Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

«Δεν έχω βρει ούτε έναν Έλληνα πολίτη να ’ρθει να μου πει: Μου είπες αυτό και δεν το ’κανες!»



   Όσο και αν το σχήμα φαντάζει οξύμωρο, αποτελεί προσπάθεια Τσίπρα να βάλει τόσο ψηλά τον πήχυ του παγκόσμιου ρεκόρ ψεύδους, έτσι ώστε όχι μόνο να  είναι νυν ρέκορντμαν όλων των εποχών, αλλά και να διατηρήσει το ρεκόρ «ψεύδους και θράσους» γιά κάμποσους ακόμη μελλοντικούς αιώνες.
   Προσεκτικότερη, δεύτερη, ανάγνωση του... «αποφθέγματος» αποκαλύπτει του λόγου το αληθές!!! Ίσως, μάλιστα, να αποτελεί και την μοναδική αλήθεια που ξεστόμισε στη ζωή του ο Έλλην Μυγχάουζεν. (Με μόνη επιφύλαξη κάποια τυπική «καλημέρα», «καλησπέρα», «καληνύχτα» πού, πιθανόν, εύχεται μέσα στην «κατοικία των λόγων» του με κλειστά παράθυρα και βγαίνοντας έξω διαπιστώνεις το... δίκιο του).
   Ευρισκόμενος χθες, γιά απαραίτητες και  επείγουσες δουλειές, στην Αθήνα δεν άντεξα στον πειρασμό να βολτάρω από την περιοχή της Ηρώδου του Αττικού. Μη δυνάμενος να διατρήσω τον αυστηρό κλοιό της ευρύτερης περιοχής αντιλήφθηκα κάποια πράγματα και ορισμένες αλήθειες. Π.χ. μπορεί ο λαοφιλής ηγέτης μας να μην μπορεί -προσωρινά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τη «τέξεται η υστεραία», φραστικά τουλάχιστον- να επιλύσει τον τετραγωνισμό του κύκλου, αλλά πέτυχε απόλυτα να κυκλώσει τετράγωνο. Γιά την ακρίβεια... τετράγωνα! Έτσι, ουδείς Έλλην πολίτης -πλην των οικονομισάριων και σφουγγοκωλάριων της κομματικής νομενκλατούρας- δεν μπορεί να διαπεράσει το φράγμα των πάσης φύσεως ΜΑΤ, ΝΑΤ, ΞΑΤ και των λοιπών πεζοπόρων τμημάτων ασφαλείας. Και αν κάποιος επιμείνει να το κάνει, από το πολύ ΠΑΤ-ΠΑΤ, θα βρεθεί στο... ΚΑΤ.
  Κατά συνέπειαν, όντως ΟΥΔΕΙΣ κανονικός Έλλην πολίτης δεν βρέθηκε να τον προσεγγίσει και να του... πει τον πόνο του! Άρα... ο Τσίπρας, στην προκείμενη περίπτωση, τα «αληθή είπε» και «όπερ έδει δείξαι» κατά τον γνωστόν ευκλείδειον επίλογο. (Σημ. Ως γνωστόν στη Γεωμετρία ο τύπος είναι σαΐνι και μπορεί η Επιστήμη να έχασε έναν νέο... Αϊνστάιν, αλλά η Πολιτική κέρδισε έναν νέο Μέτερνιχ).

   Τελικά... τσιμπάτε με, γιατί με όσα παλαβά ακούω και βλέπω, νομίζω πως κοιμάμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου