Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ.



Ένας ηχηρός κόλαφος στο μάγουλο μιάς παράνομης κυβέρνησης.

 ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

   Με πάταγο, αλλά και έκπληξη γιά την τόλμη της και παρά τις πιέσεις, τις γαλιφιές και τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, έσκασε η απόφαση του ΣτΕ, που «διέλυσε»  τις αυθαιρεσίες και την αλαζονεία του αριστερού τσούρμου. Η απόφαση αυτή έδωσε -ταυτόχρονα- και μία απάντηση στα ανερωτήματα του αυθάδη Παππά περί... «σκιτζίδων» και της χαζοχαρούμενης Θεανούς, (Θεανώς αριστερόστροφα), περί «απατεώνων». Καταφατική και στα δύο!

   Και τώρα μιά σκέψη-απορία που γιά καιρό με κατατρύχει. Όταν μία οικοδομική άδεια εκδοθεί με στοιχεία που αποδεικνύονται ψευδή, η άδεια θεωρείται παράνομη και αυθωρεί ανακλητέα, ενώ το κτίσμα -αν έχει προλάβει να ανεγερθεί στο μεταξύ- κρίνεται αυθαίρετο, κατεδαφιστέο και υποκείμενο σε πρόστιμο. Μήπως το ίδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην περίπτωση κυβέρνησης η οποία εξαπάτησε, με απέραντη ψευδολογία και ανεκπλήρωτη παροχολογία, έναν ολόκληρο λαό και του υφάρπαξε την ψήφο; Ο ισχυρισμός περί... «λαοπρόβλητης» είναι -τουλάχιστον- έωλος. Μήπως η νομιμότητα εκλογής της θα πρέπει να διερευνηθεί από κάποιο αρμόδιο δικαστήριο;


   Με τη χώρα να φλερτάρει με την οικονομική καταστροφή, ένεκα αλαμπουρνέζικων ενεργειών των αριστερών μαθητευόμενων μάγων και επιβητόρων της εξουσίας, και τον Ταγίπ να καραδοκεί, βολτάροντας σαν πεινασμένη ύαινα γύρω από το θνήσκον σώμα της Ελλάδος, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Κοτζιάς σφυρίζει αμέριμνα, ολοένα και τριγυρίζουν στο μυαλό μου τα έξι πελώρια δέντρα με τις πέτρινες πλάκες στη βάση τους. Αυτά που βρίσκονται στο μικρό παρκάκι στην είσοδο του Παπάγου, απέναντι από το Πεντάγωνο και δίπλα στον ναΐσκο της Αναστάσεως. Όσο γιά τα νέα έξι ονόματα, δεν είναι δα και πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου