Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Το Σκοπιανό, το «Πρώτο Εργαλείο» της χώρας και... κάτι ψιλά!


Η Μπαζιάνα για τον Τσίπρα: «Δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα»
Η αθώα... Περιστερά και ο... Γούτος της!
  Η επικαιρότητα τρέχει και... άντε να την προλάβεις. Ιδίως αν σε κατατρύχουν και κάμποσα σοβαρά καθημερινά προβλήματα και πιεστικές μέριμνες.
   Στο Σκοπιανό, η κυβέρνηση δημιουργεί μιά τεχνητή φούρια, στην οποία προσπαθεί να παγιδεύσει την αντιπολίτευση. Το πρόβλημα γνωστό και παλιό και η σπουδή για επίλυσή του ευεξήγητη.
   Σήμερα η χώρα διαθέτει την πιό φίλαρχη και -άρα- την πιό ευάλωτη κυβέρνηση από την εποχή της Παλιγγενεσίας. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία εκποιεί ακόμη και... τα οπίσθιά της. Το μόνο που διαπραγματεύεται είναι η... πόζα και -ίσως- η χρήση λίγης... βαζελίνης.
   Η σημερινή διεθνής συγκυρία φέρνει έναν πανέξυπνο Πούτιν να κάνει γερό μπάσιμο στα Βαλκάνια, προμηθεύοντας όπλα και προστασία στην Σερβία, προετοιμαζόμενος γιά το ίδιο στα Σκόπια, τα οποία -λόγω της εμπλοκής τους με την Ελλάδα- βρίσκονται στο ... «περίμενε», μπροστά στο κατώφλι του ΝΑΤΟ και τον προθάλαμο της ΕΕ.
  Η πανσπερμία του πληθυσμού τους και το ετερόκλητο θρησκείας, κουλτούρας, ιστορίας και προέλευσης τα καθιστά ευάλωτα και ασταθή, ως κρατική οντότητα. Η αιώνια κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας, και με τον αγωγό φυσικού αερίου σημαντικό επιπρόσθετο παράγοντα επιρροής, η Αμερική κόπτεται -όσο και τα ίδια τα Σκόπια- να χωθούν στη ζεστή αγκαλιά της Δύσης. Άρα, η στιγμή είναι κατάλληλη -η πλέον κατάλληλη από 25/ετίας- γιά να κλείσει το θέμα, κατά τα δυτικά συμφέροντα.
   Όμως, η πρεμούρα γιά κάτι τέτοιο, δεν αγγίζει -και δεν πρέπει- την Ελλάδα. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε από την οιαδήποτε και οσηδήποτε παράταση της εκκρεμότητος. Ένα βέτο και άσε τους άλλους να... βουρλίζονται. Ο μόνος κίνδυνος δεν είναι γιά την χώρα, αλλά γιά την κυβέρνησή της. Αυτής το αυτί τράβηξε ο αλαζόνας Τραμπ και αυτή -τρέμοντας μην πέσει σε δυσμένεια και χάσει την καρέκλα- έσπευσε να υποταχθεί και σ’ αυτό! Τσακ-μπαμ! Στο άψε-σβήσε συμβιβάστηκαν, συμφώνησαν και επιτίμησαν την αντιπολίτευση γιατί δεν... έλυσε το πρόβλημα νωρίτερα -λες και μπορούσε να το κάνει μόνη της απέναντι σ’ έναν μεγαλομανή εθνικιστή Γκρουέφσκι. Ήδη, με κατεβασμένα τα παντελόνια -τάχα- διαπραγματεύονται γιά τα μάτια των χαχόλων και περιμένουν να περάσει λίγος καιρός γιά να ανακοινώσουν την συμφωνία, ώστε να τηρηθούν τα προσχήματα.
  Με τα ονόματα να μην παίζουν κανένα ρόλο σε μιά κομμουνιστική συνείδηση που επιδιώκει ένα παγκόσμιο προλεταριάτο, αυτή η διαπραγμάτευση είναι η πιό εύκολη γιά τις πολιτικές δοξασίες της σημερινής κυβέρνησης. Γιά την τιμή των όπλων, οι Σκοπιανοί θα κατεβάσουν τα πομπώδη αγάλματα του Μεγαλέξανδρου από τις πλατείες, θ’ αφαιρέσουν και τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων από δρόμους, λεωφόρους και αεροδρόμια -ούτως ή άλλως, ιστορικά άσχετα και γελοία ήσαν- και θα... «συμβιβαστούν», τάχα, κάνοντάς μας και χάρη, υποχωρώντας σε μιά σύνθετη ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία» μέσα. Αυτή, σε λίγα χρόνια θα... «παίζει» μόνη της. Και... πάπαλα! Όλοι στους δρόμους γιά να πανηγυρίσουμε τη νέα μεγάλη επιτυχία του Αλέξη, που νίκησε τον... εθνικισμό της επάρατης δεξιάς και έκλεισε επιτυχώς μιά χρονίζουσα πληγή!!!
   Σιγά που θα νοιαστεί ο κομμουνιστής Τσίπρας, που δεν ξεχωρίζει τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη, πως θα αποκαλούνται οι Σκοπιανοί. Σιγά να ζητείται από έναν άθεο να έχει ιερά και όσια. Σιγά να θέλουμε ένας θεσμικά διεθνιστής να διαθέτει εθνική συνείδηση. Αυτά είναι... μικροαστικές ανοησίες, γι’ αυτόν. Σιγά τα... ωά! Την καρεκλίτσα να ζεσταίνουν τα... «πολυπαραβιασμένα» του οπίσθια και -όπως είπε κάποτε ο πατήρ Μητσοτάκης- σε 20 χρόνια ποιός θα θυμάται «τα πώς και τα γιατί» -τσουπ κι ο τσανακογλείφτης Αυτιάς- της υπόθεσης.


   Και μέσα στην τούρλα του Σαββάτου έρχεται και η Πρώτη Ερωμένη της χώρας, (η σωστή απόδοση που αρχίζει από «Γκ», δεν ταιριάζει στο ήθος μου), να κάνει την... βαρύγδουπη εμφάνισή της, ως δείγμα κινητοποίησης και της τελευταίας ικμάδας ενός φαύλου και απελπισμένου κατεστημένου γιά επιβίωση. Με μία -τάχα μου- αυθόρμητη συνέντευξη στην «Ισβέστια» του καθεστώτος. (Όχι όλα στην... «Αurora»!).
   Επειδή η απάτη, το ψεύδος και το «δήθεν» είναι στο αίμα όλων αυτών των παρασίτων -η εν λόγω συντρόφισσα, που από απλή απόφοιτος ΤΕΙ, μέσα σε λίγους μήνες αναρριχήθηκε, απολύτως αξιοκρατικά και με φωτογραφικές διατάξεις, σε θέση καθηγήτριας του ΕΜΠ!!!- η φρασεολογία και το όλο δέσιμο της... συνέντευξης είναι κραυγαλέα στημένα και σκηνοθετημένα. Ένα γραπτό κείμενο απαντήσεων σε ένα, επίσης γραπτό, κείμενο ερωτήσεων, με κάποια βιντεοσκοπημένα αβανταδόρικα πλάνα και αποσπάσματα. Στόχος η, εξακολουθητικά, εξαπάτηση των αφελών. Αδύνατον όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι να περιέχει ψήγματα αυθορμητισμού, στα πλαίσια μιάς απλής και ανθρώπινης διαδικασίας διαλόγου πολίτου και δημοσιογράφου.
  Έτσι, μετά κι από τον μπρουτάλ ψευτόμαγκα της ανθυγιεινής... Υγείας, ξανακούσαμε -προς εμπέδωση- το πώς εννοεί ένας κομμουνιστής/στρια την διακυβέρνηση, πώς την ταυτίζει με την εξουσία και πως δεν της αρκούν τρία χρόνια γιά να την επιβάλλει απόλυτα, όπως την... τραβάει η όρεξή της! Καταπατώντας θεσμούς, δημιουργώντας ετσιθελικούς νόμους, διασύροντας αντιφρονούντες και συκοφαντώντας πολιτικούς αντιπάλους. «LEtat sest moi”!
  Όσο γιά την αξία αυτής της κακόγουστης φάρσας, μία πρόταση-αφορισμός της ημέτερης Αντουανέτας αρκεί γιά να την προσδιορίσει: «Ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε δεν είπε ψέματα»!

  Βρε, ξουτ από δω, κοινωνικά κατακάθια, θλιβερά απομεινάρια ενός παγκόσμια αποτυχημένου οικονομικού πειράματος, το οποίο προσπαθείτε να επαναλάβετε πάνω σε έναν αφελή λαό, που τον πιάσατε στον ύπνο, κουρασμένο, αποπροσανατολισμένο και κακοπληροφορημένο, από μία χρόνια κακοδιοίκηση στην οποία και εσείς συμβάλλατε, ως αντιπολίτευση. Με συνεχείς δημαγωγίες, άκριτες κινητοποιήσεις, ανέφικτες υποσχέσεις και μαξιμαλιστικές απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου