Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Εσωκομματικές εκλογές στην «Κεντροαριστερά».



Πολύ κακό γιά το τίποτα.



Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογες της κεντροαριστερας

   Αρχίζω με ένα τμήμα ανάρτησης που είχα κάνει στις 29/10:


   «Έχοντας βιώσει έντονα, στα χρόνια της πρώτης νεότητος, την άδοξη πορεία της Ένωσης Κέντρου στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’60, βλέπω τα ίδια κίνητρα και τα ίδια δεδομένα στη δημιουργία της νέας κεντρώας παράταξης. Διαβλέπω την ίδια πορεία και προβλέπω την ίδια κατάληξη. Πολλώ δε μάλλον, ένεκα της ύπαρξης ενός ιστορικού πυρήνα, του ΠΑΣΟΚ, του οποίου δεν θεωρώ εφικτή την διύλιση σε ευρύτερο όνομα με την μη ύπαρξη ισχυρής υποψηφιότητος ηγεσίας». 
  
   Μετά το αποτέλεσμα της προχθεσινής ψηφοφορίας γιά πρωθύστερη εκλογή αρχηγού, επανέρχομαι με περισσότερη βεβαιότητα γιά την τύχη αυτής της ετερόκλητης παράταξης. Ενός σχήματος του οποίου αδυνατώ να κατανοήσω το σύνθετο όνομα. Πιστεύοντας το: «ή παππάς, ή ζευγάς», επιμένω σε όσα προέβλεψα τότε. Η συμπλήρωση του επικρατήσαντος διδύμου, με τον κ. Ανδρουλάκη να προσθέτει άλλη μία παράμετρο μελλοντικής διάλυσης, καθ’ όσον η υπόθεση ομοιάζει με θεατρική παράσταση όπου ο πνέων τα λοίσθια εναπομείνας «πασοκισμός» του ΠΑΣΟΚ, (ο πραγματικός είναι αθάνατος και νυν μεταστεγασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ), προσπαθεί να αναστηθεί αυτούσιος, με μετάγγιση από όμορους χώρους, τους οποίους -αφελείς όντας- έπιασε στον ύπνο με διάφορα, ανδρεϊκού τύπου τερτίπια, που θυμίζουν το αμίμητο: «Φεύγουν οι βάσεις του θανάτου», όταν ο αρχιαπατεών «Αντρέας» υπέγραφε την παραμονή τους!
   Τελικά, πολύ κακό γιά το τίποτα, αφού η όλη ιστορία θυμίζει τον Μανολιό που, απλά, έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων επέλεξαν... ΠΑΣΟΚ! Οι άλλοι, κάτι «δημοκρατικές δυνάμεις», κάτι «ποτάμια» και κάτι άλλα λιμά... απορροφήθηκαν αφού τους κατάπιε ο χείμαρρος Φώφη !
 Στη δυσμενέστερη θέση όλων ο Θεοδωράκης, (πού αν πολυνοιαζόμουνα γιά τον χώρο, αυτόν θα επέλεγα), ο οποίος από αρχηγός κόμματος θα βρεθεί χωρίς κόμμα, χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, χωρίς βουλευτές και χωρίς... οπαδούς. Κατάφερε, από απειρία και κακές επιλογές,  να εξαερωθεί σαν από μαγική επίδειξη του Χουντίνι!
   Γνωρίζοντας την εγγενή αριστερή διαβολικότητα, θεωρώ απολύτως βέβαιο πως το μάλλον απίθανο νούμερο συμμετεχόντων σ’ αυτή την εκλογή, οφείλεται σε μαζική προσέλευση συριζαρέων -κατ’ εντολή της Μαξιμοκουμουντούρου- προκειμένου να στηριχτεί η Γεννηματά, ως ο πιο ενδοτικός κρίκος σε πιθανή μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, ή όπως αλλιώς μετονομαστεί ο... νέος φορέας, αν και εφ’ όσον συμβεί τούτο. 
   Ίδομεν!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου