Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Τα καραγκιοζάκια της πολιτικής κι η πολιτική των καραγκιόζηδων.



Συριζαρέικες αθλιότητες που  -πάνω απ’ όλα- βιάζουν κατάφορα τη νοημοσύνη μας.
 
Ο δάσκαλος του πρωθυπουργού στις κωλοτούμπες

   Το χειρότερο απ’ όλα τα κυβερνητικά καμώματα είναι  ότι πιστεύουν πως αυτοί μας δουλεύουν και εμείς το χάφτουμε.  Επειδή υπήρξαν κάποιοι ηλίθιοι που πίστεψαν τα παραμύθια τους και τους έφεραν στην εξουσία και επειδή,  μέρα τη μέρα, εδραιώνονται -αντιστάσεως μη ούσης- θεωρούν ότι οι απιθανότητες και οι σαχλαμάρες που εκτοξεύουν, μεθοδευμένα και καθοδηγούμενα από τα υπόγεια χαλκεία τους, πείθουν τον κόσμο. Εννοείται, πέραν από τους διάφορους αφελείς  ρομαντικούς αριστερούς και αμόρφωτους ή φανατικούς χαχόλους, οι οποίοι -ούτως ή άλλως- είναι πάντα έτοιμοι και ώριμοι να πεισθούν, η θερινή ραστώνη και παθητικότητα των υπολοίπων μοιρολατρών Ελλήνων, τους δίνει το δικαίωμα να θεωρούν ότι επικυριαρχούν στο πολιτικό παιχνίδι και αλωνίζουν, ασυστόλως και επιτυχώς. Το ελάχιστο που θεωρούν ότι πετυχαίνουν είναι πως τα επιχειρήματά τους είναι από... συζητήσιμα, έως πειστικά. Έτσι, ανερυθρίαστα και προκλητικά, όλα τα πειθήνια πόκεμον της «Κουμουντούρου», με κάθε ευκαιρία βγαίνουν στο "γυαλί" και πατούν το κουμπί του «μαγνητοφώνου» που τους έβαλαν να καταπιούν και αναμεταδίδουν -με την ίδια αηδή μονοτονία-  το κάθε παραμύθι που ενστάλαξαν στο κούφιο τους κεφάλι, προκειμένου να πουν κάτι και να διατηρηθούν -ανενόχλητοι- στην «καρέκλα». Θεωρώντας πως εκεί τελειώνει κι ό ρόλος τους. «Λέγε, λέγε το κοπέλι....».

   Συνεπώς προς το κυβερνητικό... «λινγκουαφόν», στο θέμα της σύλληψης των επικηρυγμένων και καταζητούμενων κακοποιών -επιπέδου ληστοσυμμορίτη κι οι δύο- τα αριστερά θρασίμια που μας κυβερνούν, αφού ανερυθρίαστα δηλώσουν την ομόθυμή τους σύμπλευση και ηθική συμπαράταξη και συμπαράσταση με ληστές και δολοφόνους  -στη βάση ιδεολογικής ομοφωνίας-  απαιτούν δίκαιη μεταχείριση και... δίκη, επικαλούμενοι τα... «ανθρώπινα δικαιώματα»!!!  Όμως -αυτοί οι ίδιοι- δεν βγάζουν άχνα γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων των συλληφθέντων. Και κυρίως γιά το ύψιστο πανανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, το οποίο έχουν οι εκτός κομμουνιστικών καθεστώτων πολίτες. Ένα δικαίωμα που -εξ ορισμού- το σκοτεινό, σκληρό και ανέκφραστο πρόσωπο του κομμουνισμού αγνοεί συστηματικά. Όποιος διαβάζει Ιστορία και διαθέτει μέτρια -έστω- αντίληψη το καταλαβαίνει. Όπως το αντιλαμβάνεται αμέσως, μόλις αντικρύσει τον Ουρακοτάγκο με το σκουλαρίκι, τον αμόρφωτο Δεινόσαυρο της Α-παιδείας, τον αγέλαστο Ροφό της ομογενοποίησης των θρανίων και διάφορα άλλα απεχθή και  αδυσώπητα μούτρα «τριαμιστών» αριστερών.

   Όποιος διαφωνεί, αλλά διαθέτει πέντε γραμμάρια μυαλό, ας ρίξει μιά ματιά σε δαύτους, ας αναλογιστεί τί σκέφτονται, τί πρεσβεύουν και τί λένε και θα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα περί του τί συμφορές μας μέλλονται, όσο δεν ξεσηκωνόμαστε ν’ αντιδράσουμε ουσιαστικά, αλλά ανεχόμαστε να κατεδαφίζεται ο τόπος και το μέλλον των γενεών μας, επιτρέποντας αδιαμαρτύρητα να χαλκεύονται  δεσμά που μηχανεύονται τα άρρωστα και συμπλεγματικά μυαλά τους.

   Τελευταίο αστείο «εφεύρημα» γιά να ματαιώσουν το μεγάλο έργο αξιοποίησης του Ελληνικού, το... τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον των... αεροδιαδρόμων προσγειώσεως, ο σιδερένιος υδατόπυργος  και το... Κολλέγιο θηλέων που βρίσκονται στον παραχωρούμενο χώρο. Προφανώς η... αρχαιολογική υπηρεσία θεωρεί πως εδώ προσγειώνονταν οι -κατά Νταίνικεν- εξωγήινοι, οπότε οι διάδρομοι οφείλουν να... διατηρηθούν εξ άπαντος! Παρεμπιπτόντως θυμάμαι και αναφέρω πως ο σκοτεινός Ουρακοτάγκος με το σκουλαρίκι, είχε δηλώσει -ευθύς με την ανάληψη εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ- πως η επένδυση θα ακυρωθεί στην πράξη, καθ’ όσον η υποχρέωση της κυβέρνησης να υπογειοποιήσει την παραλιακή λεωφόρο θα κωλυσιεργήσει τόσο, ώστε οι ανάδοχοι επενδυτές θα βαρεθούν στο περίμενε και θα σηκωθούν να φύγουν!  Κατά τα λοιπά ο φτωχολιγούρης «Μέντορας», αυτός που καταδέχτηκε να κατανείμει  -κάνοντας ένσταση στον Δήμο!!!-  την κατανάλωση νερού στο αιγινήτικο εξοχικό του, στους γείτονες, αιτιάται την ΝΔ πως... καθυστερεί το έργο!! Ο άθλιος φτωχομπινές με την μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία που ψευτομεταβίβασε κομπιναδώρικα γιά να γλυτώσει το ασυμβίβαστο.

   Τα καραγκιοζιλίκια των απίθανων εραστών του σταλινισμού είναι απεριόριστα. Προκλητικά και απερίφραστα. Ας ευχηθούμε να διατηρηθεί, τουλάχιστον, το δικαίωμά μας  στον ελεύθερο λόγο.


2 σχόλια:

  1. Ο αναγνώστης σου ο τελευταίος Costas Pal είναι ο στιχουργός
    του τραγουδιού Ήλιε μου γυιέ της χαραυγής...με τον Γιάννη
    Βογιατζή ερμηνευτή και Κώστα Κλάβα συνθέτη ...
    Τρίτο βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού της Αθήνας το 1961.
    Καθ ότι είσαι αρχείο ψάχνει στοιχεία της εποχής...
    Ελληνικά Επίκαιρα για αυτό το φεστιβάλ...
    Δύσκολο από ότι έψαξα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Κουρουπός ο συνθέτης....Αλέξανδρε !
    Γράψε λάθος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή