Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κακόμοιρη ελληνική παιδεία, σε τί χέρια έπεσες!

Απίστευτα και όμως... ελληνικά!

Αποτέλεσμα εικόνας για τζεπέτο
Τζεπέτο ή μπαρμπα-Μυτούσης. Διαλέξτε και πάρτε!
 Ανέκαθεν, ο μόνιμος μεγάλος μου έρωτας ήταν η Παιδεία. Την θεωρούσα -και την θεωρώ πάντα- ως τον ακρογωνιαίο λίθο γιά την πραγματική πρόοδο μιάς κοινωνίας. Η καλλιέργεια και ανάπτυξη της Παιδείας οδηγεί στην ουσιαστική μόρφωση, με το "παιδάκι"της -την Εκπαίδευση-  να δίνει και επαγγελματικά εφόδια, ούτως ώστε η θετική εξέλιξη προς την ευημερία και την πρόοδο να πραγματοποιείται αρμονικά και ομαλά. 
  "Όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μιά φυλακή", έλεγαν οι παλιοί σοφοί. Και το βλέπουμε να επαληθεύεται σήμερα, που τα πράγματα λειτουργούν αντίστροφα. Τα σχολεία γίνονται άντρα ανομίας, εκγύμνασης μπαχαλάκηδων, (Πολυτεχνείο), στέκια πρεζάκηδων και άσυλα παρεμπορίου, (τέως ΑΣΟΕΕ), και λίγο απ' όλα, (Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης), ενώ οι φυλακές ασφυκτιούν από... πελατεία. Και όλα αυτά, με την καταφανή υποστήριξη των σημερινών κυβερνώντων, οι οποίοι  γνωρίζουν καλά την παλιά ρήση του διαβόητου Κίσσινγκερ: "Θες να εξοντώσεις έναν λαό; Χτύπα την Παιδεία του"!
   Έτσι, απτή απόδειξη, τα καρανίκια αποφθέγματα: "Χολέρα η καριέρα", τα μπαλνταδίστικα: "Να ενώσουμε τα θρανία, πρώτο με τελευταίο" και το κορυφαίο φίλιο κατόρθωμα: "Επαναφορά ασύλου", εννοώντας άσυλο στα... πάντα! Με τον κομμουνιστή μπαρμπά-Μυτούση, (κατ' άλλους Τζεμπέτο, πατέρα του Πινόκιο, κάτι που βρίσκω πολύ επιτυχημένη παρομοίωση), να μιλά γιά: "Ρωμαλέα φοιτητικά κινήματα" και τέτοιες παπαρδέλες!
   Όλοι οι πιό πάνω κατεδαφιστές  της ελληνικής κοινωνίας, έχουν στόχο την "πολτοποίησή" της στα πλαίσια μιάς απορριφθείσης και απανταχού εγκαταλελειμμένης ιδεολογικής αγκύλωσης που θέλει την παγκόσμια κοινωνία σε έναν ομοιογενή διεθνιστικό "χυλό" άβουλων, πειθήνιων και ευκόλως ρυμουλκούμενων προλεταρίων. Με τα αποτελέσματα ορατά διά γυμνού οφθαλμού και αισθητά στο... πετσί μας!

 Αποτέλεσμα εικόνας για ναρκωτικά στην ΑΣΟΕΕ
 
   Προς επίρρωση όσων αναφέρω, παραθέτω αυτούσιο ένα υπόδειγμα φοιτητικού όρκου, τον οποίο εισηγήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο οποίος αποτελεί τον κορμό σχετικού όρκου που δίνουν οι φοιτητές του... Χάρβαρντ.

   «Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας, μέσα από τη μελέτη και την έρευνα.
   Εμείς, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια, ήθος και θα συμβάλλουμε στην διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητος, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης»
 

    Το απολύτως λογικό, έντιμο και ενθαρρυντικό γιά προσπάθεια, υγιή ανταγωνισμό και αξιοκρατία κείμενο, ο... αρμόδιος "μαχητής" της κομμουνιστικής ισοπέδωσης την οποία λυσσωδώς επιδιώκει ο κυβερνητικός εσμός, ο εθνοκτόνος και προαγωγός στο νεοσταλινικό καθεστώς, ο ελεεινός ολετήρας και σκοταδιστής μπάρμπα-Μυτούσης-Τζεπέτο, το θεωρεί... "αρλουμπολογία"! Πολύ συμβατή άποψη γιά κάποιον που στο άκουσμα της λέξεως: "αριστεία" παθαίνει αναφυλαξία! 
   Παραθέτω αυτούσια τη ανόητη και αντίθετη με τον θεσμικό ρόλο ενός τύπου αρμόδιου γιά την παροχή Παιδείας στον ελληνικό λαό. Με την τελική κρίση να επαφίεται σε όσους εξ υμών έχετε παιδιά, ή εγγόνια, και κήδεστε γιά το μέλλον και την πρόοδό τους. Καμαρώστε τον Υπουργό που η εγκληματική αφροσύνη κάποιων επέτρεψε να μας καθήσει στο σβέκο. Μαζί με τους Πολάκηδες, τους Τόσκηδες, τους Τειρεσίες, τους Παππάδες και τους διάφορους... ψυχανώμαλους "ντιγκιντάγκιδες" που φαλκιδεύουν το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας. 
 
«Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιάς και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.
Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιάς και η αυτογελοιοποίησή μου ανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.
Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιάς και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.
Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω  τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιάς και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.
Δεν θα καλώ κάθε λίγο την Αστυνομία  στο Πανεπιστήμιο, μιάς και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.
Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιάς και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.
Ως προς τρην πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία: Αυτό κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας μαγαζί.»  
 
  Αρχίζοντας το σχόλιο στο κατάπτυστο αυτό κείμενο με το αγοραίο ύφος που προδίδει το ποιόν ενός τύπου και δημιουργεί αμφιβολίες κατά πόσον ο συντάκτης του υπήρξε ποτέ... καθηγητής Ανωτάτου Πνευματικού Ιδρύματος και όχι... μπορντέλου με ρωμαλέους υποστηρικτές-μπράβους, καθώς δασκαλεύει τον Αντιπρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. τί να κάνει στο δικό του... μαγαζί!

   Και μέσα στο απόλυτο μπάχαλο που πρωτοφανώς δημιουργεί η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του... "αθεράπευτα αισιόδοξου", κλεψίτυπου πρωθυπουργού, κύρια μέριμνά τους είναι η αναθέρμανση αβανταδόρικων γι' αυτόν, αλλά κλεισμένων υποθέσεων, (υπόθεση offshor εταιρειών, με την -τάχα- ενοχοποίηση της Μαρέβα και της... Βασίλισσας Ελισάβετ!!!) και η αποφυλάκιση του αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα! Πιθανότατα, γιά αναδιοργάνωση και επιμόρφωση την σύγχρονης τρομοκρατίας η οποία -όπως φαίνεται- χρειάζεται επειγόντως ταχύρρυθμα μαθήματα... σκοποβολής. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου