Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

«Υπόθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ». Μύθοι και πραγματικότητα.


Η μεγαλύτερη αριστερή ουτοπία και η ανώμαλη προσγείωσή της, ή «Ώδινεν όρος και έτεκε μυν».


   Το ιστορικό του «ελληνικού χρέους», με όσο γίνεται λιγότερα λόγια, έχει ως εξής:
   Όλα αρχίζουν με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Μέχρι τότε το δημόσιο χρέος είχε μικρό μέγεθος και ήταν σε απόλυτο έλεγχο από όλες τις κυβερνήσεις, μηδέ της άσχετης από οικονομικά χούντας. Ο Ράλλης παρέδωσε στον «φουριόζο» Αντρέα, μόλις 670 δις - ή 2 δις ευρώ- δημόσιο χρέος.
   Η ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ και νυν ΕΕ, (μέλος του ίδιου συνδικάτου, κατά  τον θεμελιωτή του νεώτερου ελληνικού λαϊκισμού, Αντρέα με το ΝΑΤΟ), έφερε στην χώρα έναν πρωτόγνωρο και «μεθυστικό» πακτωλό χρημάτων, τα πλείστα των οποίων ήσαν... τζάμπα επιχορηγήσεις, αλλά και την δυνατότητα ενός αφειδούς δανεισμού. Θαμπωμένοι όλοι -διοικούντες και διοικούμενοι- από το χρώμα και μεθυσμένοι από την γαργαλιστική οσμή του χρήματος, αφεθήκαμε σε ένα πρωτοφανές οργιαστικό πάρτυ σπατάλης και κατανάλωσης, το οποίο υπερέβαινε κατά πολύ τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Και στο πάρτυ αυτό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -κλέφτες ή κλεπταποδόχοι και με γνώση ή άγνοια- είχαμε συμμετοχή όλοι. ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ! Δικαιώνοντας την γνωστή ρήση του Πάγκαλου, η οποία θα ήταν πλήρως ορθή, αν κατένεμε ακριβοδίκαια την συμμετοχή εκάστου των... «συνδαιτυμόνων» στη ζημιά, οι πλείστοι των οποίων -όταν το σκάφος προσάραξε- κάνουν την πάπια ή την αθώα περιστερά.
   Φυσικό επακόλουθο της απίθανης και αδικαιολόγητης παροχολογίας, η οποία από ένα σημείο και μετά πήρε διαστάσεις και χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας, ήταν η προσφυγή, όλων των κυβερνήσεων, στον αφειδή δανεισμό, προκειμένου να συνεχιστεί ο εγκληματικός και ανέμελος «τριφηλός βίος» των αφρόνων Ελλήνων και αποφευχθεί η πληρωμή πολιτικού κόστους των εκάστοτε κυβερνήσεων. «Δος ημίν σήμερον και... έχει ο Θεός. Βλέποντας και κάνοντας»! Τελικά αυτά που είδαμε ήσαν η ξέρα της χρεωκοπίας, τα -«δώστε και σώστε- μνημόνια, η λιτότητα, η απελπισία από το συσσωρευμένο κολοσσιαίο χρέος και η αριστερή σπέκουλα που με αφόρητο και ανεύθυνο λαϊκισμό καβάλησε την εξουσία. Βασικό τους σύνθημα το... «παράνομο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος», το οποίο -ως δράκο- θα καταπολεμούσαν οι «Αγιόργηδες του ΣΥΡΙΖΑ», όταν γίνουν κυβέρνηση. Η διαγραφή του χρέους έγινε το μεγαλύτερο λάβαρο της συριζαρέικης απάτης και αυταπάτης και σφραγίστηκε με το «αγραβάτωτο» του ηγετίσκου του, μέχρις ότου αυτός το... διαγράψει! Σαν την κλειστή μυστική πόρτα της Αγιασοφιάς, που θα ξανανοίξει όταν... πάρουμε την Πόλη.
   Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, απολαύσαμε απίστευτης κωμικότητος γεγονότα, σχετικά με το χρέος. Όπως εκείνο το ανεκδιήγητο ψευτοσυνέδριο με την επιτροπή... Αλήθειας, όπου διάφοροι απίθανοι ξενηστικωμένοι τύποι μας «κατσικώθηκαν» γιά κάμποσο, τρωγοπίνοντας και ξελιγουριάζοντας τζάμπα, και... συνεδριάζοντας (κατ’ αναλογία με την απίθανη δίκη του Συντάγματος, όπου ο νομομαθής Πρόεδρος Κώστας Καζάκος και ο Εισαγγελεύς τζιτζιφιόγκος τότε και αείποτε «φιόρο του Τζάντε», ο κόντε...  Κοντονής,  έκαναν σκόνη τον πλανητάρχη... Κλίντον), συνέτριψαν το ελληνικό χρέος και έκαναν Σόιμπλε και Λαγκάρντ να μην προλαβαίνουν ν’ αλλάζουν σλιπάκια και κιλότες. (Σημ. Ειδικά γιά τον Σόιμπλε -λόγω αναπηρίας- το πράγμα ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικό!).
   Ταγμένος ολόψυχα στην υπόθεση του «επονείδιστου χρέους», ο αμετροεπής και πανάσχετος αυταπατεών νεανίσκος ηγέτης, που από καταληψίας σχολείων βρέθηκε -από το πουθενά- πρωθυπουργός με τα ψέματα, συνέδεσε τη διαγραφή του χρέους με την ενδυματολογική του εμφάνιση: «Θα βάλλω γραβάτα άμα λύσω το πρόβλημα του χρέους», και  γοητευμένος από τις παπαρδέλες ενός άλλου απίθανου αρριβίστα, του νάρκισσου Μπαρουφάκη, δημαγωγεί επί τριετία πάνω στο θέμα, προβαίνοντας, όμως, σε συνεχείς... εκπτώσεις του στόχου. Έτσι, από πλήρη διαγραφή, περάσαμε -σταδιακά- στο κούρεμα, μετά στην ελάφρυνση, την διευθέτηση και τελικά, με το χθεσινό Γιούρογκρουπ, το δίδυμο του κουνιστούλη χιουμορίστα Τσαλακώτου με τον γίγαντα Βερναρδάκη, καταφέραμε μιά 10/ετή αναβολή της αποπληρωμής και μιά περίοδο 10/ετούς χάριτος στους τόκους. Δηλαδή ψίχουλα! Όλα αυτά ως απάντηση σε όποιους και όσους αφελείς σανοφάγους πίστεψαν πως μπορεί -σήμερα- κάποιος Υπουργός Οικονομικών να σου χαρίσει κολοσσιαία ποσά, την πληρωμή των οποίων θα φορτώσει στον λαό του! Όμως η «πίττα» του χρέους, δηλαδή το κεφάλαιο, παραμένει αλάκερο, και θα αποπληρωθεί ως το τελευταίο σεντ. Μάλιστα, «πετύχαμε» αυτό να χαρακτηριστεί... «βιώσιμο», δηλαδή απαιτητό και... ακούρευτο ως το τελευταίο δίλεπτο!
   Όλο αυτό το φιάσκο η ασυνάρτητη κουτοπόνηρη κυβέρνηση θα το χαρακτηρίσει «σούπερ επιτυχία» και περιμένω φιέστες στο Σύνταγμα, όπου ο... λαοφιλής ηγέτης μας θα εκφωνήσει πανηγυρικόν, εμφανιζόμενος με... παπιγιόν! Και εσείς χαχόλοι... τον σανό σας!
   Στην ουσία, πηγαίνοντας για μαλλί, προκύψαμε κουρεμένοι... ΣΥΡΙΖΑ.

   ΥΓ.  Μην παραλείψετε να ακούσετε το συνημμένο βίντεο. Θα διασκεδάσετε και θα γελάσετε μέχρι... δακρύων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου