Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Τελικά, μας περνάνε γιά μ..., ή απλά... είμαστε ;

Μιά χώρα στα νύχια μιάς Αυλωνίτου, μιάς Καρακώστα, ενός Τριανταφυλλίδη και σία!



 
    Αρχίζω με κάτι που είπε ολόκληρος υφυπουργός Ναυτιλίας. Κάποιος Αμουργιανός, Σιφναίος ή Σαντορινιός, ή κάτι τέτοιο νησιώτικο, τέλος πάντων. Είπε, λοιπόν, το άτομο: «Αυτή δεν είναι πετρελαιοκηλίδα, είναι διάσπαρτες κηλίδες... πετρελαίου»! Είμαι σίγουρος πως στο βιβλίο Γκίνες -στο λήμμα «αυνανισμοί»- ο τύπος θα καταλαμβάνει πλέον, την πρώτη θέση. Και μάλιστα μακράν του δεύτερου, λόγω της επίσημης θέσεως που κατέχει.
   Στην πρώτη θέση της σελίδος με το «μπουρλέσκ», εκτός παντός συναγωνισμού -και με προοπτική αριστίνδην μονιμότητος- ευρίσκεται ο προϊστάμενός του, ο γνωστός πολιτικός περιπατητής και σουλατσαδόρος Τειρεσίας, ο οποίος όπου... «βλέπει» φως... μπαίνει. Αυτός, επιθεωρώντας και εκτελώντας... αυτοψίες, διεπίστωσε... ιδίοις όμμασι πως όποιος θέλει -προφανώς ευφυής και πιστός συριζαρέος-  μπορεί να κολυμπήσει στη θάλασσα της Αττικής, από Φάληρο μέχρι Καβούρι, άφοβα! Ο ίδιος, όπως άφησε να εννοηθεί, δεν... βλέπει κανένα φόβο!!!

   Και τώρα στο Θεό που πιστεύετε, είναι δυνατόν αυτός ο σαχλοθίασος της αρπαχτής και του δήθεν, ο οποίος στην πρώτη μικροαναποδιά μπερδεύει τα μπούτια του, ψάχνει, ψάχνεται και στο τέλος καταλήγει στο συμπέρασμα πως κάποιος άλλος... φταίει γιά όλα, συνήθως ο... Μητσοτάκης, η Μαρέβα, ο Παπασταύρου και εσχάτως η... «άτιμη κενωνία», να μπορεί να κυβερνήσει μιά χώρα, και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές της; Πώς μπορεί η Παιδεία, ο ακρογωνιαίος λίθος του μέλλοντός της, να καθοδηγείται από τενεκέδες ξεγάνωτους που επιβουλεύονται την αξιοκρατία και βολεύονται... βολεύοντας εαυτούς και συνεύνους των; Πώς αλλιώς θα βόλευε τη συμβία του ο μουρτζούφλης Μπαλντάς, αν θεωρούσε την αριστεία προτέρημα και όχι σπίλο; Πώς το νυσταλέο παχύδερμο, ο αιώνιος πρωτοετής φοιτητής, θα μπορούσε να αποδεχθεί την αξιολόγηση και πώς ο υπερτιμημένος με αμφίβολες σπουδαστικές περγαμηνές και αμφιλεγόμενη καθηγητική διαδρομή μπάρμπα-Μυτούσης θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση στα ΑΕΙ, όταν απευθύνεται σε... ρωμαλέους και όχι νουνεχείς φοιτητές.
   Η άνοδος στην εξουσία του αμόρφωτου κομμουνισταριού, απέδειξε τη γύμνια, την ανικανότητα, την μειονεξία και τις πραγματικές του δυνατότητες. Που αρχίζουν με διαμαρτυρίες, καταλήψεις, υψωμένες γροθιές και καταλήγουν στο μόνιμο πετροβόλημα των πάντων, εφ’ όσον είναι στην αντιπολίτευση. Ερχόμενο δε, στην εξουσία, το μόνο που ψάχνει με αγωνία είναι μιά δικαιολογία γιατί δεν κάνει όσα ψέματα έταξε να κάνει και η προσγείωση στην πραγματική ζωή δεν του το επιτρέπει.

   Είδα, αλλά το σύστημα δεν μου επιτρέπει να επικολλήσω, τα ανορθόγραφα ορνιθοσκαλίσματα ενός αγράμματου και αστοιχείωτου αριστερού ανώριμου νεαρού, που τόλμησε να γράψει κάτι κοινοτοπίες στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, στην Κέρκυρα. Έτσι τις απήλαυσα μόνος και συνιστώ να τις αναζητήσετε στο διαδίκτυο. Προς ίδια τέρψη και -στη συνέχεια- μελαγχολία περί της γενικής ποιότητος του καρακατσουλιού το οποίον ηγείται του εσμού που μας κάθεται στον σβέρκο. Με μόνη ικανότητα το να λέει ευχάριστα παραμύθια κολακεύοντας τον κατιμά και κατιναριό του ακροατηρίου που ακόμη ανέχεται να τον βλέπει και ακούει.
   Πάντως, και πέρα από αστεία, η γκαντεμιά του Αλέκσισ είναι παροιμιώδης. Με τελευταίο του κατόρθωμα το λούσιμο της Αττικής με την πετρελαϊκή μαυρίλα του Σαρωνικού. 
   Τώρα λέγεται πως μεθοδεύεται συνάντησή του με τον Τραμπ στην Αμερική. Αλίμονό του, (του Τραμπ), και αλίμονο στην Ανθρωπότητα. Οι σχέσεις ΗΠΑ και Β. Κορέας συνεχώς οξύνονται... Κρατήστε το στην άκρη του μυαλού σας. Αν συμβεί κάτι απευκταίο να ξέρετε πού θα οφείλεται. Και το λέω σοβαρά! Όσοι αμφισβητείτε κάντε μιά απλή αναδρομή σε όσα συνέβησαν όπου πέρασε ο δικός μας... Γκαστόνε. Έστω και υπεριπτάμενος με αεροπλάνο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου