Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μιά Ίρμα καθόλου... «γλυκιά»!



Η φρίκη με τη μορφή τροπικής καταιγίδος.
 
 Αποτέλεσμα εικόνας για τυφωνες

   Το φαινόμενο είναι γνωστό και απόλυτα καταστροφικό. Φοβεροί ανεμοστρόβιλοι που γεννιούνται στις τροπικές περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού, με το όνομα «κυκλώνες» και προχωρώντας σαν σύστημα, αλωνίζουν  στον Βόρειο Ατλαντικό, πριν εξασθενίσουν και χαθούν στην ξηρά της Αμερικής. Και στον Βορειοανατολικό Ινδικό όπου τσαταλιάζουν Φιλιππίνες, Ταϊβάν, Χονγκ Κόνγκ, Ιαπωνία και ακτές Νότιας Κίνας, με το όνομα «τυφώνες», μέχρις ότου εξασθενίσουν και χαθούν στα βάθη της Κίνας.

   Με φρίκη παρακολούθησα την μανία με την οποία επέλαυνε η «Ίρμα» στα κακοχτισμένα νησιά της Καραϊβικής, διαλύοντας ό,τι συναντούσε στο διάβα της. Οι παραγκοειδείς ξύλινες κατασκευές σκόρπιζαν σαν τραπουλόχαρτα, μετατρέποντας τη χτεσινή νύχτα στο νησί Άγιος Βαρθολομαίος σε μιά νέα «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». (Ευκαιρία να μάθουν -όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν- γιά τη μεγάλη σφαγή των Γάλλων Προτεσταντών από τους Καθολικούς, στο Παρίσι στις 24 Αυγούστου το 1572).

   Επίσης, η «Ίρμα»... ξεπαρθένεψε τελείως τις... Παρθένες Νήσους, που στο εξής -με την μέθοδο ονομασίας των νησιών της περιοχής από κάποιον άγιο- δεν θα ήταν καθόλου παράταιρο να ονομαστούν του λοιπού σε Νησιά της Αγίας Γαβριέλας. Έτσι θα τιμηθεί και η μνήμη της αδικοχαμένης Ρωσίδας εκπαιδευτικού στο σεξ, γενεών και γενεών άμαθων Ελλήνων νεαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου