Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Σπουδαία λόγια μεγάλων ανδρών!

Ο σύγχρονος Αριστοτέλης, με το συνθηματικό "Καρανίκας"... ξαναχτύπησε.

   Έμπλεος δέους και με την τρίχα... κάγκελο αναρτώ, επακριβώς και αυτούσιο, το τελευταίο σόφισμα του σεμνού μέγα Έλληνα φιλοσόφου Νικόλα Καρανίκα, ο οποίος επιμένει, από σεμνότητα και μετριοφροσύνη μόνο, να κρύβει το τεράστιο φιλοσοφικό του μέγεθος, πίσω από το ταπεινό επάγγελμα ενός απλού σερβιτόρου και νυν πρωθυπουργικού συμβούλου. 
   Ευτυχώς γιά όλους εμάς που αναμένουμε, ως διψασμένη καλοκαιρινή γη της πρώτη φθινοπωρινή ψιχάλα, να μεταλαμπαδεύσουμε ένα λίγο από τη φιλοσοφική μεγαλοφυία του, πού και πού κάτι του ξεφεύγει, οπότε και ημείς οι άσχετοι... μεταλαμβάνουμε των αχράντων μυστηρίων. 
 

    Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, επαληθεύεται -γιά ακόμη μία φορά- πως η εξουσία απογειώνει και πως δεν χρειάζεται πολύ στη "βίδα" γιά να λασκάρει λιγάκι. Μισή έστω βόλτα και ιδού το αποτέλεσμα. Άλλωστε, το να βρεθείς από τη μιά στιγμή στην άλλη, από άνεργο γκαρσόνι... πρωθυπουργικός σύμβουλος, όσο και να 'ναι, φέρνει ένα κάποιο σοκ!


   

1 σχόλιο:

  1. Το απέσπασε το διαχρονικό κύπελλο αρλούμπας από τον Παπαδόπουλο που είχε φτάσει μόνο ως το θρυλικό "όπως δεν νοείται φυτόν εντός γλάστρης άνευ της γλάστρης εν τη οποία ευρίσκεται το φυτόν ούτως δεν νοείται και ταξίδιον επί οχήματος άνευ του οχήματος επί του οποίου συντελείται το ταξίδιον".
    Γιάννης Αλεβίζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή