Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Τα «αναδρομικά» των συντάξεων και η λύση τους.



   Δεν πρόλαβε ν’ αποσώσει την γενναιόφρονα  είδηση ο Πρωθυπουργός, κατά την οποία θα εφαρμόσει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ. Πλήρως, σύντομα και εφ’ άπαξ! Χωρίς περικοπές και με πολύ μεγάλο πόνο για τον δημόσιο κορβανά, καθ’ ότι μιλάμε για 1,4 δις. Και, όπως εξήγγειλε, αυτή θα εφαρμοστεί σε όλη την γκάμα συνταξιούχων, δημοσίας και ιδιωτικής απασχόλησης και ανεξαρτήτως υποβολής προσφυγής  ή όχι. Σημειωτέον  η περικοπή αυτή, που κρίθηκε αντισυνταγματική, αφορά  -κατά την απόφαση- μόνον τις κύριες συντάξεις, καθ’ ότι αντίστοιχη γιά τις επικουρικές αναμένεται.
   Δεν πρόλαβε να κατέβει από το βήμα ο Μητσοτάκης και ένα από τα «παρακολουθήματα»  του ανδρικού μορίου, το αριστερό -αυτό που έκοβε συντάξεις, έμπηγε φόρους και γεννούσε  προβλήματα-  έσπευσε να τοποθετηθεί. Φυσικά αναιδώς, ιταμώς και θρασύτατα... αρνητικά!  Κουτοπόνηρα προσπάθησε να  μειώσει το γεγονός, θεωρώντας  υποχρεωτική την εφαρμογή της απόφασης ΣτΕ,  -το οποίο, επί των ημερών του και όταν δεν τον συνέφεραν  οι αποφάσεις του το λοιδορούσε και προσπαθούσε να χειραγωγήσει-   την βρήκε... λειψή και  πλειοδότησε εκ του ασφαλούς. Αυτός θα έδινε -κουβαρντάς όπως πάντα- κάπου... 4,9 και όχι μόνον... 1,4! Ποιός; Αυτός ο γαλαντόμος  που μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο  θα έσκιζε τα μνημόνια, αλλά ξέσκισε εμάς στον φόρο και τις περικοπές. Ποιός; Εκείνος που  ζαλισμένος από τις σφαλιάρες και «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος», αντί  να τους χόρευε παίζοντας ο ίδιος λύρα, τους προσέφερε τα τρυφερά του οπίσθια δια να... αλωνίσουν, υποθηκεύοντας  την δημόσια περιουσία γιά 99 χρόνια! Ποιός;  Ο τιποτένιος αλαζόνας που στην πληγείσα κάτοικο της πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία περίμενε μάταια κάποια ταγμένη επιχορήγηση, αλλά αντί άλλης δικαιολογίας της είπε με θράσος: «Έλα μωρέ, κι αν σου έδινα τις δυό χιλιάδες τί θα τις έκανες; Θα τις έτρωγες»!!!
   Το δεξιό «παρακολούθημα», εκείνο που εμπορευόταν χειρόγραφα του Ιησού Χριστού, δεν τοποθετήθηκε, εισέτι,  επί του θέματος και η τοποθέτησή του, μαζί με την δική του -εκ του ασφαλούς- πλειοδοσία,  αναμένεται με ενδιαφέρον!
   Πάντως, τα αριστερά...  «παρακολουθήματα» του αριστερού «παρακολουθήματος», έσπευσαν κι αυτά να... «απαιτήσουν». Καθένας με τον πόνο του και τα μυαλά του! Βάλτε τώρα που γυρίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου