Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η ώρα της αληθείας και των... ηλιθίων.




   Από το πρωί χαλάει ο κόσμος στα πρωινάδικα με τις διαμαρτυρίες συνταξιούχων λωτοφάγων, οι οποίοι -προσερχόμενοι στις τράπεζες- εισπράττουν... ψυχρολουσία! Επίσημη δικαιολογία της μη καταβολής επικουρικής και λοιπών συνταξιοδοτικών παρακολουθημάτων, γιά όσους δικαιούνται τέτοιων,  είναι πως αυτά θα κατατεθούν στον λογαριασμό των δικαιούχων από Δευτέρας. Τον επικαλεσθέντα λόγο αυτής της καθυστέρησης δεν τον συγκράτησα, στάθηκα όμως στον πραγματικό.
   Ο θρασύτατος δανδής με τους βοστρύχους και την pochette, που ξελαρυγγιαζόταν μέχρι πρό τινος πως δεν θα κοπούν οι συντάξεις, εννοώντας -κατ’ αρχήν- τις κύριες, θέλει να φανεί συνεπής κι αληθινός. Έτσι εμφανίζει τώρα τις κύριες, όπου προς το παρόν δεν πέφτει μαχαίρι, και από βδομάδα θα κάνουν: τσα!... και οι κουτσουρεμένες επικουρικές, ΕΚΑΣ, μερίσματα, κ.λπ. Λες και τον ταλαίπωρο συνταξιούχο τον απασχολεί ο χαρακτηρισμός της συντάξεώς του και όχι το συνολικό ποσό που τσεπώνει.
   Οπότε, ο υποδυόμενος τον αφελή, αλλά παμπόνηρος λαϊκιστής... Κατακούτελος θα μπορεί να ισχυρίζεται πλέον πως τήρησε την υπόσχεσή του... πετσοκόβωντας όμως τις πραγματικές αποδοχές! Και αυτές οι περικοπές απoτελούν -φευ- το πρελούντιο όσων ακολουθούν και συμφώνησε με τους δανειστές-τροϊκανούς, αυτό το... "δοχείο νυκτός" που έχει το θράσος να δηλώνει... "κομμουνιστής". (Της Φιλοθέης και της κουρσάρας).  Βεβαίως, τώρα έρχεται η σειρά των ηλιθίων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων εκείνων που πίστεψαν -και ακόμη πιστεύουν- τα παραμύθια και τις αυταπάτες των πολιτικών απατεώνων που μας κυβερνούν, να δουν την αλήθεια των υποσχέσεων που έχαψαν σαν χάνοι  και να απολαύσουν τα κόπια της... ψήφου των. Χαλάλι τους!


   Δυστυχώς, αποδεικνύεται -για μία ακόμη φορά- η πνευματική μειονεξία μεγάλου μέρους των νεοελλήνων, οφειλομένη στην αμορφωσιά και την πνευματική ρηχότητα του λαού, που μέχρι να τους πέσει στο κεφάλι η... φάπα δεν παίρνουν χαμπάρι τον... ερχομό της και «παραμυθιάζονται» πανεύκολα με φούμαρα και φρούδες ελπίδες. Το γεγονός αυτό πιστοποιείται και από πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, δημοσιευθείσα στις εφημερίδες σήμερα, όπου γίνεται λόγος γιά την «ρηχή» γνώση που προσφέρει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και την μειονεξία των δεξιοτήτων μας, που μας ρίχνει στον πάτο των Ευρωπαίων.
   Συνεπώς, από τώρα και προσεχώς, όταν οι περήφανοι απόμαχοι της εργασίας θα διαπιστώνουν έμπρακτα, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τον τερματισμό της... λιτότητας, όπως ακριβώς τους τον υποσχέθηκε ο αγαπημένος τους... Πινόκιο, ας μην γκρινιάζουν, αλλά να... πανηγυρίζουν. Από Δευτέρας μάλιστα, όταν το τσούξιμο γίνει πιό αισθητό, ας τον... αποθεώσουν κι όλας, καθώς θα έχει -άλλη μία φορά- εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις του. 
  "Υποσχεθήκαμε -και το κάνουμε πράξη- τέρμα η λιτότητα, ζήτω η αφθονία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου