Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Δημήτρης Στρατούλης. Πορτραίτο, μιάς αριστερής καρικατούρας.



(Ουδεμία σχέση με πρωταγωνιστές του γνωστού έργου: «Η πινακοθήκη των ηλιθίων», του αείμνηστου Ν. Τσιφόρου).
Αποτέλεσμα εικόνας για στρατουλης
"Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα". Λαϊκή ρήση.
     Την εμβληματική αυτή... φυσιογνωμία της σαχλής αριστεράς την πρόσεξα -στο πιό σοβαρό, δυστυχώς- όταν σε κάποια συνέντευξή του, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ φούσκωνε σαν το ρέμα της Μάνδρας, στο γυαλί. Έταζε, υποσχόταν, μοίραζε! Με τον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε, η Ελλάδα θα γινόταν... ένας Παράδεισος επί Γης. Σεισάχθεια χρεών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων, κατάργηση διοδίων, προσθετική πέους, τα πάντα όλα! Και στη φούρια του ενθουσιασμού του... τα πίστευε κιόλας! Όταν ο παρουσιαστής τον ρωτούσε: «Καλά, πώς και με τί λεφτά θα τα κάνετε όλα αυτά;», η αριστερή οικονομική ατσίδα απαντούσε: «Θα κόψουμε τον σβέρκο μας και θα βρούμε λεφτά (!!)», γενόμενος έτσι μία ακόμη αριστερή... «Ατσίς του θριάμβου»! Τότε ήταν που εμπέδωσα τις απόψεις μου γιά τον συριζαρέικο θίασο, (οι πρώτες μου αμφιβολίες γιά το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την σοβαρότητα αυτού του εξουσιολάγνου ασκεριού υπήρχαν στο μυαλό μου από καιρό), καθ’ όσον -μέχρι τότε- πίστευα πως κόβοντας τον λαιμό σου δεν θα τρέξουν... λεφτά, αλλά αίμα. Και αφού αδειάσει το σώμα σου από δαύτο... τετέλεσται!

   Η επόμενη, αξιοπρόσεκτη, δημόσια εμφάνιση του σοβαρού αυτού ατόμου ήταν στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ -νομίζω- και μετά κάποιον αγώνα της ΑΕΚ, (ο Στρατούλης είναι γνωστός αεκτζής), όταν τον πλησίασε ένας χρυσαυγίτης τραμπούκος και τον σφαλιάρισε... ελαφρώς! Ο ηρωικός αριστερός λεβέντης, ολόχεστος από φόβο, άρχισε να σκούζει απεγνωσμένα: «Βοήθεια, βοήθεια! Είμαι ο Στρατούλης και η Χρυσή Αυγή με... σκοτώνει»!!! Ο θνήσκων  ήρωας!

   Σήμερα, αφού λόγω βλακείας, κουτοπονηριάς και αφελείας, κατάφερε να βρεθεί στην... «απόξω», από το κυβερνητικό ραβαΐσι και το αριστερό τσιμπούσι -εμ΄ κόπηκες, εμ΄ δεν ξυρίστηκες- κάθεται απέναντι και πετροβολά τη τζαμαρία των -πάλαι ποτέ- συντρόφων του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου