Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

"Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι".


 Ύστατη έκκληση του ηγέτη προς πειναλέα καρκινώματα και κοινωνικά παράσιτα.
 
-Βάλτε τώρα που γυρίζει!
   Η παρούσα ανάρτηση απευθύνεται, κυρίως, στους έντιμους αριστερούς -όσοι απέμειναν τέτοιοι. Στους παλιούς εκείνους αριστερούς αγωνιστές που πάλεψαν και ηττημένοι διώχθηκαν γιά τις όποιες -δεν έχει σημασία ο βαθμός ουτοπίας- ιδέες τους. Με ηρωισμό και αυταπάρνηση στα εμπόλεμα χρόνια και καρτερία στο «στρίμωγμα» που επακολούθησε. Κάτι που νομοτελειακά αποτελεί τη μοίρα όλων των «χαμένων». (-«Ουαί τοις ηττημένοις»! Βρέννος, ο Γαλάτης πορθητής της αρχαίας Ρώμης). Σε εκείνους, που μετά την συμφιλίωση του 1974 και τη λήθη που κήρυξε ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, έστερξαν στην κατασίγαση των παθών και μπήκαν με εντιμότητα στην πολιτική διαπάλη των ιδεών και της πρακτικής εφαρμογής των. Με τη διαμάχη να συντελείται ειρηνικά στον χώρο του Κοινοβουλίου.
   Η αριστερά, αμέτοχη της διακυβερνήσεως της χώρας και όλων των αποφάσεων -σε πρώτο πολιτικό επίπεδο- έχτισε, και δικαιολογημένα, τον μύθο του... «ηθικού πλεονεκτήματος», μολονότι η συνδικαλιστική δραστηριότητα, τα αυτοδιοικητικά της δείγματα, οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις που εγκολπώθηκαν πλήρως και πλασάρισαν με κινητοποιήσεις, πορείες, απεργίες και μπαχαλοποιήσεις, αλλά και οι κοινοβουλευτικές της εξαλλότητες συνέβαλαν αποφασιστικά στην χρεωκοπία της χώρας. Αυτά, μέχρι να πάρει την εξουσία στα χέρια του ένα αλλόκοτο και ανερμάτιστο αριστερό μόρφωμα -το πιό φαύλο, πιό ιδιοτελές, πιό αλαζονικό και πιό ανίκανο- και μέσα σε μιά κοινοβουλευτική περίοδο να καταρρεύσει με πάταγο.
   Σήμερα, στο λυκόφως της κυβερνητικής του θητείας, αποδεικνύει με απροσμέτρητο αμοραλισμό την περιφρόνησή του στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θεωρώντας τους Έλληνες πολίτες ως Ινδιάνους ιθαγενείς του Σαν Σαλβαντόρ, προσπαθεί να εξαγοράσει τον χρυσό τους -την ψήφο τους- με χάντρες και καθρεφτάκια -επιδόματα, διορισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Οι άθλιοι δεν ορρωδούν προ ουδενός και δεν αφήνουν τερτίπι για τερτίπι που να μην ρίξουν στο τραπέζι της εξαπάτησης. Μέχρι και... ρηματική διακοίνωση έβαλαν τον Πρέσβη μας στο Βερολίνο να κάνει στη γερμανική κυβέρνηση, απαιτώντας... τις πολεμικές αποζημιώσεις! Τώρα το θυμήθηκαν!
   Έτσι, στο επιθανάτιο σπαρτάρισμα της ηγεμονίας του αρχιφαύλου ηγετίσκου και της παρέας του, βγαίνει από το ντουλάπι το ξεθυμασμένο... «go backmadame Μέρκελ», οργιάζει η πρόσληψη στενών συγγενών σε καλοπληρωμένες δημόσιες θέσεις και κορυφώνεται η ψευδολογία γιά σπίλωση των αντιπάλων, με χρήση τερατωδώς απιθάνων ισχυρισμών. Λες κι ο Μητσοτάκης είναι τόσο ηλίθιος ώστε να εξαγγέλλει -λίγο προ των εκλογών- αντιλαϊκά μέτρα. Και -κερασάκι στην τούρτα- σε κάποιο απίθανο νομοθέτημα περί... Αζερμπαϊτζάν, μιά παμπόνηρη Κεφαλλονίτισσα βουλευτίνα να προσπαθεί να διασωθεί εκλογικά καταθέτοντας τροποποίηση που θα ανεβάζει το ύψος στις σοφίτες του νησιού της! Τέλος, με δεδομένη την συντριπτική εκλογική υπεροπλία του ΣΥΡΙΖΑ στις... φυλακές, ευεργετεί τα μπουζουριασμένα «μπουμπούκια» του με νομοθετικό διάταγμα που μετατρέπει τις ποινές των καθαρμάτων σε... χάδια. Και -κερασάκι στην τούρτα- τους επιτρέπει να... «ξεχαρμανιάζουν», σχεδόν ατιμωρητί σε όποιο φουκαριάρικο κορίτσι πέσει στην... «στερημένη» πλώρη τους!
   Και γιά όσους διαθέτουν κοινόν νου, κλείνω με το γνωστό τσιτάτο του διαβόητου Μάο: «Μεγάλη αναστάτωση, ευχάριστη κατάσταση»! Και ο νοών νοήτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου