Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

"Κατοικώντας στα... λόγια του"...

...και την στήλη, απλώς, μουσαφίρισσα.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxxOYUXqetTFguVIy6Htc6qjmS1ogInE8RNvpSvWUuwtXFY41NNTP0XPSL14MVxscN90Iz6Wv4CqV73CTP71Q8c_MEtLXI2WbHi8C55fDhJcHvdT4R54mg1pnifMfRcPt2eThBzRsj0M8/s640/tsipras-pinokio.png

   Τελικά, ένα από τα δύο θα πρέπει να ισχύει. Ή μας θεωρεί  -όλους συλλήβδην- πανύβλακες, ή αυτός -εν τη αλαζονεία και το "φευγιό" του- είναι και πανηλίθιος. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό -ούτε δράμι- γιά να κάνει και ο πιό χαζός, εξ ημών, κάποιους απλοϊκούς συνειρμούς. Ιδίως αν  ο χρόνος μεταξύ των δύο αντιφατικών εξαγγελιών του είναι ελάχιστος. Προ ημερών, ο παραμυθατζής πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος όψιμα το Μάτι, εξήγγειλε την έναρξη κατεδαφίσεως σε 3200 αυθαίρετα κτίσματα, απανταχού της χώρας!!! Λαμπίκο, πλέον, τα δάση, οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα καταπατημένα δημόσια κτήματα. Τα πάντα! Σήμερα διαβάζω πως κατατίθεται νομοσχέδιο γιά την νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων εντός δασών. Έστω κι αν αυτά βρίσκονται στην κορυφή της Πάρνηθας, του Σμόλικα ή της Πίνδου. Όμως -όλα κι όλα- αυτό θα γίνεται με καταβολή προστίμου και μόνο γιά... σαράντα χρόνια!!!
   Κατανοώ τις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και σπεύδω να επωφεληθώ. Έχοντας -λόγω ηλικίας- αραιή κόμη, περιμένω -πώς και πώς- σχετικήν εξαγγελία ώστε να σπεύσω -εκ των πρώτων- προς εμπλουτισμόν της, ευελπιστών να πληρώ τα κριτήρια που θα θεσπίσει. Τώρα, το πώς μπορεί να γίνει αυτό;... "'Ντάξει, μωρέ, ξέρει αυτός". Εγώ, πάντως, τον πιστεύω.
  Εάν μάλιστα, καταφέρει να μου φέρει πίσω και την Άλκηστι από τον Άδη, όπως έκανε και ο μυθικός Ηρακλής γιά την Άλκηστι του Άδμητου, τότε -λόγω τιμής- θα τον ψηφίζω εσαεί και μονοκούκι! Και μη μου πείτε ότι αυτό δεν γίνεται. Ο Τσίπρας γιά όλα είναι ικανός -ιδίως στα "προφορικά". Εδώ κατάφερε να καθιερώσει το new look  στο ντύσιμο, αποβάλλοντας -μαζί με κάτι αξούριγους Ιρανούς αγιατολάχους μιμητές- τη γραβάτα από τα διεθνή fora, και στον θάνατο θα κωλώσει; Στο κάτω-κάτω, και τί είναι ο Ηρακλής μπροστά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου