Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Κρατώντας την ανάσα...


Αποτέλεσμα εικόνας για αρκας

   Η κωμικοτραγική και μοιραία γιά την Ελλάδα και τον ελληνισμό... συγκυρία φέρνει στο τιμόνι έναν αγράμματο, άθλιο, αγεωγράφητο και ανιστόρητο νεαρό τύπο, ο οποίος αγνοεί πως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στη Γη και πως Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί. Με μεγάλη σπουδή και χαρακτηριστική αλαζονία ξεπουλά -απερίσκεπτα, αβασάνιστα και ελαφρά τη καρδία- ολόκληρη περιοχή της Ελλάδος, την Μακεδονία. Μαζί με το όνομα και την Ιστορία της.
   Επειδή οι κομμουνιστικές και διεθνιστικές καταβολές του δεν αρκούν γιά δικαιολόγηση μιάς τέτοιας ενέργειας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η στήλη επιστρατεύει όλη της την περίσκεψη, φιλυποψία και διεισδυτικότητα, προκειμένου να αναζητήσει τους πραγματικούς λόγους της fast track πρεμούρας γιά κλείσιμο ενός χρονίζοντος προβλήματος, γιά το οποίο δεν χρειαζόταν να πολυνοιάζεται η χώρα μας. Το επιχείρημα πως την FYROM αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία» πάνω από 140 χώρες είναι έωλο. Γιατί -ακόμη κι αν την αναγνωρίσουν και άλλες τόσες-  γιά να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ απαιτείται η δική μας συναίνεση. 

 "Scoppia, scoppia mi sco..."

  Από την άλλη, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον -οικονομικό, πολιτικό και παγκόσμιας επιρροής- από τους μεγάλους παίκτες της διεθνούς σκακιέρας, (ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία), γιά τον προσεταιρισμό του μικρού, μεν, αλλά σημαντικού θραύσματος της γιουγκοσλαβικής έκρηξης που λέγεται, προσωρινά, FYROM. Η διείσδυση της Ρωσίας και το σφιχταγκάλιασμά της με την Σερβία δημιούργησε την ανάγκη άμεσης ένταξης των Σκοπίων στον δυτικό άξονα. Με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να διατρέχουν σαν φίδια στην περιοχή, δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν, μεταξύ των γνωστών και αγνώστων μνημονιακών... «προαπαιτουμένων», τρύπωνε και κάποιο ακόμη, μυστικό, που θα αναφερόταν στο «Σκοπιανό» και την άμεση επίλυσή του!
   Ο τρόπος χειρισμού της όλης υπόθεσης, η σπουδή, η μυστικοπάθεια των διαπραγματεύσεων, η ερμαφρόδιτη στάση των καραγκιόζηδων «εθναμυντόρων» παλληκαράδων ΑΝΕΛ, ό άσβεστος έρωτας των κυβερνώντων γιά την διατήρηση της «καρέκλας» και η -προφανής- διαβεβαίωση των πατρώνων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ περί «στηρίξεως» αυτών που κάποτε έλεγαν... «go back Madame Merkel» και τώρα λένε «SOS... Angela», συνηγορεί έντονα γι’ αυτή την άποψη. Όπως, επίσης, και οι θεατρινισμοί της απέναντι, σκοπιανής, πλευράς -«τράβα με κι ας κλαίω»- οι οποίοι με την συμφωνία αποκτούν... «εθνότητα», ταυτότητα, εθνική μακεδονική συνείδηση και γλώσσα, (αντί βουλγαρικής διαλέκτου), αλλά παριστάνουν τους... ριγμένους και «τσινάνε», γιά να ρίξουν στάχτη στα μάτια των δικών μας χαχόλων!
   Συμπερασματικά -και παρακαλώ θυμηθείτε το- μετά τις διεκδικήσεις των Τούρκων και των Σκοπιανών, έρχεται η σειρά των Αλβανών με την Τσαμουριά, τις αποζημιώσεις των Τσάμηδων και τη Μεγάλη Αλβανία. Ακολουθεί η Αίγυπτος με την Κρήτη -Βόρεια Αίγυπτος- και όσοι έχουν επισκεφθεί την Κνωσό και το Μουσείο του Καΐρου θα αναγνωρίζουν την ομοιότητα χρωμάτων και τεχνοτροπίας στις τοιχογραφίες. Άρα... ο μινωικός πολιτισμός είναι... παιδάκι του αιγυπτιακού, άρα...
   Τέλος, και προς τα δυτικά μας, ας μην λησμονούμε τα Επτάνησα. Το Τσιρίγο, το Τζάντε, το φιόρο του Λεβάντε, τα «φαγανέλια» της Κόρφου και τα «δεούτελα» της Κεφαλονιάς. Τώρα με τη νέα ακροδεξιά και απρόβλεπτη ιταλική κυβέρνηση, όλα είναι πιθανά, γιά αναζήτηση μιάς Ανατολικής Ιταλίας! Τσίπρας και Καμμένος είναι αυτοί.


   ΥΓ. Δεν μπορώ να ξεπεράσω την βασική παράλειψη του Χατζηαβάτη-Τζαναμπετόπουλου, ο οποίος στον καταλογισμό ευθύνης γιά τις βλακείες που είπε στη Βουλή ο ανεγκέφαλος χρυσαυγίτης, η  κακόγουστη κόπια του... Οδυσσέα Ανδρούτσου -στη μορφή κι όχι στη λεβεντιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κλασσική κουτοπόνηρη αριστερή «ατσίδα», κατονόμασε -ως πραγματικά υπεύθυνο... της χρυσαυγίτικης ανοησίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Όμως στη σπουδή του ξέχασε τον ηθικό αυτουργό και κυρίως υπεύθυνο, την Μαρέβα. Απλά, το υπενθυμίζω και το προσθέτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου