Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

«...Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι...»



Ερντογάν εφέντη, τζουλούκ-τζουλούκ!

   Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» της χθεσινής μου ανάρτησης και ήρθε η επιβεβαίωσή της. Η «φουσκοθαλασσιά» υποχωρεί, οι τόνοι πέφτουν, τα... λιοντάρια γυρίζουν στη φωλιά τους. Η κοινή λογική και μικρή επεξεργασία όλων των δεδομένων και όλων των παραμέτρων, οδηγεί στο μονοσήμαντο συμπέρασμα πως όλο αυτό σκηνικό τρόμου που καλλιέργησε ο τσίφτης μουσουλμάνος Χαλίφης, δεν ήταν παρά μια εκφοβιστική τρακατρούκα και μια -η πρώτη στην ιστορία του- μπλόφα του στην βασική του επιδίωξη να γίνει ο «μεγάλος παίχτης» της περιοχής. Εκμεταλλεύτηκε την μέχρι τώρα τακτική του «ό,τι λέει να το κάνει» κι επιχείρησε το... colpo grosso του. Όμως δεν είναι δυνατόν ο παμπόνηρος Σουλτάνος να ρισκάρει μια σύρραξη, στην οποία το πρώτο πράγμα που θα διακυβευτεί θα είναι το κεφάλι του! Πριτς!!!
   Θα φωνάζει, θα σκούζει, θα κορυβαντιά, αλλά στο τέλος θα κάνει την... πάπια. Κάπως σαν τον ντόπιο ψευτονταή Σφακιανό με τη μουστάκα, που είναι... «όλο φωνή, φωνή και κ... φινιστρίνι», όπως θα έλεγε και ο ομοϊδεάτης του εξοχότατος Καθηγητής της Ιατρικής, (με ειδικότητα εις την Κοινοβουλευτικήν Αλητεία).

   Εν κατακλείδι, ο τουρκικός στόλος θα γυρίσει -άπας- εις τις βάσεις του και όλα θα συνεχίσουν να κρέμονται σε μια λεπτή ισορροπία τρόμου, ενώ το μυαλό μου πάει στον απίθανο παλιό ναύαρχο - καπουδάν πασά- που τον έστειλαν αποστολή στη Μάλτα, κατά τον 16ον αιώνα, αλλά... δεν την βρήκε (!) και γύρισε με το στόλο άπρακτος. Και απελπισμένος ανέφερε στον τότε Σουλτάνο: "Μάλτα... γιόκ, εφέντιμ"!

   Και αν η υπόθεση δεν εξελιχθεί έτσι, και στο διηνεκές,... να μου τρυπήσετε τη μύτη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου