Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η αλαζονεία, της αλαζονείας...


Και στο βάθος... κυνισμός και ιδιοτέλεια.

-Ω, κακό που 'παθα η καψερή!
 
   Την συνέντευξη Τσαλακώτου στην σνομπ τηλεπαρουσιάστρια δεν την παρακολούθησα. Τέτοιους φαύλους και υπερόπτες τύπους δεν τους αντέχω. Το δε... «χούμορ» του μου φέρνει στομαχικές αναγούλες. Απλά έλαβα γνώση κάποιων ανόητων τσιτάτων που, κορδακιζόμενος, ξεφούρνισε. Κατ’ αρχήν, πρέπει να σημειωθεί ότι «μαρξιστής» και «σοβαρός οικονομολόγος» αποτελούν έννοιες ασύμβατες. Σαν να λέμε «αόμματος» και... «οδηγός φόρμουλα 1»!

   Η παγκόσμια ιστορία της οικονομικής επιστήμης δεν έχει στο παλμαρέ της κανέναν αξιόλογο -έστω μετριότερου βεληνεκούς- οικονομολόγο. (Κάποιον ρυπαρό και αξούριγο λιγούρη φέρνω στο νου μου, αλλά ξεχνώ το όνομά του. Φέρνει σαν... Ζίντεκ, Ζίζεκ, ή κάπως έτσι). Το κέρδος, οι ιδιωτικές επενδύσεις και ο χειρισμός των χρηματοπιστωτικών οικονομικών συοιχείων, (χρηματιστήρια, ομόλογα, τραπεζικά προϊόντα και διάφορες τέτοιες διαδικασίες), αποτελούν terra incognita γιά την μαρξιστική αριστερά. Αυτών οι γνώσεις  αρχίζουν από τα σταχανοφικά βραβεία και τελειώνουν στο... κλήρινγκ.

   Ο αμετροεπής και ακαταλαβίστικος... χουμορίστας καθηγητής της οικονομικής καραγκιοζίστικης σάχλας, θα... έκοβε, λέει, τον Ρένγκλινγκ, (επί κεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητος), αν τον είχε μαθητή, (!!!),, επειδή βλέπει ό,τι και ο πιό άσχετος περί τα Οικονομικά. Την αφειδή σπατάλη σε προεκλογικές παροχές του αίματος της μέσης αστικής τάξεως, που «ρούφηξε» με το μπουρί της σόμπας, προκειμένου να δημιουργήσει τα αποθέματα που τώρα σπαταλά απλόχερα σε κοντόφθαλμη πολιτική με προεκλογικές παροχές. Υποθηκεύοντας, έτσι, το αύριο ολόκληρου του λαού, ναρκοθετώντας την επόμενη κυβέρνηση και ρισκάροντας μία νέα καταφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Σπουδαίος οικονομολόγος, μα την αλήθεια! Βεβαίως, ο ίδιος έχει εξασφαλισμένη την πάρτη του, τοποθετώντας τα... «κόπια» και τα πλούτη του σε κάποια πολυεθνική... «Μαύρη πέτρα»! Δυστυχώς, όχι σαν κι αυτή που έριξε πίσω του το μορφωμένο αγλάισμα της ελληνικής κοινωνίας -600.000 μορφωμένοι και αξιόλογοι νέοι μας- οι οποίοι απογοητευμένοι, απελπισμένοι και αηδιασμένοι πήραν «των ομματιών τους» και αναζήτησαν αξιοπρεπή διαβίωση και σίγουρη καριέρα στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τους ανίκανους, αμόρφωτους  και πάσης φύσεως... «ημέτερους» και βολεμένους... «καρανίκες». Με τους μηχανισμούς των αθρόων προσλήψεων να δουλεύουν στο φούλ γιά να προλάβει να εντάξει στην καλοπληρωμένη αργομισθία που εξασφαλίζουν τα πόστα της Βουλής, ολόκληρο το «πλήρωμα» του βυθιζόμενου σκάφους που λέγεται... ΣΥΡΙΖΑ.


   ΥΓ. Ενδεικτική, εντυπωσιακή και άκρως κυνική η στάση της πλισαρισμένης Σουρουκλεμέ που πιάστηκε στα πράσα με την επιχειρηθείσα κομπίνα τοποθέτησης της κόρης της στη Βουλή, σε συνεργασία με τον Θ. Δρίτσα και τον Πρόεδρο Πόρκυ. Αντί να ζητήσει συγγνώμην από ολόκληρο τον ελληνικό λαό, τον οποία καθολικά θα ζημίωνε, απολογήθηκε -κυνικά και ψυχρά- στο... κόμμα, το οποίον, προφανώς, θα ζημιώσει εκλογικά! Και -τάχα μου- απέσυρε και την υποψηφιότητά της, αποφεύγοντας το βέβαιο... μαύρισμα που την περίμενε, καθιστώντας την απεχθή της μουτσούνα... απεχθέστερη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου