Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

«Κι εσείς τα ίδια κάνατε»!


Οι «εσείς» κι οι «εμείς». Συμψηφισμοί και... «ισαποστάκηδες».

Αποτέλεσμα εικόνας για πυργος του μοραλες στη λα παζ
Το "Παλάτι του πειναλέου λαού και του χορτάτου Μοράλες"
   Από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση, κάθε φορά που οι λεβέντες της συλλαμβάνονται... «κλέπτοντες οπώρας»,  λέγοντας ή πράττοντας ιδιοτέλειες και κουτοπονηριές, η μόνιμη επωδός τους είναι: «Και σεις... τα ίδια κάνατε»! Και θεωρούν πως μ’ αυτό... καθάρισαν.

   Η λογική, ψύχραιμη και αυθόρμητη απάντηση στη θρασύτατη αυτή στάση είναι: «Εμείς» που κάναμε αυτά, αποδοκιμαστήκαμε από τον λαό, καταψηφιστήκαμε και αντικατασταθήκαμε από το... «εσείς», που διαθέτοντας «ηθικό πλεονέκτημα», διακηρύσσατε πως δεν θα κάνετε... τα ίδια! Θα κάνατε... άλλα, καλύτερα. Κάτι που διαψεύστηκε πανηγυρικά.

   Σήμερα, εν όψει εκλογών, και με όση προσπάθεια αμεροληψίας είναι δυνατόν να επιστρατευτεί, το δίλημμα επιλογής δεν είναι αυτό μεταξύ «καλών» ή «κακών», αλλά μεταξύ του «εμείς» ή «αυτοί». οι «εμείς» έχουν αποδειχθεί άπειροι, ανίκανοι, τυχοδιώκτες και διαποτισμένοι με παρωχημένες, αποτυχημένες και απορριφθείσες παγκοσμίως ιδεολογίες. Ευαγγελίστηκαν το «νέο», το «άφθαρτο», το «προοδευτικό» και μας προκύπτουν στελεχωμένοι -κατά μέγιστο ποσοστό- από στελέχη παρατάξεων που κατηγορούν ως ακροδεξιούς ή υπαίτιους χρεοκοπίας, (Καμμένος, Παπακώστα, Κουντουρά, Κουρουμπλής, Σπρίτζης, Ξενογιαννακοπούλου, και πλήθος άλλων), προσπαθώντας να «χτίσουν» με υλικά κατεδαφίσεως.

   Προϊόντος του χρόνου, αποκαλύπτεται πως μόνος γνώμονάς τους είναι η -παντί τρόπω και πάση θυσία- διαιώνιση κατοχής της «καρέκλας» στην οποία στρογγυλοκάθισαν και -γλυκαμένοι- αρνούνται και την ιδέα ακόμη να εγκαταλείψουν. Και προσπαθούν με αποπροσανατολιστική μπουρδολογία να  μπουρδουκλώσουν και εξαπατήσουν -γιά άλλη μία φορά- το αφελές τμήμα του λαού και ομού με κάθε παλαβό κατακάθι, (Μεγαλοκονόμου, Λουϊζου), αντικοινωνικό στοιχείο και το πάσης φύσεως περιθωριακό σκουπίδι, να συμπήξουν, λέει, «πλατειό μέτωπο» στην... «προοδευτική κατεύθυνση». Όπου θα κυριαρχεί ο Ρουβίκονας, οι μπαχαλάκηδες, η... «αποανάπτυξη», η «ολιγαρκής αφθονία» και.... άρα, η «αφθονία της κακομοιριάς και υπανάπτυξης»!

   Με την μέθη που δημιουργεί η ανενόχλητη εξουσία και η οίηση που γέννησε η εύκολη διατήρησή της -στα πρότυπα του αείμνηστου δικτάτορα Κονδύλη- ο ντόπιος... Αμοράλες, διαχειρίζεται τα πάντα όπως γουστάρει. Από την αγγλική γλώσσα που, κατά καιρούς, κακοποιεί μιλώντας λες και έχει μπίλια στο στόμα και άλλοτε «δολοφονεί» κακομεταφράζοντας λαϊκές παροιμίες, αδιαφορώντας γιά τα γέλια που προκαλεί, μέχρι τον εγκολπισμό διαφόρων περίεργων τύπων -αρχής γενομένης από τον Μπαρουφάκη και με τέλος τον ομοίας νοοτροπίας και μορφώσεως Μοράλες. Εσχάτως, με επίγνωση της εξαθλίωσης που έχει δρομολογήσει γιά την Ελλάδα, με την ναρκοθέτηση της επερχόμενης νέας κυβέρνησης, θυμήθηκε άλλον ένα απίθανο μισοπάλαβο τύπο, (της ίδιας συνομοταξίας με τον άπλυτο λιγούρη Ζίζεκ), που ακούει στο όνομα Σερζ Λατούς,  που προπαγανδίζει την επιστροφή στα βελανίδια και τις σπηλιές!

   Ποτέ μου δεν πίστεψα, στον μακρόχρονο βίο μου, τα προεκλογικά συνθήματα που μιλούσαν γιά... «σωτηρία της πατρίδος», γιά «κρισιμότητα αποφάσεων», ούτε ποτέ ανησύχησα από άλλα τέτοια... τρομοκρατικά. Όμως τώρα τρέμω, γιατί πιστεύω απόλυτα πως με μία ενδεχόμενη συνέχιση της χώρας στην ίδια... «προοδευτική» πορεία, τελικά δεν πρόκειται να μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο. Όσοι εναπέμειναν να εμπιστεύονται αυτούς που θρασύτατα ομολογούν την πρόθεσή τους να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία, (Περιστέρα, Πολάκης), εγκαθιστώντας στη χώρα καθεστώς Μαδούρου, Μοράλες, Κάστρο, κ.λπ., ας το ξανασκεφτούν.
   Απλά υπενθυμίζω την μετατροπή του Μαξίμου σε προσωπικό... ουζερί, τις αστακομακαρονάδες των προεδρικών αεροσκαφών, τα θωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποιούν οι κυρίες για να πηγαίνουν γιά ψώνια, (όχι βέβαια στις λαϊκές αγορές), και σας φρεσκάρω στη μνήμη το χόμπυ του αλήστου μνήμης ηγέτου της πρώην ΕΣΣΔ. Συλλογή από μεγάλα κι ακριβά αυτοκίνητα: Φερράρι, Λαμποργκίνι, Ρολλς Ρόυς, κ.λπ.). Και άντε εσείς να την βγάλετε με την... "ολιγαρκή αφθονία" των επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου