Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

"Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη..."

 

Το κακόμοιρο...

Παρηκολούθησα προ ολίγου την εμφάνιση στο γυαλί μιάς από τις… «πρωτολεβέντισες», (θηλυκό του… «πρωτοπαλήκαρων»), οπαδούς-προπαγαντίστριες, της υποψηφιότητος Κασσελάκη.
Η παρουσία της ήταν -από κάθε άποψη- θλιβερή και χαρακτηριστική. Οργισμένη, ασυνάρτητη και ασυγκρότητη, τόνιζε εντονότερο το φυσικό της χάρισμα, το τσέβδισμα.
Δεν χρειάζεται μεγάλη εμπειρία ζωής -αν και διαθέτω αρκετή από δαύτη- γιά να αντιληφθεί κάποιος το ψυχογράφημα των αριστερών συριζαρέων. (Τονίζω ιδιαιτέρως και ξεχωρίζω το… «συριζαρέων», από τους αυθεντικούς κομμουνιστάς).
Στην περίπτωση του μεγαλύτερου μέρους του θηλυκού συριζαρέικου πάνελ, (Σία, Γριοβασίλω, Ακριτομυθία παλάντζω, Τσεβδοθοδώρα, «πλισέσκαγια» Τασία, η… εικονιζομένη, κ.λπ.!), στη γενική τους εμφάνιση αποτυπώνεται επακριβώς η ψυχική τους κατάσταση, την οποία «βγάζουν» ανάγλυφα στις πολιτικές επιλογές, τις δράσεις και τις αντιδράσεις τους.
Κύριος οίδε, τί, ποιά και πόσα συμπλέγματα τις διακατέχουν και ποιές ψυχοπαθολογικές παρορμήσεις τις σπρώχνουν στην -μέσω μιάς περιθωριακής πολιτικής επιλογής- αναζήτηση ρεβάνς από τη ζωή και την κοινωνία για όλα όσα, όπως πιστεύουν, αυτές τους στέρησαν.
Προσωπικά πιστεύω πως βασικά το πρόβλημα όλων αυτών είναι… σεξουαλικό! Η απόρριψη και η μακροχρόνια στέρηση, που σπρώχνουν τον άνθρωπο στο περιθώριο συνήθως τους οδηγεί σε ακραίες ιδεολογικές επιλογές, απομόνωση, ιδιότροπες συμπεριφορές και μανίες εκδίκησης.
Έτσι, λογικό κι αναμενόμενο, όλοι οι ερωτικά περιθωριακοί, απορριμένοι και... "διψασμένοι"να συσστρατευθούν κάτω από το λάβαρο ενός λαμπερού, λαλίστατου και «ιδιότροπου» σεξουαλικά -λαμπερού κατά τα άλλα- πολιτικού αερόλιθου. Ανεξαρτήτως προέλευσης, ηλικίας, εμπειρίας, ιστορικής διαδρομής και πολιτικών προσόντων.
Η ελπίδα, όταν λείπει το… «πήδα»! Μας περιμένουν πολλές πλάκες. Η αυλαία μόλις άνοιξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου