Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Οι διακρατικές συμφωνίες, ο μεσάζων, η μίζα και τα μπουρδουκλώματα.



«Ξέρεις να κλέψεις; Ξέρω. Ξέρεις να κρύψεις; Όχι. Τότε μην κλέβεις!»
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας καμμενος
- Η δουλειά έχει πολύ ψωμί, είσαι;  -Αν είναι να μη φανώ, μέσα!


   - Αρχίζω από το τελευταίο, τα μπουρδουκλώματα. Ο «Μπούλης» του Τσίπρα, καθόλου έξυπνος, αλλά κάργα κουτοπόνηρος, εφαρμόζει -και εφάρμοζε πάντα- το ίδιο κόλπο. Κάθε φορά που, μέσα στη φανφαρόνικη αρλουμπολογία του, συλλαμβάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει στο κόλπο της... σουπιάς. Αμολάει μελάνι! Το μελάνι του, εν προκειμένω, είναι τα... έγγραφα! Χιλιάδες έγγραφα, μάτσο τα έγγραφα, άσχετα -τα περισσότερα- με το «ζουμί» έγγραφα! Τα κραδαίνει και απειλεί την αντιπολίτευση, σαν τον Ροβεσπιέρο τον Δαντών στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Στόχος της κουτοπονηριάς του η συσκότιση των πραγματικών γεγονότων και η παραπλάνηση των ακροατών του. Έτσι, αφ’ ενός ικανοποιεί το αφελές πελατολόγιό του και, αφ’ ετέρου, μπερδεύει και αποπροσανατολίζει τους υπόλοιπους. Τελευταίο δείγμα αυτής της τακτικής, τα χαρτιά και οι λογαριασμοί του ξενοδοχείου που έμεινε προ ημερών στο Λονδίνο. Άλλα αντ’ άλλων.

   - Η αγοραπωλησία βλημάτων και οβίδων -μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας-  ήταν μιά καθαρά εμπορική συναλλαγή, (λέω ήταν γιατί με τα κόλπα Καϋμμένου, πήγε περίπατο), μία απλή εμπορική πράξη. Χωρίς μυστήριο και χωρίς ουσιαστικά απόρρητη αλληλογραφία, η οποία θα μπορούσε να διακυβεύσει την ασφάλεια της χώρας μας. («Πάρε λεφτά, δώσ’ μου πράμα». Ψωνίστε, πληρώστε, τελειώσατε!). Απλά πράγματα.

   - Στην ύπαρξη μεσάζοντος έγκειται όλο το «ψαχνό» της υπόθεσης. Γιατί ο μεσάζων αποτελεί τον καταλύτη της κάθε βρώμικης συναλλαγής. Αυτός αγοράζει από τον πωλητή και μεταπωλεί στον αγοραστή! Φυσικά με διαφορά στην τιμή, κάτι που συνιστά την ουσία της κομπίνας και -κατά το κοινώς λεγόμενο- την πολυπόθητη... μίζα.

   Όπως είναι γνωστό, τον μεσάζοντα -έμπιστος φίλος του Μπούλη- τον επέβαλε ο ίδιος, με σκοπό να προκύψει διαφορά της τιμής την οποία θα μοιράσουν σαν καλά φιλαράκια. Πιθανότατα, στο κόλπο να είναι και ο ίδιος ο Τσίπρας -να πάρει κι αυτός το κάτι-τις του, ψυχούλα έχει κι αυτός- ο οποίος μάλλον θα προδίδεται από κάποια υπογραφή, και γι’ αυτό τώρα προσπαθούν απεγνωσμένα οι δικοί του να κρύψουν έγγραφα και να τον βγάλουν από το «κάδρο». Όχι από αγάπη, αλλά προασπιζόμενοι την καρέκλα τους που αρχίζει να τρίζει. 

   Ως φαίνεται, το κόλπο με τον μεσάζοντα δεν έπιασε στα τζιμάνια τους Σαουδάραβες -χρόνια στο οικονομικό κουρμπέτι- οι οποίοι απαίτησαν απ’ ευθείας συναλλαγή -κράτος με κράτος- γεγονός που άφησε «μπουκάλα» τον Μπούλη και την παρέα του, που ξερογλείφονταν ορεγόμενοι τη μίζα τους!

   Τελικά, μέσα σε όλο το μπαλαμούτι της απόπνιξης της κομπίνας, με τον βομβαρδισμό... αποπροσανατολιστικών εγγράφων, έπρεπε να βρεθεί και ένα ιδεολογικό -ιερό αποδεικτικό γιά την «ηθική ανωτερότητα της αριστεράς»- επιχείρημα γιά την ματαίωση της μπίζνας και την απόκρυψη της κομπίνας. Έτσι εφευρέθηκε η «ευαισθησία» της μη συμμετοχής της αριστερόστροφης κυβέρνησής μας σε έναν εμφύλιο πόλεμο, όπου... «αθώες ψυχές» θα σκοτώνονται από ελληνικά όπλα. Οπότε... η ακύρωση της αγοραπωλησίας αποτελεί έναν από μηχανής θεό, που λύνει το πρόβλημα. Οι σεπτές μορφές Φίλη και Κυρίτση... εγγύηση αγάπης και στοργής γιά τον... Άνθρωπο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου