΟΚ, γατζωμένο με νύχια και δόντια στην εξουσία, που γι’ αυτό αποτελεί αυτοσκοπό, δεν εγκαταλείπει ποτέ! Δεν το έκανε ποτέ, τώρα θα το κάνει;
Θυμάστε τους αγώνες πάλης που ο διαιτητής ρωτούσε τον ξαπλωμένο παλαιστή;
   - Abadon ?     (Δηλαδή, εγκαταλείπεις;)
   - No, no, no!!!


   Όσοι, πράγματι, υποκινούμενοι από τη συνείδησή τους κρίνουν ότι πρέπει να κατέβουν από το «τρένο», το κάνουν ήρεμα και σεμνά. Χωρίς μπούγιο, φανφάρα και απόνερα. Και μάλλον όσοι είχαν τέτοια άποψη, μάλλον εξαντλήθηκαν. Άλλοι τέτοιοι, πολύ αμφιβάλλω αν θα βρεθούν. Κοντός ψαλμός….!
   Ας μην αυταπατώμεθα, η Λερναία Ύδρα που λέγεται ΠΑΣΟΚ, δεν νικιέται εύκολα. Χρειάζεται νέος Ηρακλής, που όμως δεν φαίνεται, αλίμονο, στο στερέωμα! Το πικρό ποτήρι των μνημονίων θα το πιούμε ως τον πάτο!
   Όποιος περιμένει από τον επερχόμενο ανασχηματισμό να προκύψει κάτι ουσιώδες, θ’ απογοητευτεί.


   Επιμύθιον. Ο ανίκανος κ. Γ. Παπανδρέου έχασε άλλη μία ευκαιρία ν’ αποσυρθεί ευσχήμως, ομαλώς  και εντίμως, προσφέροντας στον λαό και τη χώρα τη μόνη καλή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει και διατηρώντας μέρος γοήτρου. Επιμένοντας να σκαρφαλώνει ψηλότερα, απλώς θα κάνει την αναπόφευκτη πτώση του πιό οδυνηρή και με υψηλότερο κόστος γιά την Ελλάδα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου