Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Το χάλι των ελληνικών δικαστηρίων.

Ο "Τραγέλαφος" και στην Δικαιοσύνη.


Η ομορφιά του μπάχαλου και το μπάχαλο της ομορφιάς.

     Χθες ανεβλήθη η δίκη γιά τις μίζες των C4Ι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω ανωτέρας βίας, επειδή η αίθουσα θύμιζε...  "ιγκλού" στη Σιβηρία. Έλλειψη πετρελαίου, σπασμένα τζάμια και ανεπισκεύαστες ζημιές στις εγκαταστάσεις κεντρικής θερμάνσεως από την προ έτους βομβιστική επίθεση που το σμπαράλιασε, ή και τα δύο μαζί, έχουν καταστήσει το επιβλητικό κτίριο... θερινό σινεμά. Μπορεί να λειτουργεί σωστά μόνο καλοκαίρι! Όλοι οι παράγοντες της δίκης, ξεροσταλιάζοντας, προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους μέσα από χοντρά παλτά, γάντια ή χουχουλιάζοντας τα χέρια τους. Μέχρι που δεν άντεξαν και -σιχτιρίζοντας ενδομύχως- ανέβαλλαν τη δίκη μέχρι... "να ζεστάνει ο καιρός"! 

O Άρειος Πάγος στην σημερινή ελληνική κυριολεξία του.
 
   Κατόπιν τούτου, έσπευσαν στην ουρά γιά να εισπράξουν το επίδομα που τους εξασφαλίζει το... "υπερπλεόνασμα" της ανθούσας οικονομίας μας. Το χρήμα ρέει άφθονο -και από τα μπατζάκια μας- αλλά μεθυσμένοι από ευτυχία δεν ξέρουμε τί να το πρωτοκάνουμε. Έτσι, πάνω στη μέθη της ευδαιμονίας... ξεχάσαμε την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου.

   Πάντως, με την ελπίδα ελθούσα και στρογγυλοκαθισμένη στο... Μαξίμου, υπάρχει πιθανότης του χρόνου, όταν υπερπλεόνασμα θα γίνει... "υπέρυπερπλεόνασμα" να περισσέψει και κανένα ψίχουλο γι' αυτό το ρημάδι, πριν οι πολικές αρκούδες του κάνουν... κατάληψη.

     Στην πιό πάνω φωτογραφία, παράγοντες της δίκης συνομιλούν γιά εξεύρεση λύσης και συνέχισης της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου