Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Οι «σκιτζήδες» του Τέταρτου γύρου.



«Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλαξ επιμένει»!

 
   Το πιό πάνω σλόγκαν σας λέει τίποτα, μήπως; Η Ελλάδα κατάπληκτη βιώνει πρωτοφανείς τραγελαφικές καταστάσεις. Ο έξω κόσμος πληροφορείται διασκεδάζοντας, ενώ το πανελλήνιο παρακολουθεί αποσβολωμένο το αριστερό τσούρμο των μαθητευόμενων μάγων να πειραματίζεται στην πλάτη του, προκειμένου να μάθει την: «Κυβερνητική τέχνη, άνευ διδασκάλου»! Και οδηγεί το όχημα της χώρας όπως τα παιδάκια οδηγούν συγκρουόμενα αυτοκινητάκια σε λούνα παρκ. Απάνω τους κι όποιον πάρει ο χάρος!

   Η μικρόνοια, η ατζαμοσύνη, οι επιπόλαιοι αυτοσχεδιασμοί και η ηλιθιότητα ανταγωνίζονται επάξια την ανικανότητα, τη φαυλότητα και τον καιροσκοπισμό, σε κάθε τους ενέργεια. Με μόνο σκοπό και στόχο την εξαπάτηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητος. Δέκτες τους και οι εντός και οι εκτός, με μόνη διαφορά πως οι... «έξω» τους έχουν πάρει χαμπάρι και δεν τσιμπάνε. Αυτό φαίνεται από τα δικαιολογητικά μισόλογα για την αξιολόγηση που... κόλλησε πάλι, με ευθύνη -οπωσδήποτε- των κακών ξένων. Με ένα τέταρτο μνημόνιο να ανατέλλει θαμπά, τις επενδύσεις να αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και την φορολογία να θερίζει σαν τον τυφώνα «Κατρίνα», η μπάλα χάθηκε, ο λαός εξαθλιώνεται, η Ελλάδα βουλιάζει.


   Δεν υπάρχει τομέας της κοινωνικής ζωής που να μην τα έχουν κάνει θάλασσα. Στην Οικονομία; Ο κόσμος πένεται. Ειδικότερα οι ασθενέστερες τάξεις -αυτές για τις οποίες υποτίθεται τυρβάζουν- μπήκαν ήδη στην «εντατική» της ένδειας. Στην Παιδεία; Η θωριά του νυσταλέου «σουμίστα» Φίλη και το μαλλί της κατσιβέλας του αρκούν για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Στην Υγεία; Βλέποντας τον Νεάντερνταλ διαφεντευτή της μπαίνεις στον νόημα, χωρίς να χρειαστεί και να τον ακούσεις. Στα εξωτερικά θέματα και την Εθνική ασφάλεια; Ο Ερντογάν καλοβλέπει μέχρι και τα Τουρκοβούνια! Στην Δικαιοσύνη; Απροκάλυπτο ρεσάλτο με αδιάντροπη επιδίωξη την άλωση της ηγεσίας της και την μετατροπή ολόκληρου του δικαστικού σώματος σε υποπόδιο της κομματικής βούλησης. Στο Μεταναστευτικό; Οι λαθρομετανάστες έχουν ήδη αλλοιώσει την γενική φυσιογνωμία των ανατολικών -ευαίσθητων-  νησιών μας και σύντομα ο ισλαμισμός θα κυριαρχήσει μαζί με το δικαίωμα της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας. Και ο χαζοχαρούμενος χοντρούλης των Εξωτερικών... καθεύδει.


   Πέραν από τις επί μέρους αστοχίες και αποτυχίες, η γενική κατάσταση στο εσωτερικό αποπνέει όλη εκείνη τη δυσωδία της σήψης και της εξαθλίωσης. Παντού χάλια και αποσυναρμολόγηση με μόνη στόχευση την επιβολή και εδραίωση ενός αυταρχικού μονοκομματικού καθεστώτος, με πλήρη αδιαφορία για το κόστος και τις συνέπειες στον λαό.

   Χαρακτηριστικό δείγμα αδιαφορίας και ασυδοσίας στη βούληση, αλλά και απειρίας στους χειρισμούς, ο τραγέλαφος που λέγεται: τηλεοπτικές άδειες. Το πιο μεγάλο φιάσκο των συριζαρέικων πεπραγμένων. Με καταφανή επιδίωξη τη δημιουργία κομματικού καναλιού, αφ’ ενός, αλλά και τον -όσο γίνεται- περιορισμό των αντιφρονούντων, σκαρφίστηκαν μιά αφελέστατη στρατηγική, (λέτε να είναι προϊόν... Καρανίκα;), γιά να το πετύχουν. Πρώτα κάποιο απίθανο Ινστιτούτο Φλωρεντίας(!), που απεφάνθη γιά τον μαγικό επιτρεπόμενο αριθμό 4 του φάσματος,  την στιγμή που ήδη εκπέμπουν πάνω από 8 κανάλια. Μετά, η διαφημιστική... πίττα! Ξαφνικά έπιασε τον Παππά ο πόνος γιά τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό στην διαδικασία της διαφήμισης.  Ύστερα ήρθε το επιχείρημα των... θαλασσοδανείων και τέλος, βεβαίως-βεβαίως, σαν κερασάκι στην τούρτα, η απαραίτητη... διαπλοκή! Η αόριστη και αόρατη καταραμένη διαπλοκή που ο Παππάς την άρπαξε από τα κέρατα, την έβαλε κάτω και της... πέταξε τα μάτια έξω! Όχι παίζουμε.


   Αστειότητες και παιδιάστικες αφέλειες σε μιά χώρα που κυβερνιέται σε στυλ παρτίδας «Μονόπολης». Με άφθαστη επιπολαιότητα, ανικανότητα και βαθύτατη περιφρόνηση σε Σύνταγμα και νομιμότητα, από υπανάπτυκτα και αμόρφωτα ανθρωπάκια, με στενά κι αγκυλωμένα μυαλά, που επιμένουν με έναν τέταρτο εμφυλιοπολεμικό γύρο να πετύχουν όσα δεν πέτυχαν -ευτυχώς- στους τρεις προηγούμενους. Το σύνδρομο του ηττημένου και η λύσσα του γιά ρεβάνς. «Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν», όπως είπε κι ο ανόητος κομπλεξικός αρχηγός τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου