Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Μια αδικαιολόγητη δολοφονία, ένα μεγάλο οικολογικό έγκλημα.


Όταν το μυαλό είναι αργό και το χέρι γρήγορο.

 http://newpost.gr/storage/photos/c_1140px_600px/201410/jaguar.jpg

   Στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων, πέρασε στα ψιλά του ενδιαφέροντος ένα μεγάλο οικολογικό έγκλημα με την άσκοπη εκτέλεση δύο άτυχων θηρίων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δικαιολογία το... πρωτόκολλο!
   Ανθρώπινο σφάλμα και ατέλειες στους χώρους κατοικίας τους, επέτρεψε στα δύο ζώα να δραπετεύσουν από τα κλουβιά τους, οπότε ο τρόμος των επισκεπτών, η έλλειψη ψυχραιμίας των φυλάκων και το... "πρωτόκολλο" οδήγησαν σε βιαστική απόφαση γιά την άμεση θανάτωσή τους!
   Όμως, άραγε, αυτή ήταν η μόνη σωστή αντίδραση. Είπαν -δικαιολογούμενοι- πως η αναισθητική ένεση χρειάζεται για να δράσει... 3 έως 6 λεπτά. Οπότε... μπαμ και κάτω! Ποιός όμως είναι σίγουρος πως σ’ αυτά τα λεπτά τα, οπωσδήποτε, μισοζαλισμένα ζώα θα συναντούσαν και κατασπάραζαν κάποιον επισκέπτη. Αλλά, αν αυτό επρόκειτο να συμβεί πλησιάζοντας άνθρωπο, τότε και μόνον τότε, θα ήταν θεμιτή και λογική η εξόντωσή τους.
   Τα θανατωμένα σπάνια ζώα -τζάγκουαρ- υπήρξαν πολλαπλώς άτυχα στην σύντομη ζωή τους. Μία που αιχμαλωτίστηκαν, δύο που μετεφέρθησαν στην Ελλάδα, τρεις -και η κακή τους μοίρα- που την κοπάνησαν από το κλουβί τους.
   Εν επιγνώσει της γενικής μπαχαλοποιήσεως κράτους και κοινωνίας, εικάζω -χωρίς να είμαι σίγουρος- πως οι πανικόβλητοι φύλακες που διακρίθηκαν γιά την ατζαμοσύνη των ενεργειών τους, θα ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των ατόμων που προσελήφθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ποτέ να... «διασχίσει το μυαλό τους» η ιδέα του ρόλου, των καθηκόντων και των ευθυνών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου