Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

"Ουκ εά με καθεύδειν το του... Άκη τρόπαιον"!



Με την χειροβομβίδα ήδη απασφαλισμένη...
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας - καμμενος
   Η υπόθεση εμφανίζεται περίεργη και καλυμμένη με μυστήριο. Συσκοτισμένη και συζητημένη με μισόλογα, ένθεν κακείθεν.

   Κατ’ αρχήν τα πρόσωπα:

   -Ένας υπουργός bon viveur, αγράμματος, φιγουρατζής, ασυνάρτητος  και αθεράπευτα τζογαδόρος, άρα διψασμένος γιά χρήμα. Ακρογωνιαίος λίθος του σημερινού κυβερνητικού σχήματος, άνευ του οποίου αυτό καταρρέει.

   -Ένας «μεσάζων» σκοτεινός, αόρατος και καταδικασμένος γιά λαθρεμπορία όπλων. Φίλος του υπουργού.

   -Ένας πρωθυπουργός αρχιψεύτης και ευάλωτος, ο οποίος κινείται στον κόσμο του, προσπαθώντας να κρατήσει το πόστο του πάση θυσία και «παντί ψεύδει».

  - Ένας ανίκανος, αμόρφωτος και αστοιχείωτος κυβερνητικός εσμός που κυβερνά μη ξέροντας πού του πάν τα τέσσερα -μπερδεύει την Μεγάλη Βρετανία με την Ευρυτανία, (Μπλατσαούρας), την εφημερίδα Handelsblatt, (Χάντελσμπλάττ), με τα Hansaplast, (Αυλωνίτου), και δεν ξέρει πού θα βρεθεί αν κάνει στροφή 360 μοιρών, (Τσίπρας). Όπου το ύφος της διακυβέρνησης το σχεδιάζει «στρατηγικά» ο γνωστός... «περίεργος» τύπος κ. Καρανίκας και το εκφράζει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης. Με το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» να ξεχειλίζει από τα μπατζάκια τους και να σερβίρεται προς κατανάλωση -υποχρεωτικά- από χαχόλους υπηκόους και όχι ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι υφίστανται την ανικανότητα της αριστερής κομπανίας να παράξει φρέσκο χρήμα με υγιείς και παραγωγικούς τρόπους δι’ επενδύσεων, αλλά καταφεύγει στην συνεχή αφαίμαξη της μεσαίας τάξεως.

   -Ένας προηγούμενος υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο οποίος απεκαλύφθη καταλαδωμένος από μίζες, σαν ποντικός μέσα σε ρόι λαδιού.

   Στη συνέχεια, οι πρακτικές:

   Είναι γνωστόν πως τα εξοπλιστικά προγράμματα μιάς χώρας κάνουν χοντρό οικονομικό τζίρο και η όλη διαδικασία αγοραπωλησίας τους γίνεται με  αυστηρά απόρρητες διαδικασίες, οι οποίες αποτελούν δέλεαρ διαφθοράς και ισχυρό κίνητρο γιά ηθικά  ευάλωτους πρωταγωνιστές στον εύκολο, πλην παράνομο, πλουτισμό. Γύρω από αυτόν τον ανίερο στόχο, αναπτύσσονται μύριες όσες μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτισθεί κάθε αθέμιτη συναλλαγή, να καλυφθούν τα ίχνη των επίορκων και διεφθαρμένων κυβερνητικών στελεχών και να εξασφαλισθούν τα παράνομα κέρδη τους, τα οποία θα «παρκάρουν», ασφαλώς και ανωνύμως, σε κάποιο οικονομικό παράδεισο που προστατεύει -με το αζημίωτο και χωρίς πολλά, πολλά ερωτήματα- το υπό ξέπλυμα χρήμα.

   Με βάση την μακροχρόνια  συμπεριφορά στο θέμα των εξοπλισμών, τουλάχιστον δύο υπουργών, οι οποίοι έχουν πιαστεί με την κλεμμένη γίδα στον ώμο, ένας  -οπωσδήποτε μικρόμυαλος και ευάλωτος νέος υπουργός, λόγω δίψας για εύκολο χρήμα- έχει πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιήσει την «πεπατημένη» γιά εύκολη... «κονόμα». Ήδη, η περίπτωση με τα υπό πώληση βλήματα και οβίδες δεν αποτελεί την πρώτη απόπειρα...  «κονομισιάς». Έχουν προηγηθεί κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες με υποβρύχια που πήγανε... άπατες με άγνωστο παρασκήνιο, (πιθανός λόγω κινδύνου αποκάλυψης), ακολούθησε η υπόθεση της αναβάθμισης των F16, με τα αλλεπάλληλα συσκοτισμένα και ασαφή ψευδίσματα περί του κόστους της... μπίζνας και τώρα το νέο κόλπο, με τα υπό πώληση βλήματα στους Άραβες.

  
   Επειδή η στήλη δεν μασάει λόγια, δεν κρύβει σκέψεις και απορεί με την επιφυλακτικότητα των καταγγελλόντων, (Λοβέρδος), να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, καταθέτει -στα ίσια και φόρα παρτίδα- την άποψή της, με την βεβαιότητα πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Ο περίφημος... «μεσάζων», μία πολύ σκοτεινή προσωπικότητα, με επίσης σκοτεινές δουλειές, έχει ρόλο να «μπουρδουκλώσει» ποσότητες πωλουμένων όπλων, ούτως ώστε να προκύψει αφανές και αδήλωτο... πλεόνασμα, το οποίο, φυσικά, θα διανεμηθεί... αρμοδίως!

   Ο ρόλος εκάστου των εμπλεκομένων... μαφιόζων είναι προφανής και αυταπόδεικτος, με μόνο σκεπτικισμό γιά εκείνον, τον μονίμως αυταπατώμενο και αθεράπευτα αισιόδοξο Τσίπρα. Ακόμη και αν τον θεωρήσουμε αμέτοχο της «μοιρασιάς» -κάτι όχι πολύ πιθανό, αφού... «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» και το όλο προφίλ του όχι και πολύ... «αδαμάντινο»- έχει ισχυρότατο κίνητρο να ανεχθεί και συγκαλύψει τα «καμώματα» του συνεταίρου του, αφού εκείνος κρατά τον έλεγχο του «αναπνευστήρα»,  ο οποίος τον διατηρεί στην πολυπόθητη εξουσία. Και επειδή: «ή μαζί θα επιζήσουν, ή μαζί θα βουλιάξουν», το δίλημμα για τον Τσίπρα είναι, ουσιαστικά, ένας καθαρός εκβιασμός στον οποίο είναι υποχρεωμένος να υποκύπτει συνέχεια. Άλλωστε το «ομοούσιον» του αμαρτωλού διδύμου είναι εκπεφρασμένο πολλάκις.

    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου