Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

«Amfitrite» και «Frankie GTH»



 
   Τις τελευταίες ημέρες είχα  -εντελώς συμπτωματικά- μία εξαιρετική τύχη. "Περιπλανώμενος" στο ηλεκτρονικό έντυπο «iefimerida», ενεπλάκην -με την καλή έννοια του όρου- σε διάλογο σχολίων σχετικών με την κατάντια του Ανδρέα Μικρούτσικου, που φαίνεται πως χάνει το σπίτι του από αφροσύνη, (παλαιότερη δημοσίευση) και -σε μιά πιό πρόσφατη- στην τελευταία κοτσάνα του εξόχου μορφώσεως πρωθυπουργού μας -ναι αυτού που τιμά την τρισχιλιόχρονη παράδοση υψηλής πνευματικής στάθμης της χώρας που γέννησε  και, όπως φαίνεται, εκήδευσe τον ανθρώπινο πολιτισμό- στον Γάλλο ομόλογό του. Εκεί που ο μηχανικός Τσίπρας μπέρδεψε τις αναφορές στάθμης νερού, μαζί και τα μπούτια του! 

   Έτσι «γνώρισα» δύο παντελώς αγνώστους σε μένα ανθρώπους, υπό τα ψευδώνυμα «Amfitrite» και «Frankie GTH», απολαμβάνοντας πολύ υψηλής ποιότητος ανταλλαγές απόψεων και διαλόγους. Μέσα στην γενική πνευματική ένδεια που μαστίζει τη χώρα, η ανακάλυψη περιπτώσεων ανθρώπινων χαρακτήρων με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις ευπρεπώς, ευφυώς και πολιτισμένα, αποτελεί εύνοια ισοδύναμη με την ανεύρεση πηγαδιού στη μέση της Σαχάρα. 
   Τιμώντας, όχι τόσο τα πρόσωπα, που άλλωστε δεν γνωρίζω καν,  αλλά το ευγενικό τους προφίλ και την ποιοτική σπάνιν  του είδους που εκπροσωπούν, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταγράψω το γεγονός, που τόσο με εντυπωσίασε -ως σταγόνα στον ωκεανό- προτρέποντας όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές, αν και εφ’ όσον διασταυρωθούν μαζί τους σε διαδικτυακή περιπλάνηση, να τους προσέξουν και τιμήσουν δεόντως. Υπεραξίζουν τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου