Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

"Συντρόφισσες και σύντροφοι..."!



     ...κουράγιο, γιατί ο πάτος αργεί ακόμη...
"Νους υγιής εν σώματι υγιεί"
    Διαβάζω περισπούδαστες αναλύσεις σχετικά με αριστερόστροφες θεωρίες καφενειακού επιπέδου και μορφωτικού εύρους Φίλη, Καρανίκα εντ κόμπανυ. Απερίγραπτο χάλι και βαραθρώδης κατάπτωση. Εξηγήσεις, επεξηγήσεις, διεισδύσεις και ένα σωρό... ομφαλοσκοπήσεις. Τελικά, και στη βάση τους, τα πράγματα είναι απλά. Μόνος στόχος και σκοπός της ημετέρας «αριστεράς», η εξουσία. Αυτή και η νομή της. Με συσσωρευμένο πολύχρονο σύμπλεγμα, η διατήρησή της -παντί τρόπω και πάση θυσία- καταντά λυσσώδης εμμονή και προς χάρη της δεν ορρωδεί προ ουδενός. Γνωρίζοντας πως  δεξαμενή της είναι η πάσης φύσεως μειονεξία -κυρίως πνευματική- βάζει ως αρχικό της σκοπό την μεγέθυνση και εμπλουτισμό της. Και, προφανέστατα, η αρχή γίνεται από τις νεαρές ηλικίες, με την απονευρωμένη, απομακρυνόμενη από ρίζες και αξίες και κομματικά κατευθυνόμενη εκπαίδευσή τους.   
   Με τις νεοκατασκευαζόμενες ηλιθιότητες, προστιθέμενες στις χαχολικές και συμπλεγματικές υπάρχουσες, καθώς και τις γεροντικής αγκυλώσεως εναπομείνασες, οι διάφορες σκοτεινές φυσιογνωμίες και σκοταδιστικές αριστερές νοοτροπίες φρονούν πως θα τους εξασφαλίσουν μακροημέρευση στην εξουσία, μέχρις της τελικής εγκατάστασης του επιθυμητού ολοκληρωτικού καθεστώτος. Και εκεί -όπως πιστεύουν- τελειώνουν τα πάντα!


   Βασικά όπλα στην άλωση της εξουσίας -όταν ήσαν αντιπολίτευση-  η πλήρης εναντίωση σε όλα και η καθολική άρνηση των πάντων. Η εκμετάλλευση και της παραμικρής λεπτομέρειας, την οποίαν ανήγαγαν σε υψίστης σημασίας γεγονός, η απεριόριστη ψευδολογία, η αφειδής παροχολογία με την υπόσχεση των πάντων στους πάντες και η δημαγωγική στηλίτευση και κατασυκοφάντηση των αντιπάλων. Και μετά την επίτευξη του στόχου ακολουθεί ένας τερατώδης λαϊκισμός, (μαρμελάδες, γεμιστά, «φάτε τους πλούούούσιους», η παραπληροφόρηση, ο αποπροσανατολισμός από τα σπουδαία και ζέοντα, ο πανηγυρισμός των ηττών, ως... σπουδαίες νίκες και ο προσεταιρισμός του ηλιθιότερου, του απερισκεπτότερου και πλέον αστοιχείωτου κομματιού του λαού, που -σαν άθροισμα όλων των ανωτέρω συνομοταξιών- αποτελεί, δυστυχώς, πολύ μεγάλη μερίδα. Ικανότατη -μετά και τον συστηματικό της εμπλουτισμό από την εγκεφαλικά απονευρωμένη νεολαία που επιδιώκουν να δημιουργήσουν και τις επικείμενες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων κάφρων- να ενδυναμώσει και καταστήσει ακλόνητη την διαιώνιση της εξουσίας της.


   Δυστυχώς, η υγιώς σκεπτόμενη μάζα του λαού, αν και πλειοψηφία, δεν είναι ούτε επιθετική, ούτε  θορυβώδης. Οπότε και η αποτίναξη της καρκινογόνου μάστιγος από  το σώμα της Ελλάδος, δεν προβλέπεται, πριν από την ολοσχερή μας «βενεζουελοποίηση». Και τότε ακόμη, οι ελπίδες εναποτίθενται στον ίδιο μηχανισμό που γέννησε και εξέθρεψε το φαύλο καθεστώς, αλλά που θα αδυνατεί πλέον να συντηρήσει -λόγω παντελούς εκλείψεως... πλουσίων. Εκείνο, λοιπόν, το τεράστιο και ναρκωμένο τώρα φίδι, μη έχοντας πλέον... «γάλα», θα εξεγερθεί και θα πνίξει την... «μάνα» του. Άλλωστε οι φρικιαστικές λυσσαλέες αλληλοεξοντώσεις είναι συνηθέστατες στους κόλπους της αριστεράς. Μέχρι τότε... υπομονή.

   "Συντρόφισσες και σύντροφοι": Υπομονή και νηστεία. Έρχονται και χειρότερες μέρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου