Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο Τσίπρας στην Κίνα.

Έργα και ημέρες....


    Η παρούσα εικόνα-ανάρτηση αφιερώνεται, ως κουίζ, στους πολύ έξυπνους φίλους της στήλης. Αυτοί και την εικόνα  καταλαβαίνουν αμέσως, αλλά και το νόημα της "αφιέρωσης". 
   Στους τυχαίως διασταυρωνόμενους μαζί της -συριζάριους και λοιπούς αλλόδοξους σανοφάγους- διευκρινίζω πως το Σινικό Τείχος αποτελεί το μόνο τεχνικό έργο επί της Γης, το οποίο είναι ορατό από τη Σελήνη και στοιχηματίζω πως αυτοί ακόμα απορούν γιά το "τί θέλει να πει ο ποιητής"! 
   Όμως στη χώρα της Τιποτοκρατίας και ανικανότητος, όπου κάθε "μεγάλη αναταραχή δημιουργεί ευχάριστη κατάσταση" -αρκεί να κρατάμε την καρέκλα και την κουτάλα- η μπαχαλοποίηση των πάντων και η εξίσωση της γνώσης με την άγνοια καθιστά κάτι τέτοιες... γνώσεις και συλλογισμούς, απλές άχρηστες ψιλολεπτομέρειες. Όπως, π.χ. η άγνοια πως Λέσβος και Μυτιλήνη ταυτίζονται, πως στο Λουξεμβούργο ομιλούν γαλλικά και όχι... Λουξεμβουργιανά και διάφορες άλλες κοτσάνες, που μας πνίγουν από τη στιγμή που διάφοροι φαύλοι τενεκέδες ανέλαβαν την εξουσία. Με εμφατική παρουσία στον ευαίσθητο τομέα  της Παιδείας ενός εμετικού και υπναλέου Δεινόσαυρου, που διακρίθημε ως αιώνιος φοιτητής του Α' έτους και μιάς ξεμαλλιάρας κατσιβέλας που "λάμπει" -πέραν της αλήτικης εμφάνισης- με τις πρωτοφανούς επιπολαιότητος καταστροφικές της απόψεις, που κατεδαφίζουν και δεν οικοδομούν το αντικείμενο που -υποτίθεται- υπηρετεί!
   Με τέτοιο βάθος μόρφωσης της κυβερνητικής κομπανίας και δεδομένα την έλλειψη πολιτικής εμπειρίας και τον ομολογημένο διαποτισμό τους με αυταπάτες, ιδεοληψίες και ουτοπίες, όποιος εμπιστεύεται το πηδάλιο της χώρας σε δαύτους τους ανεπάγγελτους μαρξιστές που διακρίθηκαν μόνο σε καταλήψεις σχολείων, συλλαλητήρια, δημαγωγίες, λαϊκισμούς και πελάγη απίθανων τερατολογιών είναι ή αφελής, ή σανοτρεφόμενος χαχόλος και βολεψίας. 
   Με τα εκτοξευθέντα και εκτοξευόμενα συνεχώς θηριώδη ψέματα, που καθιστούν τον Μυγχάουζεν υπόδειγμα φιλαλήθειας και προσβάλλουν κάθε μικρομεσαία...  νοημοσύνη, όποιος πραγματικά πιστεύει -έστω κατ' ελάχιστον-  πως ο τόπος έχει μέλλον και προοπτική, πρόκειται περί πατεντάτα ηλίθιου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου