Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σημασία στη λεπτομέρεια....!

Σχολιασμοί

   Η μέθοδος είναι παλιά, παμπάλαιη, χαρακτηριστική και, συνήθως, αποτελεσματική. Λέγεται αποπροσανατολισμός, σύγχυση και εκτροπή του ενδιαφέροντος σε πιο εύπεπτους τομείς λαϊκού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαλάθουν της προσοχής κάποια φλέγοντα δυσάρεστα συμβαίνοντα. Την μέθοδο αυτή, το ΠΑΣΟΚ την ανήγαγε σε κορυφαίας επιστημονικής επεξεργασίας αντικείμενο και την ενέταξε στην πολιτική του φαρέτρα ως κορυφαίο πολιτικό όπλο!

 -  Τελευταία απόδειξη του ανωτέρου ισχυρισμού το αιφνίδιο «σκάσιμο» του ποδοσφαιρικού σκανδάλου, ενώ η υπόθεση σέρνεται από διετίας κρατημένη στο βάθος συρταριών, καθ’ ον χρόνον η απλή αναγραφή των νέων φόρων, περικοπών μισθών, συντάξεων και, εν γένει, δυσμενών γεγονότων εις βάρος του λαού, ο οποίος οδηγείται σε πλήρη εξαθλίωση απαιτεί, τουλάχιστον, δύο δεκαεξασέλιδα!
   Εδώ συντρίβεται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία με την εφαρμογή ορυμαγδού φόρων, υπό την ονομασία συνδυασμού αρχικών, και αυτοί μας στρέφουν στα κατορθώματα του…. Μπέου και του Ψωμιάδη! Σκασίλα μας, αν κάποιοι έστηναν παιχνίδια και οικονομούσαν από στοιχήματα, και μάλιστα παράνομα. Δηλαδή οι λύκοι μεταξύ τους!
   Όμως τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ξέχασαν τη φωτιά που καίει τα μπατζάκια μας κι ασχολούνται με τον…. Τσακογιάννη και τον… Παντέλη!

-   Αλλη απόδειξη στημένου παιχνιδιού, όχι ποδοσφαιρικού, δυστυχώς, αλλά πολιτικού είναι η πληροφορία κάποιας έγκριτης, παγκοσμίως άγνωστης, δημοσιογράφου, η οποία εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, απεκάλυψε ότι ο Σαμαράς, στην συνομιλία του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φιγιόν, του εκμυστηρεύτηκε (!) ότι την θέση του περί μειώσεως φόρων, την πετάει, «κούφια», γιά προεκλογικούς λόγους!
   Τώρα ή ο Σαμαράς είναι πολύ μ… ας, ώστε να εξομολογείται κόλπα και τερτίπια, εκτιθέμενος, και μάλιστα σε ξένους, (πράγμα που κάθε άλλο δείχνει η στάση του), ή μας περνούν όλους εμάς, γιά τέτοιους! Κάτι που, δυστυχώς, έτσι προκύπτει.
   Αλλο στοιχείο που αποδεικνύει το τελευταίο είναι και το εξής διασπειρόμενο στα άθλια ΜΜΕ.
   - Χαστούκι στον Σαμαρά από τα συντηρητικά κόμματα! ή
   - Τραβούν τ’ αυτί του Σαμαρά στην Ευρώπη!
   Κι αυτό γιατί δεν…. συναινεί στο σφάξιμο του ελληνικού λαού και την, άνευ όρων, υποταγή στις αδηφάγους απαιτήσεις των πιστωτών-εταίρων μας.
   Προφανώς, όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα, όλα ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού, ανήκουν στους δανειστές μας και το πρώτο που τους νοιάζει είναι η εξασφάλιση των χρημάτων τους. Άρα όλοι θέλουν να προσυπογράψουν άπαντες οι πιθανοί κυβερνήτες της Ελλάδος, ούτως ώστε να σιγουρευτούν τα δανειζόμενα!

-   Κεραυνός εν αιθρία, ο απωθητικός (τουλάχιστον) κ. Πάγκαλος ξαναχτύπησε στη Βουλή, κάνοντάς την, γιά ακόμη μία φορά, μαλλιά κουβάρια!
   Η στήλη, με την ανάθεση στον εν λόγω, παχύ στο σώμα, αλλά ισχνό στο μυαλό, παλαιάς κοπής πολιτικό, του σημαντικού ρόλου του «μηδέν πράττειν» αντιπροέδρου, «ψυλλιάστηκε» κάποιο «αμανάτι» που συνδέει, κατά εκβιαστικό τρόπο, τον αμετροεπή κ. Πάγκαλο με τον ανεπαρκή κ. Παπανδρέου, από την εποχή που ο πρώτος ήταν πολιτικός προϊστάμενος του δεύτερου, στο Υπουργείο Εξωτερικών.
   Σήμερα, το επαναλαμβάνει, και μάλιστα εντονότερα!
   Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που η στήλη απλώς παραθέτει χωρίς διασταύρωση και χωρίς να τις υιοθετεί, αναφέρουν ότι ο ένας κρατεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων IQ του άλλου, όταν αυτές διενεργήθηκαν τότε, σε πλαίσια υπηρεσιακής διαδικασίας του Υπουργείου Εξωτερικών!
   Βεβαίως τα του κ. Πάγκαλου δεν ενδιαφέρουν κανένα, αφού όλοι αναγνωρίζουν το πνευματικό ανάγλυφο του ατόμου οπότε ο «βρεγμένος βροχή δεν φοβάται», όμως τα του κ. Παπανδρέου, άμα δημοσιευθούν, όσο να 'ναι, μπορεί να ταρακουνήσουν κάποιους τελευταίους χαχόλους, που εξακολουθούν να πιστεύουν στην πολιτική ιδιοφυΐα του ανδρός!  (Του γνωστού και ως «η ατσίς του θριάμβου»!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου