Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

O μπούφος και... οι μπούφοι!

...και όταν λέμε... "αριστερά", εννοούμε... "πρόοδο"!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριτσης
Η "πρόοδος"... αυτοπροσώπως!
   Το νότιο άκρο της Ευβοίας θεωρείται -και είναι- το πιό ανεμοδαρμένο σημείο της Ελλάδος. Το στενό του Καφηρέα, κοινώς Κάβο-Ντόρο, μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου είναι φοβερό και τρομερό γιά κάθε ντόπιο ορεσίβιο που το διασχίζει, προφανώς, με καράβι. Παλαιότερα, όταν τα πλοία ήσαν μικρά, έμοιαζαν καρυδότσουφλα μπροστά στη μανία του Αιόλου, που εκεί ταλαιπωρούσε, ξεφυσώντας ιδιαίτερα, τα πνευμόνια του και, μαζί, τα στομάχια των ταλαίπωρων επιβατών. Μάλιστα, όσοι εξ αυτών είχαν προορισμό την Τήνο και το προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη, πρόσθεταν στο «καλάθι» των ταμάτων που κόμιζαν στην Παναγιά και άλλη μιά λαμπάδα... ποικίλου ύψους! Αν και εφ’ όσον... διασωθούν και φτάσουν σώοι στην Τήνο.
   Σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ανθρωπότητος είναι το ενεργειακό. Όχι μόνο ποσοτικά, αλλά -κυρίως- ποιοτικά. Διότι η μεν έλλειψη ενέργειας δημιουργεί καθυστέρηση και διολίσθηση της ζωής στον πρωτογονισμό, όμως η ρύπανση που προκαλεί η πετρελαϊκή βάση παραγωγής της δρομολογεί -εκ του ασφαλούς- την μετάλλαξη και την τελική εξαφάνισή της. Αν μιλήσουμε, τώρα, γιά την περίφημη πυρηνική ενέργεια, η απλή υπόμνηση ενός ατυχήματος, π.χ. Τσερνομπίλ, Φουκουσίμα, κ.λπ. τα λέει... όλα!
   Συνεπώς, η καταφυγή σε ήπιας μορφής πηγές ενέργειας είναι αυτονόητη. Με πρόσθετο πλεονέκτημα την αέναη ανανεωσιμότητα, καθίσταται αναγκαία η έρευνα και ανάπτυξη ειδικής τεχνολογίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα φυσικά στοιχεία. Π.χ. ο ήλιος, ο άνεμος, τα κύματα, η βιομάζα.
   Πλείστες χώρες καλύπτουν σήμερα μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών τους από τις φυσικές και ανανεώσιμες πηγές. Με πρώτη την Δανία, η οποία ξεπέρασε, ήδη, το 56% των αναγκών της και οδεύει -ολοταχώς- προς το 100%!

   Στην... «προοδευτική» χώρα μας, σημαίες «προοδευτικότητος» είναι -πλην της εικονιζομένης φιγούρας, που μαϊμουδίζοντας έντονα δικαιώνει την δαρβίνειο θεωρία «περί της εξέλιξης των ειδών», ως ένα τελευταίο δείγμα που μας προέκυψε, «προοδευτικά» καθυστερημένο και... ασθμαίνον- αποτελούν τύποι σαν τον σαλιάρη στράτα-Στρατούλη, τον δυσκοίλιο Σπρίτζη που υπογράφει παραχωρήσεις... κλαίγοντας, την τσιρίδω Αυλωνίτου, τον Νεάντερνταλ υφυπουργό του facebook και λοιπούς αστείους καραγκιοζαρέους, που βλέπουν στο Ελληνικό... δάση και οσμίζονται θαμμένες... αρχαιότητες!
  Με βάσει τα αιολικά δεδομένα της περιοχής, αυτή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χερσαία αιολικά πάρκα στην Ελλάδα. Τα πρώτα 8 αιολικά πάρκα με προχωρημένη αδειοδότηση της εταιρείας ΕΝΕL-Κοπελούζος, θα εγκατασταθούν στις βουνοκορφές της Όχης σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. Η εταιρεία προγραμματίζει εγκατάσταση και άλλων ανεμογεννητριών. Θα ακολουθήσουν οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ (Γιώργος Περιστέρης με ξένους ομίλους) και RF-ENERGY (οικογένεια Ρέστη, Γιώργος Φειδάκης).
   Επιπλέον έχουν κατατεθεί και άλλες αιτήσεις γιά αιολικά πάρκα στην περιοχή που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ πάνω από τα 500MW και θα δώσουν στη χώρα αμόλυντες ενεργειακές λύσεις. Γιά το πάρκο των 150MW, που αδειοδοτήθηκε ήδη, ξεκίνησαν οι διαδικασίες εξασφάλισης των περιβαλλοντικών εγκρίσεων και αρμόδιοι της εταιρείας εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 1,5 έως 2,5 ετών.

   Κατά της επένδυσης -κατά την παγία αριστερή επενδυτική τακτική των... «δίκαιων επενδύσεων»- προσέφυγαν στο ΣτΕ, ένα μεγάλο πλήθος... τριών κατοίκων και η ερίτιμος κ. Βασιλική Βαρελά, ως εκπρόσωπος του «Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας». Έτσι η τύχη της όλης ιστορίας αναμένεται να κριθεί δικαστικά καθώς υπάρχουν διενέξεις και εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγών από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
   Στην επιστολή της κ. Β.Β. μεταξύ άλλων... ατράνταχτων επιχειρημάτων είναι η και προστασία των μελισσοκόμων και των πτηνών... «Σπιζαετού» και «Μπούφου», (πιθανόν λόγω... εκλεκτής συγγένειας), τα οποία δεν θα μπορούν να αναπαραχθούν πλέον, λόγω της ενόχλησης που θα τους προκαλεί ο θόρυβος των ελίκων και θα τους διακόπτει την... συνουσία!
  Στα αιτιολογικά -σοβαρότατο επιχείρημα- και το ερώτημα που υπέβαλε η κυρία Β.Β., με δεδομένο πως στην επένδυση συμμετέχει ιταλική εταιρεία:  -«Γιατί δεν κατασκευάζουν αυτό το έργο στην πατρίδα τους την Ιταλία; Και εκεί έχουν βουνά. Τους ζήτησε κανείς να έρθουν στην Κάρυστο;»!!!
  Τελικά, με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, από 11 Αυγούστου διακόπηκαν  οι εργασίες κατασκευής των οκτώ αιολικών πάρκων. Στη διαταγή του, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ αναφέρει: «Διατάσσουμε να μην εκτελεσθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία που κατατείνει στην πραγματοποίηση των επίδικων έργων, μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματος αναστολής των προσβαλλόμενων αποφάσεων». Με δυό λόγια... "τρέχα, γύρευε"!


   Με βάση το προηγούμενο των Σκουριών, της οδύσσειας του Ελληνικού, το «ράβε-ξήλωνε» της Καρύστου και την νεφελώδη μπουρδολογία περί... «δικαίων επενδύσεων» του γουρλή Τσιπραντρέου, όποιος πιστεύει πως οι επενδυτές θα κάνουν ουρά στα σύνορα, είναι άξιοι και συνεπείς συριζαρέοι. Μόνη ελπίδα οι ευφυείς ιδέες του ατσίδα διασκεδαστή Μαδρά. Νησάκια σαν του Ντουμπάι, επενδύσεις Σύρων λαθρομεταναστών και... τέρμα τα οικονομικά προβλήματα!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου