Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

«Ανθ’ ημών ο... Γουλιμής»


Ο θρίαμβος της αναξιοκρατίας και  η πολλαπλή επανάλειψη της Ιστορίας.

 Αποτέλεσμα εικόνας για στ. κριμιζής

   Ο κ. Στ. Κριμιζής -μέχρι χθες δεν γνώριζα τον άνθρωπο- αποτελεί προσωπικότητα παγκοσμίου κύρους και μεγάλης επιστημονικής εμβέλειας. Αστροφυσικός με ένα μάτσο διπλώματα, ντοκτορά και διάφορους τίτλους, αλλά και Ακαδημαϊκός από το 2004. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της ΝΑSA και συνδιαμορφωτής διαστημικών προγραμμάτων της. Μετά το τέλος της ευκλεούς καριέρας του στις ΗΠΑ είχε την ατυχή έμπνευση, αντί να γυρίσει στο νησί του και να μασουλάει ήσυχος την οπωσδήποτε παχουλή σύνταξή του, να ανακατευθεί με τους ντόπιους Παπάδες και τις περί αυτούς ασημαντότητες. Ευτυχώς γι’ αυτόν η ευφυΐα του επέτρεψε να τους πάρει χαμπάρι πριν κλείσει μήνας στο πόστο από το οποίο θέλησε να υπηρετήσει, κλείνοντας την θαυμαστή του καριέρα, και την δόλια πατρίδα. Κατάλαβε, τα βρόντησε και τους μούντζωσε. Είπαμε, καλοπροαίρετος, ίσως λιγάκι αφελής αλλά... πανέξυπνος.

   Διάδοχός του τίρα, βίρα τοποθετημένος, κάποιος κ. Χριστόδουλος Πρωτόπαπας. Αντί σχολίων αρκεί η αναγραφή κάποιας δικής του ανάρτησης στο facebook. Ακριβώς και με την ορθογραφία δική του. Απολαύστε την:

   «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».

   Η υπόθεση δεν επιδέχεται σχολίων, πλην ίσως πως ξέχασε να συνοδεύσει το ωμό κρέας των ευρωπαϊκών γευμάτων με τα σχετικά... βελανίδια!


   Τώρα, όποιος απορεί γιατί η Ελλάδα θυμίζει Στούκας σε κατακόρυφη εφόρμηση γιά τον πάτο, ας το ξανασκεφτεί. Όπως και όποιος διαθέτει παιδιά κι εγγόνια που δεν πείθονται από τις απόψεις των πάσης φύσεως συριζαρέων τενεκέδων, π.χ. Μπαλντάδων, Καρανικαρέων, Φίληδων και Γιαβρουμούγληδων, περί αριστείας, αξιοκρατίας και καριέρας, αλλά επιμένουν να κοπιάζουν στα θρανία, αντί να τα καταλαμβάνουν, να χτίζουν πόρτες γραφείων και να σφαλιαρίζουν καθηγητές, εγγραφόμενοι στη συριζαρέικη νεολαία, ακολουθώντας ρουβίκονες πάσης φύσεως και θρασείς μπαχαλάκηδες, ας ψάξουν γιά χαμένους, ή ξεχασμένους, μακρινούς συγγενείς στην Εσπερία, προκειμένου να τα φυγαδεύσουν, γιατί στην Νεοψωροκώσταινα προκοπή δεν υπάρχει. 

   YΓ.  Γιά τους μη γνωρίζοντες ο τίτλος αποτελεί την αναφώνηση του Χαρ. Τρικούπη όταν πληροφορήθηκε, στις εκλογές του 1895, πως όχι μόνο τις έχασε, αλλά απέτυχε και να εκλεγεί ο ίδιος  βουλευτής. Την έδρα την κατέλαβε κάποιος Γουλιμής, ο οποίος έμεινε γνωστός στην Ιστορία αποκλειστικά και μόνο από αυτή τη ρήση απογοητεύσεως του μεγάλου Τρικούπη, ο οποίος αηδιασμένος με τον ευφυέστερο λαό του κόσμου, τα βρόντηξε και έφυγε στις Κάννες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου