Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Πηγαίνοντας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Είναι κάποιες στιγμές....
Αποτέλεσμα εικόνας για ωραια τοπια στο Μπάλι
... γιατί υπάρχουν κι ομορφιές στον Κόσμο, που δεν χορταίνονται!
   Είναι κάποιες στιγμές αδυναμίας όπου κι ο ισχυρότερος αλτρουισμός υποχωρεί μπροστά στη μέριμνα της σάρκινης ανημποριάς, που επιβαλλόμενη μονοπωλεί νου και πνεύμα. Υποκλίνεται -άθελά του έστω και παρά αντίθετες προσπάθειες- δίνοντας προτεραιότητα στις προσωπικές ανθρώπινες αδυναμίες και ανημποριές.
   Η στήλη, παρά τις επανειλημμένες της προσπάθειες, απέτυχε παταγωδώς στο να συμπεριληφθεί στην ευλογημένη εκείνη συνομοταξία των λίγων κι εκλεκτών που μπορούν -μέσω διαλογισμού, αυτοσυγκέντρωσης και αυθυποβολής, κατά τα βουδιστικά πρότυπα- να εξαρθούν σε τέτοιο επίπεδο, ώστε ο άνθρωπος, υπερβαίνοντας τη φύση του και τα ανθρώπινα, να μπορεί να αιωρείται -ελεύθερος και απαλλαγμένος εντελώς από τη γήινη υλική του υπόσταση- στη σφαίρα του πνεύματος.
   Έτσι, μιά προγραμματισμένη γιά την Δευτέρα εγχείρηση σε εξειδικευμένο Νοσοκομείο, από εκείνες που -ενίοτε-  κρύβουν παγίδες και δυσάρεστες εκπλήξεις, την υποχρεώνει να διακόψει -προσωρινά ελπίζω- τις καθημερινές της ενασχολήσεις, μεταξύ των οποίων και η παρακολούθηση του πυκνού σε παραλογισμό και φαυλότητα πολιτικού γίγνεσθαι και της ζοφερής ελληνικής καθημερινότητος και να περιοριστεί -μονοπωλιακά, ανεπιθύμητα κι εγωιστικά-  στο... χάλι της.
   Με την ανεπιθύμητη κι ανεξαργύρωτη ικανοποίηση από την -δυστυχώς- επαλήθευση σχεδόν όλων των μέχρι σήμερα δυσμενών..."προφητειών" της, ελπίζει σε πρώτη φάση, αφ' ενός, στην κανονική κι απρόσκοπτη από επιπλοκές αφύπνισή της και, αφ' ετέρου, αυτή να μην συνοδευτεί από -στο μεταξύ- αναγγελία υπουργοποίησης, όπως φημολογείται έντονα, των κυριών... Αυλωνίτου, Καρακώστα και λοιπού καρακατσουλιού. Γιατί σε μιά τέτοια περίπτωση, προτιμότερος ο..."αιώνιος ύπνος"!
   Ελπίζω να τα ξαναπούμε. Με μιά ελπίδα -προς Θεού- όχι σαν κι αυτή του Τσίπρα που, χαμένη στο Διάστημα,  όλο...έρχεται κι ερχομό δεν έχει!

1 σχόλιο:

  1. Σου εύχομαι καλή επιτυχία !
    Σε περιμένουμε...είναι απαίτηση !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή