Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η αυταπάτη ως κολλητική αριστερή νόσος.


Όπου η βλακεία ανταγωνίζεται την ασχετοσύνη.

 Αποτέλεσμα εικόνας για κουβέλης και αγηματα

   Ο κ. Φ. Φ. Κουβέλης αποτελεί τυπικό δείγμα σοβαροφανούς και καθόλου σοβαρού πολιτικού, με χαμηλή πτήση στους πολιτικούς ουρανούς. Με λίγα λόγια, ένα ολοστρόγγυλο πολιτικό μηδενικό. Σοβαροφανής στον ρηχό, κοινότοπο, αερολογίστικο και νυσταλέο λόγο του προσπαθεί να δείξει πως διαθέτει και έναν άσσο μπροστά από το μηδέν. Διακρίθηκε από το ασφαλές μετερίζι της αντιπολίτευσης και οσάκις βγήκε μπροστά έδειξε τη γύμνια του. Σαν την μαϊμού που σκαρφαλώνοντας δείχνει τον πισινό της. Καλοκάγαθο και συμπαθές ανθρωπάκι, όποτε βρέθηκε ψηλά τον έπιανε... ναυτία. Ακόμη και στην προοπτική να γίνει... Πρόεδρος Δημοκρατίας τα έχασε και... αρνήθηκε.

   Βασική μου απορία, ανέκαθεν, ήταν ποιόν διακριτό  χώρο κατείχε στο ελληνικό πολιτικό φάσμα και τί ιδέες πρέσβευε, που να μην τις πλασάριζαν καλύτερα κάποιοι άλλοι, πιό καπάτσοι από δαύτον. Εκμεταλλευόμενος το πατερναλίστικο, τάχα μου σοβαρό ύφος του, επιβίωνε χωμένος στο περιθώριο, ακόμη κι όταν έφτανε να εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Όμως ως κλασσικό «ώνιο της πολιτικής» δεν το έβαζε κάτω. Έτσι, τώρα στα πίσω-πίσω, βλέποντας να μεσουρανούν ασημαντότητες μεγαλύτερες της δικής του και τί ντενεκέδες ήλθαν στην επιφάνεια και κυβερνούν τον τόπο, θέλησε να βγάλει κι αυτός ένα κύκνειο άσμα... δοξαζόμενος όψιμα. Ταράζοντας στο γλείψιμο τον ηγέτη Πινόκιο κατάφερε να βγει από την «σαλαμούρα» και να αναλάβει το πλέον ακατάλληλο πόστο, γιά την ηλικία και την ψυχοσύνθεση ενός αριστερού. Αυτό του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης. Οπότε, περίπου έκπληκτοι, θαυμάσαμε στο κόκκινο χαλί ένα καμπουριασμένο γερούνδιο να προχωρεί με τρεμάμενο και ασταθές βήμα, απολαμβάνοντας τιμές που απέδιδαν παρατεταγμένα στρατιωτικά αγήματα!

   Τελευταίο του κατόρθωμα το φιάσκο με τις γαλλικές φρεγάτες. Θεωρώντας πως η Γαλλία  είναι κάτι μεταξύ AVIS και HERTZ και τα υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία κάτι ανάμεσα σε Ρενώ Κλιό και Πεζώ 204, που τα νοικιάζεις, μπαίνεις μέσα και βγάζεις βόλτα τη γκόμενα, ανακοίνωσε -βιαστικά και «τούκα πρω», μπάς και χάσει τη δόξα της πρωτιάς στην είδηση- πως λίαν προσεχώς δύο από τις πλέον σύγχρονες φρεγάτες, από τις τέσσερις που διαθέτει σήμερα η Γαλλία, θα κόβουν βόλτες στο Αιγαίο. Νοικιασμένες, με ελληνική σημαία και ελληνικό πλήρωμα! Λες και το κουμαντάρισμα μοντέρνας φρεγάτας έχει την ίδια ευκολία με ένα παπάκι και απαιτεί εκπαίδευση όση και ένα μοτοσακό.

   Πιθανότατα υπήρξε θύμα αφέλειας ή ευπιστίας. Όμως σε κάθε περίπτωση η ακαταλληλότητά του γιά την ευαίσθητη θέση που κατέχει είναι προφανής και ανταγωνίζεται επάξια εκείνη του προϊσταμένου του. Του φανφαρόνου κουραμπιέ, ο οποίος αγωνίζεται απεγνωσμένα να τσιμπήσει καμμιά μιζούλα και να τερματίσει την καριέρα του στα πρότυπα κάποιου -επίσης φανφαρόνου και μιζαδόρου- προκατόχου του.


   Κλείνοντας, όποιος κοιμάται ήσυχος, θεωρώντας εαυτόν  ασφαλή και την ακεραιότητα της χώρας εξασφαλισμένη από το δίδυμο Κουβέλη - Καμμένου, των σύγχρονων... «Άμποτ και Κοστέλλο», (σημ. Οι παλιοί καταλαβαίνουν, οι νέοι ας το αναζητήσουν στο διαδίκτυο), και με τον Ερντογάν απέναντι,  καλό θα ήταν να αλλάξουν πλευρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου