Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Άλλο ευφυΐα, άλλο πονηρία και άλλο κουτοπονηριά.

Γιά να μην ξεχνιόμαστε!


   Ο Τσίπρας δεν υπήρξε ποτέ ευφυής. Αν ήταν, θα έστρωνε τον πισινό του στο θρανίο, θα διάβαζε και θα ¨"ξεστραβωνόταν", χτίζοντας καριέρα της προκοπής. Τα σχολεία, αντί να τα σέβεται, ως χώρους μόρφωσης, τα... "καταλάμβανε", λες και ήσαν εχθρικά υψώματα. Λαϊκίζοντας, δημαγωγώντας και ξεσηκώνοντας τους φυσιολογικά ανώριμους συμμαθητές του. Έτσι έμεινε γνωστός στο σχολικό περιβάλλον ως ταραχοποιός και, μορφωτικά, ως... "τούβλο"!
   Ο πατέρας του, γνωστός μεγαλοεργολάβος και προστατευόμενος του Παττακού, προσπάθησε να τον κάνει πολ. μηχανικό. Όμως, σκράπας ων, απέτυχε να... "καταλάβει" θέση -με επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις- στο ΕΜΠ και το πέτυχε διά της πλαγίας. Ξεκίνησε από την Βουλγαρία, ως γόνος εύπορης οικογένειας, και... κάποτε μεταγράφηκε με μέσον σ' αυτό, όπου μετά περίπου 11 περίπου χρόνια... "σπουδών" κατάφερε να του "χαριστεί" το πτυχίο, προκειμένου να τον ξεφορτωθούν τα κιτάπια του Πολυτεχνείου. Σχετικά, η στήλη γνωρίζει -ιδίοις όμμασι- και καταθέτει τα εξής: α) Σε τηλεοπτική συνέντευξη ρωτήθηκε αν γνώριζε τον Καθηγητή κ. Θεοδ. Τάσιο και απάντησε: "Όχι, όταν εγώ σπούδαζα εκείνος είχε συνταξιοδοτηθεί. β) Σε άλλη τηλεοπτική εκμπομπή ο κ. Τάσιος απεκάλυψε πως ο, τότε, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος του είχε τηλεφωνήσει παρακαλώντας τον να προβιβάσει τον Τσίπρα και να του δώσει το δίπλωμα, με την εξής παρατήρηση: "Βοήθα τον να πάρει πτυχίο. Ούτως ή άλλως, αυτός δεν πρόκειται να κάνει καριέρα μηχανικού, θα ασχοληθεί με την πολιτική". Και ο Τάσιος του το έδωσε. Αυτά ως προς την... ευφυΐα του ατόμου. 
   Ξεπερνώντας την, περνάμε στην "πονηρία". Θυμάμαι, λίγο προ των εκλογών του '15, σε κάποια συζήτηση με τον... λαό -δεν θυμάμαι ακριβώς πού, πιθανόν στα διόδια- κάποιος με ελαφρώς βλαχούτσικη προφορά τον ρώτησε: "Και τώρα τί θα κάνουμι πρόεδρε"; Και ο μπαγάσας λαϊκιστής, γιά να δείξει... "δικός", και "σαρξ εκ της σαρκός" του επαρχιωτισμού, απάντησε: "Τί θα γίνει, θα σκώσουμε κεφάλι"!!!
   Τέλος, καταλήγοντας ως προς τον κατώτερο βαθμό IQ, που είναι η "κουτοπονηριά", δεν χρειάζονται πολλά-πολλά. Είναι αυταπόδεικτη. Με βάση ένα απέραντο θράσος και μιά πλήρη αδιαφορία γιά την αλήθεια και την πραγματικότητα, "ξεφουρνίζει" με άνεση το μεγαλύτερο ψέμα και την μεγαλύτερη απιθανότητα. Στη βάση της εξής λογικής: Οι "δικοί" μας χάφτουν ό,τι τους σερβίρουμε, ο φανατισμός τους υπερτερεί και καλύπτει τα πάντα. Οι "νουνεχείς και λογικοί" είναι -ούτως ή άλλως- χαμένοι και από τους... "έτσι κι έτσι" όλο και κάποιος μπορεί να... τσιμπήσει. Ιδίως όσοι ζουν στην επαρχία και δεν μπορούν να διαπιστώσουν πως, π.χ.,  οι κλούβες των ΜΑΤ έχουν πλημμυρίσει το τρίγωνο Ηρώδου του Αττικού, Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης με την προέκταση Ησιόδου και δεν αφήνουν να περάσει κουνούπι! 
   Έτσι, με άφθαστη θρασύτητα ενορχηστρώνει τα ενεργούμενα καραγκιοζάκια του να λένε ό,τι μπαρούφα τους κατεβάσει η γκλάβα και να "φορούν" στους αντιπάλους του ό,τι κακό χαρακτηρίζει τους ίδιους!
   Συνεπείς προς αυτή την συνταγή, π.χ., ο αυτιστικός Τσαλακώτος απλώνει τις ακαταλαβίστικες οικονομικές σαχλαμάρες και το κρύο... "χιούμερ" του και η Σουρουκλεμέ αντιπρόεδρος, προφανώς ελλείψει καθρέφτη στο σπίτι της, της οποίας η θέα τρομάζει τα κακόφαγα μωρά και τα κάνει να καταβροχθίζουν αμέσως την κρέμα τους, τολμά να αποκαλεί τον Βορίδη... "βρυκόλακα"!!!
   Αυτή την αλαζονεία, την περιφρόνηση και την κακομεταχείριση του λαού, όλη  αυτή η τυχάρπαστη "ασχεταδούρα" που εκμεταλλεύτηκε ατυχείς συγκυρίες και στρογγυλοκάθησε στον σβέρκο μας, ασελγώντας αδιακρίτως πάνω σε αξίες της καθημερινότητός μας, την οποία έκαναν μαλλιά-κουβάρια, θα τις πληρώσουν ακριβά. Αν και οψέποτε γίνουν εκλογές. Γιατί, μεθυσμένοι από την οίηση της εξουσίας και απογειωμένοι από  τη χλιδή και τα μεγαλεία που διαδέχτηκαν την προτέρα λιγούρα τους, μας θεωρούν -όλους συλλήβδην- ως ηλίθια σανοφάγα και ενεργούμενα αθύρματα.
   Ας ετοιμαστούμε να τους αποδείξουμε πως δεν είμαστε. "Όπερ έδει δείξαι", όπως έλεγε ο Ευκλείδης. Ο αρχαίος γεωμέτρης και όχι ο σύγχρονος -ζάπλουτος, κομμουνιστής και σαχλέουρας- χιουμερίστας" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου