Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η ΕΡΤ, ο... «ΣΚΑΙΣ», το εμπάργκο και η μεγάλη διαφορά.







Διχασμός και πόλωση.


   Είναι γνωστό, παντάπασι παραδεκτό, πως και ο μεγαλύτερος πόλεμος αρχίζει με την πρώτη ντουφεκιά και υπαίτιο αυτόν που την ρίχνει.  Γνωστόν, επίσης, πως ο σημερινός μέχρις εσχάτων πολιτικός πόλεμος άρχισε με την έξαλλη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το περίφημο: «Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν», που «σάλπισε» στην Καλαμάτα, ο ντόπιος Μαδουρίσκος! Και επειδή μόνον ο Χριστός θα γύριζε και την άλλη παρειά, τρώγοντας ράπισμα, η πολιτική αντιπαράθεση χτυπάει πλέον κόκκινο.

   Σήμερα, οι άφρονες κουτοπόνηροι κατσαπλιάδες, αδιαφορώντας για το πραγματικό εθνικό συμφέρον και τυρβάζοντας μόνον γιά τις ξεπερασμένες μαρξιστικές διεθνιστικές ιδεοληψίες τους υποκρίνονται πως τον διχασμό -ήδη τετελεσμένο αποτέλεσμα- το προκάλεσε ο... Μητσοτάκης, (ίσως μαζί με την Μαρέβα). Με κολαούζο τον χολερικό δυσκοίλιο Λεβέντη, επικαλούνται αυτό που, όντως, είπε ο Μητσοτάκης: «Σήμερα ο κόσμος είναι διαιρεμένος σε δύο κόσμους»! Σιγά το ατόπημα, σιγά το αμάρτημα! Τα λόγια του Κυριάκου δεν αποτελούν «κήρυγμα», ούτε «προτροπή». Απλά, είναι «διαπίστωση» μιάς παγκόσμιας και διαχρονικής πραγματικότητος. Πολιτική νομοτέλεια, όπου  «Δημοκρατικοί και Ρεμπουπλικάνοι» στις ΗΠΑ, «Συντηρητικοί και Εργατικοί» στην Βρετανία, CDU και SDU στην Γερμανία και πλείστοι αλλαχού, μάχονται γιά την εξουσία. Επιδιώκουν τη νίκη και όχι την  «εξόντωση» του αντιπάλου, όπως επιδιώκουν τα ελληνικά νεοσταλινικά εκτοπλάσματα,  ομού με τον γραφικό χολεριασμένο «κεντρώο δημοκράτη» του φραπέ Λεβέντη, (αλήθεια, με ποιόν δημοκρατικό τρόπο εξελέγη ισόβιος... Πρόεδρος των Κεντρώων;).

   Οι τρισάθλιοι συριζαρέοι, γνωρίζοντας πως -υπό φυσιολογικές συνθήκες- χάνουν το παιχνίδι, τόσο στον απομυθοποιημένο  ιδεολογικό τομέα, όσο στην μπασταρδεμένη εφαρμογή των ουτοπιών τους, μαζί με τον λουφέ της εξουσίας, τυφλώθηκαν από λύσσα και αντιδρούν μανιασμένα, μη ορρωδώντας προ ουδενός. Μετέρχονται όλων των μέσων αθλιότητος, προκειμένου να αποφύγουν το μοιραίο και την συντριβή.

   Στο θέμα του εμπάργκο, παίζουν άλλο ένα κουτοπόνηρο παιχνίδι. Κατηγορούν τον ΣΚΑΙ γιά ό,τι οι ίδιοι σκαρώνουν και πλασάρουν από τα -πάμπολλα- φίλια ΜΜΕ και τα ασήμαντα, εξώνητα ή ψοφοδεή, πιόνια τους. Π.χ. Ακριβοπούλου, Καψούρα, (κάπως έτσι), και «τ’ άλλα παιδιά», που ολοφύρονται από την ΕΡΤ, επειδή στα Δεκεμβριανά του ’44, οι κομμουνισταί έχασαν και απετράπη η εγκαθίδρυση στην Ελλάδα, Λαϊκής Δημοκρατίας!!! Δηλαδή, ό,τι συνέβη σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, κ.λπ., κ.λπ.!!! Παραγνωρίζουν όμως ένα πραγματικό γεγονός. Ο... «ΣΚΑΙΣ» αποτελεί ιδιωτικό κανάλι και ο ιδιοκτήτης του -Αλαφούζος- δικαιούται, ως χρηματοδότης του, να εκφράζει όποια πολιτική γραμμή... «γουστάρει» και αυτό κρίνεται από το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Η ΕΡΤ, όμως, συνιστά κρατικό κανάλι που χρηματοδοτείται από το σύνολο του ελληνικού λαού και όχι από τα λεφτά της Κουμουνδούρου, άρα υποχρεούται σε ίση δημοκρατική αντιμετώπιση όλων των πολιτικών κομμάτων και δεν επιτρέπεται να μεροληπτεί. Οπότε η αποχή της ΝΔ από την ΕΡΤ αποτελεί νόμιμη άμυνα, καθ’ όσον όσα μέλη τους συμμετέχουν στα στημένα πάνελ της, τα αριστερά... «σαϊνια» της -κατάλληλα δασκαλεμένα- θορυβούν, διακόπτουν, μιλούν πάνω στο λόγο των νεοδημοκρατών καλεσμένων και γενικά ασχημονούν ποικιλοτρόπως, καθιστώντας την συζήτηση άχρηστη και περιττή φαρσοκωμωδία.

   Προσωπική μου άποψη, με τις εκλογές στην άκρη του ορίζοντα και την μεγάλη θεαματικότητα του ΣΚΑΙ, το εμπάργκο που κήρυξε στον σταθμό το Μαξίμου έχει αμφίσημη ανάγνωση. Αφ’ ενός, χάνεται η προβολή των θέσεων του κόμματος και των αμίμητων... «αστεριών» του -Αυλωνίτου, Ρήγας, Μπάρκας, Φωτίου, Μαδράς, Καρακώστα and co- αλλά, αφ’ ετέρου, βλάπτει η παρουσία του συριζαρέϊκου συρφετού καθ’ όσον αποκαλύπτεται η πολιτική γύμνια, η ανικανότητα, η ασχετοσύνη, η ευτέλεια, η γελοιότητα και η μικρόνοια του αριστερού συμπιλήματος, που, τελικά, βλάπτουν την παράταξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου