Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Απίστευτα και όμως αληθινά!


Αποτέλεσμα εικόνας για tsoytsoybhw

   Χθες, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ενώπιον... πολυπληθούς, αμφιβόλου φύλου και αλαλάζοντος, ακροατηρίου ξανασέρβιρε μία από τις παλιές, ξεθυμασμένες συνταγές του. Και, με χαρακτηριστική έλλειψη φαντασίας, επανέλαβε τα ίδια. Το μόνο εντυπωσιακό ήταν η ανακοίνωση 12... «δεσμεύσεων». Η πενταετής πείρα του λαού από τις μεγαλόστομες φανφάρες που γιά κοντά 5 χρόνια εξήγγελλε και τις αριστοτεχνικές κωλοτούμπες που ακολουθούσαν τα παχιά του λόγια, μας κάνει να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το σημείο του σώματός του που είναι γραμμένες και αυτές οι... δεσμεύσεις. (’Ορα δημοψήφισμα του ’15). Και φαντάζεται πως είμαστε τόσο αφελείς, ώστε να τον ξαναπιστέψουμε.

   Όμως το πιό απίθανο -στα όρια του απίστευτου- είναι μία διαπίστωση που μόλις χθες έκανα. Πρόκειται γιά τον απερχόμενο λαϊκό πρόεδρο της άρτι τελευτήσασας τον βίον Βουλής. Όλοι γνωρίζαμε την αντικοινωνική δράση του γιού του, από τον πρώτο γάμο. Μπουμπούκι πρώτης! Ληστής Τραπεζών -με την βούλα αμετάκλητης καταδίκης- ένθερμος θιασώτης του πολυδολοφόνου... «κυρίου» Κουφοντίνα και επίλεκτο ηγετικό στέλεχος της γνωστής ενεργού συμμορίας, η οποία με το όνομα «Ρουβίκονες» έχουν αυτοαναγορευτεί σε κήνσορες, δικαστές και εκτελεστικά όργανα, με σκοπό την κανονάρχηση και... επιδιόρθωση της κοινωνίας. Εκείνο που δεν ήταν, ευρέως, γνωστό είναι πως η πρώην σύζυγος και μητέρα του αγλαϊσματος κανακάρη του, την οποία -τίρα, βίρα και τελευταία στιγμή- τοποθέτησε στην Βουλή, αναβαθμίζοντάς την στην δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία και εμπλουτίζοντας τις απολαβές της, τυγχάνει αδελφή του διαβόητου Χρήστου Τσουτσουβή! Ναι, εκείνου του αρχέγονου τρομοκράτη πρώτης γενιάς, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την Αστυνομία, αφού πρόλαβε και «έφαγε» τρεις αστυνομικούς.

   Όσο και αν -ενεργώντας κουτοπόνηρα- μπορεί να ισχυριστεί πως δεν υπάρχει συγγενική συνυπευθυνότητα στις ιδέες και την δράση, εδώ έχουμε να κάνουμε με αντικοινωνική σφηκοφωλιά ολόκληρης οικογένειας. Τόσο σε ιδεολογία, όσο και σε δράση. Αρκεί να θυμηθούμε την προεδρική εντολή που έδωσε στα περιπολικά της Αμέσου Δράσεως, να λειτουργήσουν σα... ταξί και να μεταφέρουν τους τρομοκράτες Ρουβίκονες όπου εκείνοι τους ζητήσουν! Και αυτός ο τύπος προήδρευσε, επί χρόνια, της Βουλής των Ελλήνων, υπερασπιζόμενος την... Δημοκρατία. Οι κρίσεις... δικές σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου