Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο νέος Υπουργός των Οικονομικών ως ανακουφιστικός παράγων του νέου μνημονίου.

Επικαιρότης

   Αναμφισβήτητα ο κ. Ε. Βενιζέλος διακρίνεται γιά ευφυΐα, ευστροφία, ακατάσχετη βουλιμία γιά εξουσία και άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας. Βεβαίως δεν παύει, όλες αυτές οι αρετές του να λειτουργούν μέσα στο γενικό «σύστημα ΠΑΣΟΚ», όπου τα πάντα διυλίζονται, διαχέονται, διαλύονται και ανασυντίθενται με μόνο στόχο (γνωστό, μοναδικό και ανυπέρβλητο) τον εξής:
   - «Την κουτάλα σύντροφοι! Την κουτάλα και τα μάτια μας»!

   Κατά συνέπειαν, με δεδομένη την πραγματική και δυστυχώς αδύνατον να βελτιωθεί ουσιαστικά, ζοφερή κατάσταση της χώρας, είναι αδύνατη η μεταβολή των βασικά συμφωνηθέντων, άρα ελάχιστα πράγματα μπορεί να διαπραγματευθεί ο νέος Υπουργός με τους δανειστάς εταίρους ή δυνάστες μας (η επιλογή όρου, δική σας!). Έτσι, το μόνο σημαντικό όφελος που μπορεί να προκύψει γιά τους πολίτες έγκειται, αποκλειστικά, στην ποιότητα της χρησιμοποιούμενης…. βαζελίνης, (αφού μόνον εκεί περιορίζονται πλέον οι δυνατότητες χειρισμών και ελιγμών γιά το «μεσοπροθέσμο»), την οποίαν θα λανσάρει προσεχώς ο πληθωρικός νέος Υπουργός με τις επόμενες σχετικές καλλιεπείς του δηλώσεις.
   Όσο να ’ναι, ο χειμαρρώδης, αλλά πολύ μεστός και ποιοτικός, λόγος του κ. Βενιζέλου θα λειτουργήσει στην ουσία ως απαλότερη και καλυτέρου ιξώδους βαζελίνη, εξόχως γλιστερή και διευκολυντική! Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του νεοεισαγομένου προϊόντος θα διευκολύνουν οπωσδήποτε την ευκολότερη και την, κατά το δυνατόν, ολιγότερον οδυνηρά «διείσδυση» του νέου μνημονίου. Με σημαντικότατην, επίσης, οικονομία υλικού, αφού η ποιοτική υπεροχή της νέας βενιζέλειου βαζελίνης θα απαιτεί, κατά την χρήση, μικρότερες ποσότητες!
   Φημολογείται, μάλιστα, ότι ο κ. Βενιζέλος, ως πρώτο δείγμα φιλολαϊκής πολιτικής, προτίθεται να μετατάξει το προϊόν στην χαμηλότερη κατηγορία ΦΠΑ. Μόλις στο 6%!

   - Πάρε κόσμε, τζάμπα πράμα! Τρέξε γιατί θα σου χρειαστεί άμεσα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου