Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Και μη χειρότερα Θεέ μου....



Μιά μικρή σταχυολόγηση πεπραγμένων, προς τέρψη και κλαυσίγελο.

Αποτέλεσμα εικόνας για προεδροι δικαστηρίων στο μαξιμου
   Κάθε φορά που θεωρώ πως η κατάσταση με τον ανεκδιήγητο θίασο που μας κάθισε στο σβέρκο έφτασε, από πλευράς αθλιότητος, στο όριό της έρχεται η πραγματικότητα να καταγράψει νέο ρεκόρ.

   Αρχίσαμε με την παρουσίαση του απίθανου τημ των βουλευτάδων, οι πλείστοι των οποίων έφερναν κάπως μεταξύ  μπαστουνόβλαχων τσοπαναραίων, κατοχικών λαδάδων λαθρέμπορων και εξαγριωμένων πρωτοπαλίκαρων του Γιαγκούλα. Τους ακολουθούσε, ως πρώτο δείγμα γραφής, η αφόρητη και βάναυση κακοποίηση -κατά και παρά φύση- της ελληνικής γλώσσας, που με τον καιρό συνηθίσαμε. Στη συνέχεια, την παράσταση έκλεψε ο σαχλέουρας διάττων αστήρ Μπαρουφάκης, ο οποίος αφού διασκέδασε το παγκόσμιο κοινό πήρε την κυρία του -την διαφημισμένη ως διάσημη... «εικαστικό»- και πήγαν στα κομμάτια, προλαβαίνοντας όμως να φορτώσει με τις μπούρδες του τη χώρα με κάμποσα δις. Μετά ήρθαν διάφορα δευτεροκλασσάτα νούμερα του θιάσου, που πήραν τη σκυτάλη υπερπροσφοράς θεάματος, καθώς ο άρτος άρχισε να αποχωρεί διακριτικά. Ο κουλτουρέξ Σεβαστάκης, ο φασουλής Μισελοζαννάτσης, η ενζενύ Αυλωνίτου, η καρατερίστα Καρακώστα σε ρόλο δουλικού, ο πόκεμον Ζαχαριάδης, ενώ ο νέος Σταύρακας «Κοπιπάστας» άφησε τη θέση του αγριάνθρωπου Homo erectus, που κρατούσε σε βιτρίνα παλαιοντολογικού μουσείου και βγήκε σεργιάνι να τρομοκρατήσει γιατρούς και ασθενείς, υποδυόμενος τον εξελιγμένο... Homo sapiens, μολονότι απέχει ακόμη απ’ αυτόν στη διαμόρφωση εγκεφάλου.


   Στη συνέχεια μπαίνουν στο παιχνίδι εξωγενή νούμερα, επιλεγμένα από την κομματική ανθοδέσμη των οπαδών. Έτσι, μετά τον σερβιτόρο Καρανίκα, που τον απολαμβάνουμε σε ρόλο συμβούλου γιά σχεδιασμό στρατηγικής πολιτικής, έρχεται ο ηθοποιός Κιμούλης να το "παίξει" συνταγματολόγος! (Αν τον υποδυθεί έξοχα, πιθανώς να προταθεί και γιά όσκαρ, χρυσό φοίνικα, ή έστω βραβείο Λένιν). Ταυτοχρόνως, απολαμβάνουμε ένα θαυμάσιο «μασάζ» στις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, από τον δεξιοτέχνη μασέρ σε τέτοια  πρωθυπουργό μας. Οι ηγεσίες αυτές -ειρήσθω εν παρόδω- διορίστηκαν στις θέσεις τους απολύτως επάξια, αφού υπερφαλάγγισαν -όλοι- κάποιους προηγούμενους αυτών, στην κάθε σχετική επετηρίδα. Έτσι απολαύσαμε κατάπληκτοι, έναν εξαίρετο δικαστικό πρόεδρα να ανακοινώνει -αφελώς, ανοήτως, ή απλώς ξεδιάντροπα- πως καθήκον του είναι να δικάζει ακούγοντας... «τον σφυγμό του λαού»! Πιθανώς επηρεασμένος από συμπεριφορές λαϊκών δικαστηρίων κυβερνήσεων του βουνού!

   Ωσαύτως, ο χοντρός κολαούζος, γιά μην φανεί πως υστερεί σε ηλιθιότητα, βγαίνει όψιμα και εμφανίζει τον Καλογρίτσα -αυτόν που ελέω Σπρίτζη ξετίναξε την «αττική μπάνκα στον αέρα» προκειμένου ν’ αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικό του κανάλι-  ως κολλιτάρι των... Σαμαροβενιζέλων!

   Και τέλος, γιατί μπάφιασα, βγαίνει στην πίστα για το φινάλε η χοντρή τραγουδίστρια, ο δανδής Κατακούτελος, ο πάμπλουτος "κομμουνιστής" των βορείων προαστίων, και ζητάει από το αποσβολωμένο κοινό της περισσότερο πλήθος και μεγαλύτερο πάθος, στις διαμαρτυρίες εναντίον της!!!

   Κατόπιν τούτων, κι επειδή ο Μεγαλοδύναμος κρατά σταθερά κολλημένα στις στέγες τα κεραμίδια, αν κι εγώ παραστήσω τον... Ναπολέοντα Βοναπάρτη, θα έχω άδικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου