Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ως πρόβατον επί θυσιαστηρίου!

"Αλά ούνα, αλά ντούε, αλά τρε: "Και το όνομα αυτού... Ηλιόπουλος"!!!

-Μπέεεεεεε!
   Όσο κι αν θέλει κάποιος σοβαρός άνθρωπος να τους πάρει στα σοβαρά, οι ίδιοι δεν του το επιτρέπουν. Προ ημερών, ο απίθανος τζαναμπετίσκος που το "παίζει¨ ηγέτης -ο ένας κάθε 100 χρόνια- εξετέθη γιά άλλη μία φορά. Με το γνωστό κουτοπόνηρο ύφος του ανήγγειλε, σιβυλλικά, πως θα "κατεβάσει" γιά υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα κάποιον που... "δεν έχει μάθει να χάνει"! Δεν ξέρω ποιόν υπαινισσόταν η "ατσίς του θριάμβου", αλλά -στηριζόμενος στην αξιοθαύμαστη διαβολικότητα του τύπου- μου καρφώθηκε μιά ιδέα. Και θαύμασα! -"Ρε, τον μπαγάσα, είπα! Πού το σκέφτηκε, πού τον βρήκε και πώς τον έπεισε να "κατέβει" στην ελληνική πολιτική σκηνή. Και μάλιστα την... δευτεροκλασάτη περιθωριακή. Γιατί, προφανώς, θα εννοούσε τον... Γιουσέιν Μπολτ!!! Από την πείρα και την ενασχόλησή μου με τον κλασσικό αθλητισμό αποτελεί τον μόνο... "άχαστο" άνθρωπο στο είδος του. (Με κάποιες, ίσως, εξαιρέσεις σε ήσσονος σημασίας αγώνες).  
   Τελικά, φαίνεται πως μάλλον ο Μπολτ αρνήθηκε την... τιμή, οπότε, αντιμετωπίζοντας δυστοκία στην επιλογή σοβαρής υποψηφιότητος, που να αποδέχεται την ξεφτίλα της κάλπης, μπροστά και στα "θηρία" Μπακογιάννη και Γερουλάνο,  άρχισε να ψάχνει στον σκουπιδοτενεκέ της "Κουμουντούρου" γιά να βρει τον καταλληλότερο... σάκο του μποξ, ανθεκτικό στις "σφαλιάρες" και το εκλογικό μαύρισμα. Αναμφίβολα, καταλληλότερο "μηδενικό", δεν θα μπορούσε να βρει! Και το όνομα αυτού... Νάσος Ηλιόπουλος!!! Ο κατάλληλος άνθρωπος, στο κατάλληλο πόστο!
   Ο Ηλιόπουλος αποτελεί κλασσικό δημιούργημα κομματικού σωλήνα, παντελώς άεργος και με μόνες επαγγελματικές ενασχολήσεις και περγαμηνές την αφισοκόλληση και διάφορα άλλα κομματικά... θελήματα. Τυπικό δείγμα παλαιοσταλινικού "γιέσμεν" και πειθήνιου οργάνου, απέγδυσε εαυτόν πάσης προσωπικής αξιοπρέπειας, τιθέμενος στην απόλυτη διάθεση του κόμματος και της ηγεσίας του. Υπέστη αρχικά τον εξευτελισμόν ενός πολυήμερου: "έλα εσύ, φύγε εσύ" και τελικά υπεδείχθη στον ρόλο της Ιφιγένειας -όχι στο "Ιφιγένεια εν Ταύροις"- στο έργο: "Ηλιόπουλος εν... Μαύροις", τον οποίο και απεδέχθη ασμένως !!!
   Βεβαίως, η υποψηφιότητα Ηλιόπουλου -μετά την αδυναμία σοβαρής άλλης- έχει δύο όψεις. Στην σοβαρή θα του φορτωθεί, προσωπικά, η αποτυχία -"Δεν φταίμε εμείς, αυτός δεν... "έπαιξε" καλά"!- και στην ευτράπελη: -"Τον βάλαμε γιά να μάθει και... να χάνει"!
   Πάντως, ο φέρελπις νεαρός συριζαριούχος -πριν καν πάρει το χρίσμα- είχε διαπιστώσει -και διατυπώσει- πως... "ο Μπακογιάννης έχει ακροδεξιά ατζέντα", ενώ με το καλημέρα του "χρίσματος" εξήγγειλε πως η δημαρχία του θα είναι... "μιά δημοτική αρχή-ασπίδα στην ακροδεξιά και τους νεοναζί, υπερήφανη γιά τον πολιτισμικό της πλούτο και τις μεταναστευτικές κοινότητες που ζουν σε αυτή...". Λεβέντη και καμάρι μας πού ήσουν κρυμμένος τόσον καιρό!!! Εσένα θέλουμε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου